Carisma - Techniczne - Wszystko o ceramizerze
Juiceman - 23-02-2008, 18:54
wit napisał/a: | Demonizujesz ,gwarantuję że jak będziesz chciał zrobić piętnasty szlif ... |
Ty chyba demona nie widziałeś, proszę o to, że byś zaprzeczył mojej przed,przedostatniej wypowiedzi i na pisał że to jest kłamstwo oszczerstwo i nie prawda. Wtedy przyznam Ci racje i ustosunkuje się do (błędnej w moim odczuciu)Twojej opinii, iż nie można mieć własnego zdania, gdzie to używasz argumentów jak zza XV wieku kiedy to czarownice były palone ^^
Nie ,no nie popadając w paradoks, wg. Ciebie Ceramizer nie tworzy twardej powłoki? Miło mi, że tak sądzisz
Anonymous - 23-02-2008, 19:07
Demony widze codziennie na polskich drogach . po drugie nie używaj słow które nie padły , bo to w języku prawniczym nazywa się pomówieniem,po trzecie wyluzuj i zdystansuj się , to co napisałem jest moja opinią i nie tylko , a ty rób sobie co chcesz ,czy wlejesz sobie coś miękkiego czy twardego dla mnie i podejrzewam wielu nie ma żadnego znaczenia i koniec dyskusji .
Juiceman - 23-02-2008, 20:35
Widzę cosik przycichło w tym temacie, sprawa została wyjaśniona na PW, ale dalej dyskutujemy rzecz jasna o Ceramizerze - ktoś za? może ktoś przeciw Pisać Panie i Panowie
Anonymous - 23-02-2008, 21:15
Znasz moje zdanie ,za.
XL - 23-02-2008, 21:33
A o czym tu dyskutować? Ceramizer nikomu nie zaszkodził, wszyscy którzy wlali go do oleju silnikowego są zadowoleni. Wniosek: w silniku pomaga.
Ja mam problem ze skrzynią biegów:
W innym temacie napisałem, że użyłem 1,5 opakowania ceramizera przy wymianie oleju w skrzyni biegów GDI. Obiecałem dać znać, jeżeli przestanie mi zgrzytać przy wrzucaniu 2 biegu.
Od wymiany oleju przejeździłem ca 500 km na krótkich odcinkach, jeżdżąc jak ten mrówek dom-praca, praca-dom. Nie odzywałem się, bo skrzynia biegów nadal zgrzyta. Możliwości są dwie: albo przebieg zbyt mały, albo ceramizer na zużyty synchronizator nie pomaga.
Ponieważ alternatywą jest remont skrzyni biegów, uzbroiłem się w cierpliwość i jeżdżę tak, jakby drugi bieg był niesynchronizowany.
Jeśli mnie pamięć nie myli, producent ceramizera twierdzi że poprawa ma nastąpić po około 1500 km, zatem z opinią jeszcze się wstrzymam.
Pozdrawiam, XL
Anonymous - 24-02-2008, 08:56
Widze XL że zgrzytanie przy wrzucaniu 2-ki to nie tylko mój problem. Mam to samo..
Bardzo jestem ciekawy efektu.
Dyskusja się rozkręciła i wyraźnie podzieliła na za i przeciw.
Być może powinien ten temat być na ogólnym. Wina z mojej strony. Można przenieść temat.
Master - 24-02-2008, 11:52
moj silnik zdecydowanie ucichl narazie nie widze innych efektow po 600km ale zadnego cykania nie slychac. Mnie tez zgrzyta przy wbijaniu 2 poczekam az ktos zastosuje ceramizer do skrzyni i podzieli sie opinia czy dało to jakies efekty
mlun - 24-02-2008, 12:21
Master sądzę że to literówka to 600kkm:P Jestem ciekawy kto ma najdłużej zalangeo cerazmizera(tak koło 20-30k km) bo narazie to co piszecie to po niewielkim przebiegu jest.
JaGrab3 - 24-02-2008, 23:30
Witam,
Ja wlałem ceramizer ze względu na klepanie klawiatury (dość częste w galach), klepanie ustało juz po 10 minutach od wlania, i nie powróciło juz przez ponad 20kkm. Wymieniałem olej 5kkm temu , teraz jezdzę bez ceramizera, klawiatury nie słychać. Być może silnik też ciszej pracuje, jednak to by trzeba było zmierzyc, często ocena taka może byc jak najbardziej sugerowaną, wiec nie ma co zapewniac. Ja wiem jedno, na klepanie klawiatury pomogło jak zloto, dodatko nie wiem czy cos polepszyl bo nie mierzylem parametrów przed i po. Dodam, ze klepanie klawiatury mogło ustąpić poprzez wzrost ciśnienia oleju lub poprzez przepłukanie samoregulatora, co nastąpiło to nie wiem, ale w sumie ważny był efekt, który osiągnąłem.
Na galantach jest juz wielu którzy wyprobowali, jak do tej pory nikt sie nie zawiódł.
Pozdro.
Robson86 - 26-02-2008, 11:10
Dla wszystkich zainteresowanych dzialaniem Ceramizera....polecam ogladac Jazdę Polską na TVN Turbo. Tak kolesie zrzucili sie w 30 osob na uzywana Śkode Favorit 1,3 sprawdzili ja na hamowni dodali ceramizera w ilosc 250ml jesli dobrze pamietam i po 200km nie przekraczajac 60km/h i jezdzac do 2500obr/min doleja kolejne 250ml ceramizera. Na koncu maja sposcic olej i jezdzic tylko i wylacznie na ceramizerze
Wszystko robia wg instrukcji obslugi zapisanej na ceramizerze
Pozdroo
akbi - 26-02-2008, 11:20
Robson86 napisał/a: | Wszystko robia wg instrukcji obslugi zapisanej na ceramizerze |
hehe ...ciekawe ... bo dawka ceramizera do silnika o pojemności 2,5 to coś jakieś 5ml
Anonymous - 26-02-2008, 11:35
moja cari ma 240 tys. lekko pije oliwe (litr na 9 -10 tys.) i 2 też zgrzyta....po przeczytaniu waszych wypowiedzi zryzykuje ....wlewam....zobaczym co będzie.....pochwale się .
ps. tylko żebym dobry kupił.....to chyba tylko na allegro tak?
Robson86 - 26-02-2008, 12:20
akbi napisał/a: | to coś jakieś 5ml |
hehe a moze to bylo 2,5ml hehe
Wiesz co nie wiem juz Mnie to nie interesuje bo nie mam zamiaru tego wlewac ale obejrzec obejrze
Pozdroo
akbi - 26-02-2008, 12:55
strazak napisał/a: | tylko żebym dobry kupił.....to chyba tylko na allegro tak? |
tutaj kupisz:
http://www.auto-repair.pl/content/view/86/140/
Robson86 napisał/a: | hehe a moze to bylo 2,5ml hehe |
sprawdziłem złośliwcze ... dobrze pamiętałem - dozownik zawiera 5ml preparatu
Anonymous - 26-02-2008, 16:27
dzięki za info,,,
|
|
|