To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - antyradar

cns80 - 30-10-2007, 10:53

arturro napisał/a:
fotoradar wysyla wiazke non-stop
Oj chyba nie. Coś mi się obiło o uszy że on wysyła wiązkę sytematycznie, ale nie ciągle. Prowadzi to do sytuacji że jeśli jedziesz dosyć szybko i trafisz na "przerwę" to nie zdążysz zareagować :( . Podkreślam: tak tylko słyszałem/czytałem.
arturro napisał/a:
nic nie wykrywa wideorejestratorow
Wykrywa. Spostrzegawczy kierowca w wyższym samochodzie z CB :D . To stała praktyka np. na Trasie Siekierkowskiej w Warszawie. Jedziesz i patrzysz czy pod lusterkiem nie ma kamerki (niektórzy mylą ją z wykrywaczem radarów zamontowanym tak jak u Ciebie :) , ale lepiej dmuchać na zimne). Jak zobaczysz to nie wyprzedzasz i informujesz innych :biggrin: . Naprawdę to działa !

Faktycznie nie ma metody na uniknięcie kary. Trzeba chyba założyć tablice rej. jak James Bond w Goldfingerze :lol:

Kiedyś miałem okazję zaobserwować jak działa prawdziwy antyradar. Zaniżał o 50km/h (max dla tego modelu). Tylko cena kosmiczna, a pierwszy bardziej rozgarnięty gliniarz połapie się że coś jest nie tak :( . No i oczywiście jest nieskuteczny dla videoradarów :(

Anonymous - 30-10-2007, 11:22

cns80 napisał/a:
dosyć szybko i trafisz na "przerwę" to nie zdążysz zareagować

lub gdyby tak bylo przejechalbys bez fotki, uwiez mi fotoradar ciagle wysyla wiazke, wiem bo jak przejezdzam obok fotradaru to antyradar ciagle piszczy, im blizej tym glosniej.

Anonymous - 30-10-2007, 11:36

cns80, Fotoradar wysyla wiazke napewno non-stop poczytalem troche wypowiedzi ludzi, ktorzy maja krecka na tym punkcie, testuja wszystkie nowosci itd. itp. To pewne. Najtrudniejsze sa suszarki pracujace w pasmie Ka.
cns80 - 30-10-2007, 13:50

OK. Jak już pisałem to tylko opinia gdzieś zasłyszana :p