To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - nowy katalizator

turek61 - 05-11-2007, 21:00

Nie będę polemizował z Wami [-X bo to nie na temat. Bez komentarza.... :D
Anonymous - 05-11-2007, 21:06

Dobra - to ja konkrety --> Nie boicie się że kiedyś wam panowie niebiescy sondę wsadzą w "tyłek"? Nie boicie się że za granicą was zatrzymają i wtedy dopiero mogą się zacząć problemy. Bo ja się tego wlaśnie boję. Tutaj nie chodzi o ekologię ale o polskie prawo.... niestety.
Co do przeglądów to wszystko do czasu.

maxwell61 - 05-11-2007, 21:36

przyłączam sie do turek61, ...jest takie powiedzenie "...nie my dajemy świat naszym dzieciom tylko my ten świat od nich pożyczamy..." ...niedługo jakieś tam ursusy czy jelcze odejda w przeszłość, a pozostana miśki z trującą strumienicą zamiast kata... :doubt:
tdi1982 - 06-11-2007, 12:50

Zanik odejdą te Ursusy i Jelcze to po naszych Miśkach śladu nie będzie bo przecież będziemy mieli tylko nowe samochody.Fantazję to wy macie.
saphire - 06-11-2007, 14:54

Może i mamy fantazję - grunt żeby być uczciwym. Tak po prostu. Jak ma być kat to ma być i koniec kropka. Nie ważne że można zakombinować i go wypruć, nie o to tu chodzi. Kat jest po to by czyściej było i jest usankcjonowany przepisami więc ma być i basta. Jeśli nie masz kasy na nowego kata to naskładaj i kup. Mitsumaniaki nie oszukują. :badgrin: :badgrin: :badgrin:
Anonymous - 06-11-2007, 15:01

saphire napisał/a:
...Mitsumaniaki nie oszukują. :badgrin: :badgrin: :badgrin:

:D
A tak na marginesie - jest ktoś kto zamontował sobie uniwersalny katalizator do GDI?
Właśnie się na poważnie przymierzyłem do takiego (bo używki z niewiadomym przebiegiem nie będę kupował) i zobaczę czy rzeczywiście coś pomaga czy to tylko jedna wielka ściema. Pojadę jak go założę jeszcze raz na badania spalin, zobaczymy co będzie.

Pozdrawiam
Krzysiek

saphire - 07-11-2007, 06:58

Uniwersalny trójdrożny jak najbardziej działa o ile nie jest pseudokatem/podróbą.
Anonymous - 07-11-2007, 07:57

A czy ktoś kupował coś takiego

http://www.allegro.pl/ite...ocja_od_ss.html

bo to planuję kupić tyle że dla większej pojemności.

Pozdrawiam
Krzysztof

saphire - 07-11-2007, 13:22

Deko za ciasny jest chyba jak do GDI:

Cytat:
Katalizator uniwersalny okrągły, śr.45 i 50mm. Długość 275mm, szerokość 125mm, wysokość 110 mm. Pasuje do samochodów o pojemności od 0,7 do 1,4 l.

Anonymous - 07-11-2007, 14:23

saphire napisał/a:
Deko za ciasny jest chyba jak do GDI:

Cytat:
Katalizator uniwersalny okrągły, śr.45 i 50mm. Długość 275mm, szerokość 125mm, wysokość 110 mm. Pasuje do samochodów o pojemności od 0,7 do 1,4 l.

Nie, nie to nie jest ten :D
Chodziło mi tutaj o typ jedynie. Facet wycenił mi indywidualnie katalizator do GDI. Jest innego kształtu i przystosowany do pojemności. Aukcję wskazałem mając nadzieję że ktoś się wypowie z autopsji co do typu.

Mi proponuje sprzedawca coś takiego
http://www.e-tlumiki.pl/product.php?id=4988

saphire - 08-11-2007, 11:40

No ten to już pewnie przypasuje.
Anonymous - 26-11-2007, 19:17

Kupiłem, zamontowałem i jestem w pełni usatysfakcjonowany. Katalizator uniwersalny spełnia swoje zadanie. Mierzyłem spaliny zarówno przed jak i po założeniu katalizatora - po założeniu zdecydowanie lepiej, normy zachowane. Przed natomiast przekraczone były 3 razy.

Także polecam.
Krzysiek

A dodam jeszcze jakby ktoś szukał kata - ja wstawiłem w końcu katalizator z w/w linka o pojemności do 2000cm3 - produkt AWG - szczerze powiem że wyglądał bardzo solidnie. Waga ok.3kg, ceramika też wyglądała na porządną. Kupiłem 2szt. i zamontowaliśmy razem z kumplem któremu też wstawili w Nimczech rurę zamista kata :D

turek61 - 26-11-2007, 20:28

krzych_o napisał/a:
Kupiłem, zamontowałem i jestem w pełni usatysfakcjonowany. Katalizator uniwersalny spełnia swoje zadanie. Mierzyłem spaliny zarówno przed jak i po założeniu katalizatora - po założeniu zdecydowanie lepiej, normy zachowane. Przed natomiast przekraczone były 3 razy.

Także polecam.
Krzysiek

No to moje gratulacje.Wydawałoby się że trzeba wydać mnóstwo kasy a tu proszę...225 zł. i spokój ducha.
P.S.
Strone wrzuciłem do ulubionych.Nigdy nie wiadomo :wink:

Matejko - 26-11-2007, 21:49

krzych_o napisał/a:
Także polecam.

a starego od ciebie nie odkupili, bo jak ja sie dowiadywalem bo u starskich puszka poleciala to gosc powiedzial 300zl, lub jesli sie odzyska stary to 150zl (platyna jest w katalizatorze)

Anonymous - 26-11-2007, 21:53

Matejko napisał/a:
krzych_o napisał/a:
Także polecam.

a starego od ciebie nie odkupili, bo jak ja sie dowiadywalem bo u starskich puszka poleciala to gosc powiedzial 300zl, lub jesli sie odzyska stary to 150zl (platyna jest w katalizatorze)

Stary to chyba Turasy w Niemczech sobie przywłaszczyli :D Dlatego m.in. musiałem coś wstawić a inwestycja w strumiennicę wydawała mi się bezsensowna. Teraz już wiem że podczas kontroli mogą mi wtykać w rurę co chcą i będzie ok.

pozdrawiam
Krzysiek