To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - 4G15 - 12v a 8V jak je rozpoznać?

Anonymous - 03-08-2006, 17:17

W sumie to masz rację :wink: Choć przez otwarty korek wlewu oleju tez co nieco widać :D
Anonymous - 03-08-2006, 17:49

Mimo wszystko lepiej widać aparat zapłonowy ;-)
rafq - 12-08-2006, 14:42

bartek_nkm napisał/a:
Taaaa, tylko weź pod uwagę to, że może zacząć lecieć olej i wtedy już będzie problem ;-)

a czemu ma lecieć po odkręceniu :?: bo nie rozumiem.... fakt faktem, po odkreceniu nie będzie najmniejszych wątpliwości :wink:

Anonymous - 25-12-2006, 09:09

ponieważ uszczelka pod pokrywa zaworów jest tak skunstruowana że należy ja wymienić po każdorazowym odkręceniu pokrywy
Anonymous - 25-12-2006, 10:33

Made in U.S.A. napisał/a:
ponieważ uszczelka pod pokrywa zaworów jest tak skunstruowana że należy ja wymienić po każdorazowym odkręceniu pokrywy

pewnie masz racje ( tak było z uszczelkami korkowymi np: maluch) ale z użytkowania wiem ba nawet sam doświadczalnie mogę zaświadczyć :) że uszczelki nie za każdym razem się wymienia ( jak pokrywa nie jest pogięta przy śrubach a sama guma nie jest niemnal konsystencji drewna to spoko można demontować i montować pokrywę na tej samej uszczelce) acha a propo pokrywy proponuję przy pierwszej rozbiórce dokładnie wymyć :D ,udrożnić zawór PCV :) , wyciągnąć starą uszczelkę i ewentualnie delikatnie wyklepać okolicę śrub - przed zamontowaniem założyć podkładki ocynk pod śruby żeby historia kołem nie powróciła :lol: a wtedy jest święty spokój z tym tematem.
i jeszcze jedno pokrywy 8v i 12v mają całkowicie inne uszczelki!!!! ( u mnie koszt takowej do 12v to jakieś 15-18 pln) 8)