[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Bagażniki dachowe - boxy.
dex - 22-03-2009, 11:56
Szczerze mówiąc to nie zauważyłem jakiegoś wyraźnego wzrostu hałasu podczas jazdy. Bagażnik ma dość wysoko zamocowane belki, może to dlatego. Przejechałem z nim do Austrii i z powrotem i jechało się bardzo komfortowo.
Pozdrawiam
poziomka - 22-03-2009, 18:50
dex napisał/a: | Szczerze mówiąc to nie zauważyłem jakiegoś wyraźnego wzrostu hałasu podczas jazdy. Bagażnik ma dość wysoko zamocowane belki, może to dlatego. Przejechałem z nim do Austrii i z powrotem i jechało się bardzo komfortowo.
Pozdrawiam |
No właśnie ja mam bagażnik Thula z poprzedniego samochodu i muszę tylko ( albo aż - jak kto woli ) dokupić - zestaw dopasowujący 3071 oraz mam do wyboru stopy 751 i 753 - jedne wysokie drugie niskie - belka przechodzi z poprzedniego zestawu.
Jak myślicie, które będą lepsze ?
igor
ElemenT - 22-03-2009, 20:22
zależy do czego
jeśli na rowery to niskie,
jeśli na box dachowy to niskie
jeśli na narty w takim podłużnym uchwycie to wysokie bo
z wiązaniem mogą ci się nie zmieścić przy niskich stopach
szczególnie jeśli narty mają np płytę
aegis - 23-03-2009, 12:15
poziomka napisał/a: | No właśnie ja mam bagażnik Thula z poprzedniego samochodu i muszę tylko ( albo aż - jak kto woli ) dokupić - zestaw dopasowujący 3071 oraz mam do wyboru stopy 751 i 753 - jedne wysokie drugie niskie - belka przechodzi z poprzedniego zestawu. |
Hmmm, wiec do Lancera Sportback pasuje ten sam zestaw co do sedana? (chodzi o stopy 753 + kit 3071 + belki)
poziomka - 23-03-2009, 12:25
aegis napisał/a: | Hmmm, wiec do Lancera Sportback pasuje ten sam zestaw co do sedana? (chodzi o stopy 753 + kit 3071 + belki) |
a cenowo wyglądat to tak - stopy 320 pln a kit 3071 - 130 pln
igor
aegis - 23-03-2009, 13:03
poziomka napisał/a: | a cenowo wyglądat to tak - stopy 320 pln a kit 3071 - 130 pln |
No to super, dzieki za info
kugel - 22-04-2009, 08:10
Przymierzam się do zakupu bagażnika rowerowego. Najbardziej optymalny wydaje się bagażnik na hak, ale ze względu na jego brak i cene w ASO odpada. Pozostaje bagażnik dachowy lub na klapę bagażnika. Czy miał ktoś doświadczenia z takim bagażnikiem montowanym na klapę w sedanach, np. Thule FreeWay 968. Jak wpływa na komfort podróżowania, wpływ mocowań na uszkodzenia lakieru i nadwozia, bezpieczeństwo?
Znalazłem sporo pozytywnych opini na temat tych bagazników ale montowanych w hatchbackach, a tam jest troche inny sposób montażu niż w sedanie.
pozdrowienia
Włodek
jmb7 - 26-04-2009, 01:27 Temat postu: Thule belki dachowe do fixpoint-ow WAZNE moze niektorych uzytkownikow to zainteresuje, zwlaszcza, ze ma wplyw na bezpieczenstwo;
dotyczy tez EVO, chociaz pewnie malo prawdopodobne, aby majac EVO ktos kupowal jeszcze stopy do bagaznika dachowego;
sam kupiel stopy Thule w lipcu 2008 i szukajac tematu zaslepek dachowych trafilem na ten komunikat;
ostatnio /w marcu/kwietniu/ korzystalem z belek i wadliwych czarnych srub ze skibox-em i nie jechalem zgodnie z przepisami; na szczecie sie nic nie stalo;
http://www.thulegroup.com...duktu/Post.aspx
mazin - 26-04-2009, 06:19 Temat postu: Re: Thule belki dachowe do fixpoint-ow WAZNE
jmb7 napisał/a: | moze niektorych uzytkownikow to zainteresuje, zwlaszcza, ze ma wplyw na bezpieczenstwo;
|
No i to się nazywa firma: “Do tej pory nie zarejestrowaliśmy żadnego wypadku. Jednakże, aby uniknąć jakiegokolwiek zagrożenia dla użytkowników zdecydowaliśmy wycofać wadliwe kity (...)"
Trochę wrażenie psuje "instruktarz" ale jest niedziela rano, może dlatego jestem upierdliwy
poziomka - 26-04-2009, 12:49
jmb7 napisał/a: | moze niektorych uzytkownikow to zainteresuje, zwlaszcza, ze ma wplyw na bezpieczenstwo; |
dziękuje za info - mam do wymiany śruby
aegis - 27-04-2009, 14:10
Dzieki, akurat w maju bede kupowal bagaznik do SB, wiec trzeba bedzie uwazac.
Mordred30 - 27-04-2009, 14:16
Witam,
Szukałem ostatnio bagażnika bazowego do Sportback`a, odradzono mi bagażniki na klapę (zbyt duży skos + spoiler nad tylną szybą). Co do bagażników bazowych Thule, te dedykowane do Lancera zostały wycofane z rynku z powodu wady fabrycznej, powodującej wgniecenia dachu. Pozostaje bagażnik na hak holowniczy (o ile się go posiada), lub znalazłem jeszcze niemiecką firmę - Atera, która wyprodukowała dedykowany do Lancera bagażnik dachowy w kwocie ok. 578pln brutto (stopy + belki aluminiowe) model chyba 45161. Niestety przed weekendem majowym tylko cud sprawi, że bagażnik się dostanie:)
Pozdrawiam
Luk - 27-04-2009, 14:32
Mordred30, zaraz, zaraz, skąd wiesz o wycofaniu z rynku? Jak dotąd słyszałem tylko o wymianie wadliwych śrub, o wgnieceniach dachu nie słyszałem...
Mordred30 - 27-04-2009, 14:44
Nie wiem, czy to do końca sprawdzona informacja, ale w kilku firmach (różnych firmach) oferujących bagażniki dachowe powiedziano mi to samo, być może wada śruby (skoro słaba) może doprowadzić do wgniecenia dachu, a nie tylko "odfrunięcia” ładunku:) Może nie do końca sprecyzowałem wypowiedz:) Oczywiście nie cały bagażnik bazowy tylko zestaw dopasowujący (kit), który stanowi jego ważniejszą część....ale skoro wycofują kit to nie ma całego bagażnika:)
poziomka - 28-04-2009, 13:16
Mordred30 napisał/a: | te dedykowane do Lancera zostały wycofane z rynku z powodu wady fabrycznej, powodującej wgniecenia dachu |
Piszesz niesprawdzone wiadomości, bagażniki nie zostały wycofane - do wymiany poszły tylko śruby mocujące i to nie ze względu na wgniecenia dachu tylko złą jakość materiału z którego zostały wykonane.
Obecnie bezproblemowo wymieniłem w sklepie na nowe.
pozdrawiam
|
|
|