To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Czy można zmienić kolor podświetlenia

Anonymous - 14-03-2008, 19:51

Twój jest gdzieś z początku XXI wieku...Dokładnie nie wiem... Jest z serii CDE czyli najniższej... Tutaj masz oznaczenia:
http://elektron.pol.lubli...raudio/kozn.htm

Hugo - 14-03-2008, 22:19

Gattsu dzięki. Zobaczymy co to będzie. Na razie mam wsadzonego prostego kaseciaka Philips'a 4 x 30W i wydaje mi się, że już lepiej gra niż JVC. Może nie tyle lepiej, ale zupełnie inaczej. A zawsze uważałem Philips'a za ostatni szmelc...
Anonymous - 15-03-2008, 10:32

Jak mówiełm: jak każde Alpine jest nawet najniższe modelowo i tak jest fajnie brzmiącym radyjkiem...
Hugo - 17-03-2008, 22:33

Mam to radio. Jest zadbane, sprawne i piękne. Muszę tylko do końca obczaić obsługę. Jest tylko jeden ogromny problem: nie ma podtrzymania napięcia. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki gubi wszystkie wcześniejsze ustawienia. Co mam zrobić?

[ Dodano: 17-03-2008, 23:39 ]
Zrobione :mrgreen: . Zszedłem do auta, wyjąłem radio, rozpiąłem dwie wtyczki (jedna z dwoma czerwonymi kablami-pomyślałem stały plus, a druga z żółtym kablem (pomyślałem plus podtrzymujący napięcie), coś odwróciło moją uwagę i zupełnie nie pamiętałem co i jak z powrotem połączyć. Naprawdę :D . Połączyłem na chybił-trafił i radio trzyma ustawienia oraz włącza się samo po przekręceniu stacyjki w pierwsze położenie (ACC). Niesamowite, trzeba mieć fuksa...

Anonymous - 18-03-2008, 08:29

W Alpine`ach właśnie żółty za to odpowiada... :badgrin: :badgrin:
Powodzenia :!: :!:

Hugo - 18-03-2008, 13:20

Gattsu zgadza się. Wszystko pięknie działa. Poustawiałem wszystko co możliwe (bass, sopran, subwoofer) i ja pier.... jak to gra... W życiu nie chcę radia innej firmy. A jak czyta CD. W ułamku sekundy. JVC działało przy nim jak radio z innej epoki.
Anonymous - 18-03-2008, 19:54

Alpine... :wink:
Hugo - 20-03-2008, 14:30

Dodam jeszcze, że już dawno nie cieszyłem się tak bardzo z zakupu czegokolwiek. Jak zaprezentowałem kolesiowi jak gra Alpine to nie bardzo wiedział co powiedzieć, a po 2 dniach miał już u siebie w aucie Alpine'a CDE-9871 RR. Haha. Zadzwonił do mnie aby mnie o tym poinformować i stwierdził, że jednak to jest to.
Anonymous - 20-03-2008, 15:11

Alpine często tak właśnie zadziwia jeśli nigdy się nie miało z nim do czynieneia. Często przesiadka z jakiegoś Blaua, JVC, Pionka, czy Soniaka właśnie na Alpinke czyni takie doznania: TO JEST TO...!!! Miłego słuchania...
Mnie Alpine 9 lat temu przekonał do siebie...

Hugo - 30-03-2008, 09:00

Na początku słuchałem tylko płytek (wiadomo dlaczego). Teraz zacząłem słuchać radia i stwierdzam, że coś trzeszczy (niekoniecznie w rytm obrotów silnika) oraz czasami nawet RMF FM przerywa. Antenę mam oryginalną na aucie i kabel podłączony przez przejściówkę. Co może być przyczyną?
saphire - 30-03-2008, 09:27

A regulację czułości w radiu masz? Mój Balupunkt ma takie coś że możesz mu ustawić czułość z jaką szuka silniejszych stacji z rds'a czy jakoś tak. Tyle że to ma wpływ na wyłapywane słabe i mocne stacje. Fakt że radyjka mają różna czułość bo jak jeszcze w Corsie zamiast mojego starego Kenwooda podpinałem testowo inna radyjka to jedne gubiły stacje, inne czasem szumiały na mieście a ten stary Kenwood najlepiej chodził.
Hugo - 30-03-2008, 09:40

saphire napisał/a:
A regulację czułości w radiu masz?
Nie mam pojęcia.
saphire - 30-03-2008, 09:48

Pogrzeb po menu w radiu albo w instrukcji do niego - może coś znajdziesz.
Hugo - 30-03-2008, 12:05

instrukcje.elektroda.net/download.php?id=2706
Może uda Ci się coś doczytać? Wiem tylko, że są to strony 8-9.

[ Dodano: 01-04-2008, 00:06 ]
Mam takie coś (chyba filtr przeciwzakłóceniowy) ze starego Pioneer'a. Czy gdybym się tym wpiął w kabel plusowy "po stacyjce" (żółty) to może wyeliminować trzaski i przerywanie radia?
Filtr

pawela - 02-04-2008, 13:28

skoro temat zaczal sie od podswietlenia to sie podepne: W sobote zamienilem sie z ojcem na radia wciskajac mu kaseciaka :D , a z jego auta wyciagnalem takiego Clariona:

http://www.nokaut.pl/oferta/bd239r.html

i sa 2 problemy:

1. Radio nie pamieta ustawien jakie mu wprowadzilem. Za kazdym razem gdy je wlaczam pojawiaja sie zaprograwane stacje i parametry dzwieku z poprzedniego auta (Volvo V40), wiec wszystko wklepuje od nowa, a po ok 0,5 minuty od wyciagniecia kluczyka znow nie pamieta (na krotszy okres pamieta). Radio jest podpiete na koste ISO, przez przejsciowke miedzy kostka 'misiowa' a ISO. Na tej przejsciowce sprawnie dzialaly i Blaupunkt i Pionieer jakie mialem wczesniej.
A i w Volvo Clarion dzialal jak najbardziej poprawnie.

2. Wczoraj upuscilem panel :oops: i nie dziala podswietlenie prawej strony (przysiski 1-6)
Znajomy powiedzial, ze naprawa moze przekroczyc wartosc radia... Jakies pomysly?