te testy mówią o zderzeniach ze stojącą przeszkodą
odkształcalną przeszkodą. Czyli uderzenie w stojący samochód na przykład.Anonymous - 28-02-2008, 19:10
arturro napisał/a:
czolowka z tirem
czolowki z tirem to nawet 10 gwiazdkowy pickup by raczej nie przezyl..a na powaznie,cieszy fakt ze l200 wychodzi z 4 gwiazdkaimi z tego testu..ale ja zastanawiam sie czy faktycznie te kolana w l200 sa takie bezpieczne..bo ja mam fotel odsuniety na full do tylu i prawie dotykam kolanami deski,wiem ze niektorym przespawuja fotele do tylu bo sie chlopy nie mieszcza za kierownica..rozmiar chyba wzieli od japonczykow czy innych skosnookich,mam nadziej ze ten manekin z testu byl naszego wzrostu HugoOrmo - 28-02-2008, 21:03 no to teraz mitsu jest na topie...
http://www.off-road.pl/in...=1471&Itemid=99
pzdrAnonymous - 28-02-2008, 22:13 w mordke jeża, przy moim orurowaniu z przodu to za bezp. pieszych dostałbym -2 gwiazdki Kibloo - 28-02-2008, 22:52
Gorzkim napisał/a:
Mnie też baaardzo zaskoczyły te wyniki
Cytat:
arturro napisał: od kiedy przeczytalem ze moje A6 ma 3 gwiazdki a golf 5 gwiazdek, ze bardziej bezpiecznie czuje sie w tym drugim, nie wyobrazam sobie co moga myslec uzytkownicy navary.
pamietac nalezy tylko o jednym - te testy mówią o zderzeniach ze stojącą przeszkodą (ściana, mur itd). Natomiast podejrzewam, że w zderzeniu z innym małym lub mniejszym autem (np 5 gwiazdkowym golfem), jednogwiazdkowa navara przejedzie po nim jak czołg. tak więc nie można chyba generalizować, że w zderzeniach bezpieczniejsza od navary jest np toyota yaris (no chyba, że przy wjechaniu w mur lub drzewo)
Fakt faktem, że w klasie pickupow to jednak kompromitacja...
Oki pewnie zerwie ci dach, ale potem dachuje zagnitając swojego kierowcę i pasażera...
oby nigdy do tego nie doszło...
pozdroHubeeert - 28-02-2008, 23:31 To samo porównanie co na froum Nissana
Max77 napisał/a:
Macie oczy popatrzcie np. na wspomniane Mitsu L200 które rzeczywiście się połamało w przeciwięstwie do navary.
codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=6,4,7,1112"
standby="Loading Microsoft Windows Media Player components..."
type="application/x-oleobject">