Off Topic - antyradar
cns80 - 30-10-2007, 10:53
arturro napisał/a: | fotoradar wysyla wiazke non-stop | Oj chyba nie. Coś mi się obiło o uszy że on wysyła wiązkę sytematycznie, ale nie ciągle. Prowadzi to do sytuacji że jeśli jedziesz dosyć szybko i trafisz na "przerwę" to nie zdążysz zareagować . Podkreślam: tak tylko słyszałem/czytałem.
arturro napisał/a: | nic nie wykrywa wideorejestratorow | Wykrywa. Spostrzegawczy kierowca w wyższym samochodzie z CB . To stała praktyka np. na Trasie Siekierkowskiej w Warszawie. Jedziesz i patrzysz czy pod lusterkiem nie ma kamerki (niektórzy mylą ją z wykrywaczem radarów zamontowanym tak jak u Ciebie , ale lepiej dmuchać na zimne). Jak zobaczysz to nie wyprzedzasz i informujesz innych . Naprawdę to działa !
Faktycznie nie ma metody na uniknięcie kary. Trzeba chyba założyć tablice rej. jak James Bond w Goldfingerze
Kiedyś miałem okazję zaobserwować jak działa prawdziwy antyradar. Zaniżał o 50km/h (max dla tego modelu). Tylko cena kosmiczna, a pierwszy bardziej rozgarnięty gliniarz połapie się że coś jest nie tak . No i oczywiście jest nieskuteczny dla videoradarów
Anonymous - 30-10-2007, 11:22
cns80 napisał/a: | dosyć szybko i trafisz na "przerwę" to nie zdążysz zareagować |
lub gdyby tak bylo przejechalbys bez fotki, uwiez mi fotoradar ciagle wysyla wiazke, wiem bo jak przejezdzam obok fotradaru to antyradar ciagle piszczy, im blizej tym glosniej.
Anonymous - 30-10-2007, 11:36
cns80, Fotoradar wysyla wiazke napewno non-stop poczytalem troche wypowiedzi ludzi, ktorzy maja krecka na tym punkcie, testuja wszystkie nowosci itd. itp. To pewne. Najtrudniejsze sa suszarki pracujace w pasmie Ka.
cns80 - 30-10-2007, 13:50
OK. Jak już pisałem to tylko opinia gdzieś zasłyszana
|
|
|