To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Bagażniki dachowe - boxy.

dex - 22-03-2009, 11:56

Szczerze mówiąc to nie zauważyłem jakiegoś wyraźnego wzrostu hałasu podczas jazdy. Bagażnik ma dość wysoko zamocowane belki, może to dlatego. Przejechałem z nim do Austrii i z powrotem i jechało się bardzo komfortowo.
Pozdrawiam

poziomka - 22-03-2009, 18:50

dex napisał/a:
Szczerze mówiąc to nie zauważyłem jakiegoś wyraźnego wzrostu hałasu podczas jazdy. Bagażnik ma dość wysoko zamocowane belki, może to dlatego. Przejechałem z nim do Austrii i z powrotem i jechało się bardzo komfortowo.
Pozdrawiam

No właśnie ja mam bagażnik Thula z poprzedniego samochodu i muszę tylko ( albo aż - jak kto woli ) dokupić - zestaw dopasowujący 3071 oraz mam do wyboru stopy 751 i 753 - jedne wysokie drugie niskie - belka przechodzi z poprzedniego zestawu.
Jak myślicie, które będą lepsze ?

igor

ElemenT - 22-03-2009, 20:22

zależy do czego

jeśli na rowery to niskie,
jeśli na box dachowy to niskie

jeśli na narty w takim podłużnym uchwycie to wysokie bo
z wiązaniem mogą ci się nie zmieścić przy niskich stopach
szczególnie jeśli narty mają np płytę

aegis - 23-03-2009, 12:15

poziomka napisał/a:
No właśnie ja mam bagażnik Thula z poprzedniego samochodu i muszę tylko ( albo aż - jak kto woli ) dokupić - zestaw dopasowujący 3071 oraz mam do wyboru stopy 751 i 753 - jedne wysokie drugie niskie - belka przechodzi z poprzedniego zestawu.

Hmmm, wiec do Lancera Sportback pasuje ten sam zestaw co do sedana? (chodzi o stopy 753 + kit 3071 + belki)

poziomka - 23-03-2009, 12:25

aegis napisał/a:
Hmmm, wiec do Lancera Sportback pasuje ten sam zestaw co do sedana? (chodzi o stopy 753 + kit 3071 + belki)

a cenowo wyglądat to tak - stopy 320 pln a kit 3071 - 130 pln

igor

aegis - 23-03-2009, 13:03

poziomka napisał/a:
a cenowo wyglądat to tak - stopy 320 pln a kit 3071 - 130 pln

No to super, dzieki za info :biggrin:

kugel - 22-04-2009, 08:10

Przymierzam się do zakupu bagażnika rowerowego. Najbardziej optymalny wydaje się bagażnik na hak, ale ze względu na jego brak i cene w ASO odpada. Pozostaje bagażnik dachowy lub na klapę bagażnika. Czy miał ktoś doświadczenia z takim bagażnikiem montowanym na klapę w sedanach, np. Thule FreeWay 968. Jak wpływa na komfort podróżowania, wpływ mocowań na uszkodzenia lakieru i nadwozia, bezpieczeństwo?
Znalazłem sporo pozytywnych opini na temat tych bagazników ale montowanych w hatchbackach, a tam jest troche inny sposób montażu niż w sedanie.

pozdrowienia
Włodek

jmb7 - 26-04-2009, 01:27
Temat postu: Thule belki dachowe do fixpoint-ow WAZNE
moze niektorych uzytkownikow to zainteresuje, zwlaszcza, ze ma wplyw na bezpieczenstwo;

dotyczy tez EVO, chociaz pewnie malo prawdopodobne, aby majac EVO ktos kupowal jeszcze stopy do bagaznika dachowego; 8)

sam kupiel stopy Thule w lipcu 2008 i szukajac tematu zaslepek dachowych trafilem na ten komunikat;

ostatnio /w marcu/kwietniu/ korzystalem z belek i wadliwych czarnych srub ze skibox-em i nie jechalem zgodnie z przepisami; na szczecie sie nic nie stalo;

http://www.thulegroup.com...duktu/Post.aspx

mazin - 26-04-2009, 06:19
Temat postu: Re: Thule belki dachowe do fixpoint-ow WAZNE
jmb7 napisał/a:
moze niektorych uzytkownikow to zainteresuje, zwlaszcza, ze ma wplyw na bezpieczenstwo;

No i to się nazywa firma: “Do tej pory nie zarejestrowaliśmy żadnego wypadku. Jednakże, aby uniknąć jakiegokolwiek zagrożenia dla użytkowników zdecydowaliśmy wycofać wadliwe kity (...)"

Trochę wrażenie psuje "instruktarz" ale jest niedziela rano, może dlatego jestem upierdliwy :-)

poziomka - 26-04-2009, 12:49

jmb7 napisał/a:

dziękuje za info - mam do wymiany śruby

aegis - 27-04-2009, 14:10

Dzieki, akurat w maju bede kupowal bagaznik do SB, wiec trzeba bedzie uwazac.
Mordred30 - 27-04-2009, 14:16

Witam,
Szukałem ostatnio bagażnika bazowego do Sportback`a, odradzono mi bagażniki na klapę (zbyt duży skos + spoiler nad tylną szybą). Co do bagażników bazowych Thule, te dedykowane do Lancera zostały wycofane z rynku z powodu wady fabrycznej, powodującej wgniecenia dachu. Pozostaje bagażnik na hak holowniczy (o ile się go posiada), lub znalazłem jeszcze niemiecką firmę - Atera, która wyprodukowała dedykowany do Lancera bagażnik dachowy w kwocie ok. 578pln brutto (stopy + belki aluminiowe) model chyba 45161. Niestety przed weekendem majowym tylko cud sprawi, że bagażnik się dostanie:)

Pozdrawiam

Luk - 27-04-2009, 14:32

Mordred30, zaraz, zaraz, skąd wiesz o wycofaniu z rynku? Jak dotąd słyszałem tylko o wymianie wadliwych śrub, o wgnieceniach dachu nie słyszałem...
Mordred30 - 27-04-2009, 14:44

Nie wiem, czy to do końca sprawdzona informacja, ale w kilku firmach (różnych firmach) oferujących bagażniki dachowe powiedziano mi to samo, być może wada śruby (skoro słaba) może doprowadzić do wgniecenia dachu, a nie tylko "odfrunięcia” ładunku:) Może nie do końca sprecyzowałem wypowiedz:) Oczywiście nie cały bagażnik bazowy tylko zestaw dopasowujący (kit), który stanowi jego ważniejszą część....ale skoro wycofują kit to nie ma całego bagażnika:)
poziomka - 28-04-2009, 13:16

Mordred30 napisał/a:
te dedykowane do Lancera zostały wycofane z rynku z powodu wady fabrycznej, powodującej wgniecenia dachu

Piszesz niesprawdzone wiadomości, bagażniki nie zostały wycofane - do wymiany poszły tylko śruby mocujące i to nie ze względu na wgniecenia dachu tylko złą jakość materiału z którego zostały wykonane.
Obecnie bezproblemowo wymieniłem w sklepie na nowe.

pozdrawiam