Chcę Kupić Pajero - Co myslicie o tym autku ?
Gene - 04-03-2008, 19:16
tu raczej chodzi o bialy, niebieski i czarny:
niebieski - świadczy generalnie o zużyciu elementow silnika. Cisnienie moze byc ok ale taki kolor spalin pojawia sie wtedy kiedy olej silnikowy jest spalany podczas pracy "moturu".
bialy - tez nie jest dobrze, taki kolor swiadczy o dostawaniu sie wody/plynu do komory spalania.
Nie ma zmartwienia jak przyczyna tego stanu rzeczy jest stara i nie trzymajaca uszczelka pod głowica. Gorzej peknieta rzeczona głowica lub blok silnika. Niestety jest to dosc popularna przypadlosc w zajezdzanych diesel'ach. Silniki krecone grubo ponad norme przy slabym chlodzeniu i nieszczescie gotowe.
czarny - praktycznie przy kaszlakach norma (jak wczesniej wspominalem) Pojawia się przy duzym obciazeniu, zawrotnych predkosciach (150 km/h dla 4D56 ) i przy wysokich obrotach. Jadac na zlot w Strykowie musialem cisnac w opor Sporta aby nie odstawac od peletonu warszawskiego. Biedna Pojarka tak kopcila, ze az Czarnuch (nick kolegi nie ma nic wspolnego z kolorem dymu) zasugerowal sprawdzenie wtryskiwaczy. Norma norma ale jeśli przy spokojnej jezdzie z wydechu wydobywaja sie kleby czarnego dymu to swiadczy o usterce szeroko pojetego ukladu wtryskowego.
Anonymous - 04-03-2008, 20:51
Gene, jestem bardzo CI wdziewczny ze tak mi udzielasz pomocy ;P poza slowami pisanymi oczywiscie w ramach wdziecznosci klikam jeszcze ze mi pomogles Dzieki jesli bede mial jakies watlipowsci dam znac !! Dzieki !!
Gene - 05-03-2008, 07:36
Rybex ciesze sie, ze moglem pomoc. Jedna z zasad tego forum brzmi Forum jest przyjazne dla użytownika. Zaczynajac swoja przygode z Mitsumaniakami mialem podobne dylematy i pytalem madrzejszych co zrobic. Wiesz co sie dzialo, mimo kolejny raz zadanego pytania, odpowiadali... uzyskiwalem rzeczowe odpowiedzi. Mysle wiec, ze warto podtrzymac ta tendencje a Twoje doswiadczenia z poszukiwan, zakupu i posiadania "syfa" tez przydadza sie innym. Zycze Ci milego "forumowania" i nabierania przekonania, ze majac auto marki Mitsubishi nie tylko zyskujesz dobre mechaniczne urzadzenie do przemieszczania sie ale rowniez poczucie unikalnosci i wyjatkowosci zwiazane z relacjami czysto ludzkimi.
Nie twierdze, ze wszyscy mitsumaniacy/posiadacze samochodow spod znaku trzech diamentow sa porzadnymi ludzmi. Wiem, ze tak nie jest ale wiem rowniez, ze warto wierzyc w pozytywne oddzialywanie forum i klubu. Dlatego staram sie pomagac i wierzyc.
o rety ale OT w dziale technicznym (potem wywale)
Hiszpan - 07-03-2008, 12:47
elo
Ja z koleji wyszukałem sobie cuś takiego Pojarka
Co Wy na to?
misio - kupiłeś już?
Daj znać, bo mnie też nachodzi na taplanie się w błocie, ale bez przesady, w takim do kolan, a nie po dach
Gene - 07-03-2008, 14:20
140 k to chyba x 2 ale moze ja sie nie znam
Hiszpan - 07-03-2008, 14:37
Szczerze mówiąc, ja też nie wierzę w ten przebieg
Mam nadzieję, ale nie wierze
Anonymous - 07-03-2008, 19:09
Hiszpan napisał/a: | misio - kupiłeś już? |
na jesień się zbieram z kupnem, ale szukam czegoś co mogę utopić, przewrócić itp. brutalnie bez znieczulenia
[ Dodano: 07-03-2008, 19:12 ]
Hiszpan napisał/a: | Ja z koleji wyszukałem sobie cuś takiego Pojarka |
gadałem z ludźmi co biorą udział w katowaniu aut i stwierdzili że ponad drugie tyle będziesz musiał dodać na delikatne przeróbki typu snorkel,mteki,wyciągarki, przeróbki zawieszenia. CONAJMNIEJ
[ Dodano: 07-03-2008, 19:18 ]
i może kolana se wtedy dasz rade pobrudzić bo te nasze to miśki to się nadają wiesz do czego................ zresztą urwij u siebie jakiś plastik i zgłoś się po nowy do serwisu dla przykładu ze dwa lata temu facet wymieniał most w 6 letniej pojarce koszt:7000tyś.
Hiszpan - 07-03-2008, 20:46
misio napisał/a: | ...ponad drugie tyle będziesz musiał dodać na delikatne przeróbki typu snorkel, mteki, wyciągarki, przeróbki zawieszenia... |
To nie problem, bo niewiele mi to mówi po prostu się na tym nie znam.
Zanim (jeżeli wogóle) zacznę się bawić w przeróbki muszę pojeździć po łąkach i "normalnych" leśnych drogach
Co do cen części to wiem dogonił mnie gość i miałem robiony tył w Outku
Dwa plastiki, a byłaby taka właśnie Pojarka
Anonymous - 07-03-2008, 20:49
Hiszpan napisał/a: | Zanim (jeżeli wogóle) zacznę |
ja kupię tego trupa do zażynania wpadniesz się przewieźć zobaczysz będziesz chciał
Hiszpan - 08-03-2008, 18:34
misio napisał/a: | ja kupię tego trupa do zażynania wpadniesz się przewieźć zobaczysz będziesz chciał |
A tego widziałeś? Pojarka
Gene - 08-03-2008, 18:40
Hiszpan, to od tego autka sie temat zaczyna. Co prawda tamto ogloszenie spadlo z portalu Otomoto.
Anonymous - 08-03-2008, 18:43
Hiszpan napisał/a: | A tego widziałeś? |
napaliłem się na Suzi i to już postanowione, jak zakończę poważniejsze przedsięwzięcia które teraz mam to zabieram się za szukanie samuraja
[ Dodano: 08-03-2008, 18:50 ]
Gene przeglądałem Twoje zdjęcia z wycieczki off roadowej, super wyjazd, kiedy ma być następny i gdzie? bo nie wiem gdzie to szukać
Hiszpan - 08-03-2008, 19:25
Gene napisał/a: | ...Co prawda tamto ogloszenie spadlo z portalu Otomoto. |
Pewno dlatego nie wiedziałem , a klikałem
Anonymous - 09-03-2008, 20:45
o widze ze ponownie wystawione to pajerko hih moze w tym tygodniu pojade ogladac :P
Hiszpan - 09-03-2008, 20:59
Nooo, a ja zrobiłem reklamę tego Pajero o którym pisałem wcześniej i dzisiaj już go niebyło. Jeżeli kupił ktoś z "naszych" niech się pochwali
Przynajmniej ładna pogoda była na wycieczkę
P.S. A teraz szczęśliwy sprzedawca przyśle mi czek z prowizją (około 40%)..... mniam
|
|
|