Outlander I Ogólne - No i mam co chciałem
Jackie - 30-03-2006, 09:58
No cóż, atmosferyczny Outek i turbodmuchany Foryś to faktycznie dwie różne bajki...Co do miejsca w Outku - myślę, że dałoby się pokombinować. Porównanie Outek vs Foryś w zbliżonych wersjach wyposażenia - jak na mnie 1:1.
Silnik 2.0 Turbo w Outku jest konstrukcyjnie bardzo zbliżony do EVO ale nie jest to to samo (inne korby, tłoki, turbo, ECU i pomniejsze tematy).
Pozdrawiam
Anonymous - 30-03-2006, 10:03
Dorzucę do pieca. Myślę, że atmosferyczny outek i atmosferyczny forek, to też dwie różne bajki
Jacek jest usidlony politycznie hehehe
Anonymous - 31-03-2006, 07:48
Witam dzięki za odpowiedź jeszcze jedno ile tak faktycznie on spala i czy to pprzyśpieszenie da się jakoś polepszyć no i ostatnie czy każdy outlander ma podgrzewaną szybę przednią?
[ Dodano: 03-04-2006, 09:11 ]
Witam Jackie mam pytanie może trochę głupie ale jednak dzisiaj kupuję to autko i wiem że nie ma 2 pzreglądów na 45 i 60 tyś ile kosztuje uzupełnienie tego czy jak normalny przegląd w Mitsu w stolicy powiedzieli mi że 850 za 45 tyś i 950 za 60 tyś ? a jeżeli już na 45 nic się nie robi gdyż dawno po to co ?
Hubeeert - 03-04-2006, 23:55
Fido__ zapominasz że Jacek sprzedaje tez Subaru a niedługo może jeszcze coś
Jackie - 04-04-2006, 09:28
Witom, Nie da się uzupełnić jeżeli nie był robiony przegląd....Każdy dealer, który by to zrobił jest narażony na wydalenie z sieci i słusznie z resztą. Przedłużenie gwarancji na samochód, który jej mieć nie powinien jest niczym innym jak skrajną nieuczciwością (coby nie nazwać gorzej...)ze strony dealera. Tak czy inaczej powodzenia na drodze i zadowolenia z auta.
Pozdrawiam
Anonymous - 06-04-2006, 17:28
[ Dodano: 03-04-2006, 09:11 ]
Witam Jackie mam pytanie może trochę głupie ale jednak dzisiaj kupuję to autko ...[/quote]
Udało się kupić ?
Pozdrawiam Chris
Anonymous - 09-04-2006, 21:59
witam wszystkich ponownie przedstawię pierwsze wrażenia z jazdy Outlanderem 2,0 136kM ogólnie bardzoi fajnie auto super trzyma się drogi przyśpieszenie nie rewelacja ale w zupełnbości wystarczy bardzo wygodny wszystko ładnie widoczne ale niestety SPALANIE CHYBA ZA DUŻO - PO MIEŚCIE PRAWIE 14/100 A PO TRASIE ( tzn łącznie zrobiłem 360 km w tym ok 40 po mieście ) WYSZŁO MI 10,2/ 100km to chyba zecydowanie za dużo tym bardziej że jechałem spokojnie do 120 max momentami 130 i bez klimy
Czy to spalanie jest normalne ?? a i jeszcze jedno ważne pytanie na siedzeniu kierowcy wygniotła się tak z boku gąbka że ten "drut" od stelaża przykrywa już tylko material to chyba nie powinno tak być ???? auto ma dopiero 63 tyś przebiegu i jest to bardzo uciążliwe.
Krzyzak - 09-04-2006, 22:00
Ale Outlander ma napęd AWD? - jeśli tak, to całkiem dobre spalanie.
Anonymous - 10-04-2006, 09:01
No nie wiem IMHO sporo za dużo szczególnie po trasie przecież to tylko 2 litry
a co powiecie na wstawienie do niego instalacji gazowej oczywiście sekwencyjnej z dodatkowym smarowaniem bo słyszałęm różne opinie że po 40- 50 tyś km silnik się psuje ??? nie tylko w Mitsu tylko też w podobnych np X-trial, CRV
Anonymous - 10-04-2006, 09:25
Krzyzak napisał/a: | Ale Outlander ma napęd AWD? - jeśli tak, to całkiem dobre spalanie. |
Były wersje ze stałym jak i tylko FWD. Nie wiem, który ma kolega. Jeśli nie ciśnie zanadto to trochę dużawo jak na 2.0.
Jackie - 10-04-2006, 09:34
Coś przy dużo....Tak może być przy ostrej jeździe ale nie przy emeryckim śmiganiu. Podjedź do serwisu, wrzuć go na kompa i zobacz co będzie. Co do gazu: moi klienci śmigają i nie ma kłopotu. Warunek jest jeden: nie oszczędzasz na instalce. Niektórzy zrobili już ponad 100 tysięcy na gazie i nic Także nie taki diabeł straszny
Pozdrawiam
Jacek162 - 02-01-2010, 13:19
Jackie napisał/a: | Hej.
Nie opłaca się kupować doajzdówki bo:
a) możesz kupić uszczelniacz i będzie taniej
b) masz bezpłatny 3 letni assistance gdyby uszczelniacz nie zadziałał ( w co nie wierzę bo sam jeżdżę już 3 rok i mnie nie zawiódł)
Dalej, koszt instalacji ori (PRINS) to 5 500zł, nie ori ok. 4000zł.
Opinia:
Bardzo stabilny i dobrze wykonany samochód, IMO znakomity stosunek jakości do ceny, prawdziwe 4X4 (bez zabawek )Auto jest przestronne i wygodne.Płytki bagażnik. Minusem wersji 2.0 jest niewielka prędkość max. oscylująca (realnie) ok. 180km/h.
Gratuluję wyboru i mam nadzieję, że znajdziesz tu kącik dla siebie.
Pozdrawiam |
Witam, jako,że jestem nowy ( odbieram Outlandera około 7 stycznia ) to po pierwsze chciałem się z wszystkimi przywitać Po drugie chciałem zapytac o tą prędkość max. Producent podaje 187 km, czy jest tak faktycznie i jak się to zmienia po dodaniu chipa? Pozdrawiam Jacek
rezon - 02-01-2010, 14:51
Jacek162, Witamy na forum. Jacek162 napisał/a: | Producent podaje 187 km, czy jest tak faktycznie | jest. Jacek162 napisał/a: | jak się to zmienia po dodaniu chipa | zależy od chipa. Ja jeszcze w swoim nie grzebałem, więc nie wiem
Wazzi - 02-01-2010, 15:05
rezon napisał/a: | Jacek162, Witamy na forum. Jacek162 napisał/a: | Producent podaje 187 km, czy jest tak faktycznie | jest. Jacek162 napisał/a: | jak się to zmienia po dodaniu chipa | zależy od chipa. Ja jeszcze w swoim nie grzebałem, więc nie wiem | ale dluzsza jazda z taka predkoscia jest po prostu zbyt meczaca w tym samochodzie
Jacek162 - 02-01-2010, 15:38
ale dluzsza jazda z taka predkoscia jest po prostu zbyt meczaca w tym samochodzie[/quote]
to zrozumiałe, pytam jedynie z ciekawości a i sam pewno będę chciał wyprobować jak juz odbiorę auto Od serwisu dostałem chipa i w dniu odbioru juz bedzie założony, stąd moje zainteresowanie "zderzenia" Waszych opini z rzeczywistością. Pozdrawiam Jacek
|
|
|