To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "starszy" pansamochodzik :-)

Anonymous - 04-04-2006, 19:54

truespinmice napisał/a:
no wybieram sie na zlot ale na ten ogranizowany przez MKP (jeszcze nie na 100%).

Super, ja się na niego tez wybieram. Przyjedź, zrobimy wspólne zdjęcie, tzn Celeste i Starion :D

truespinmice - 04-04-2006, 21:12

okej, okej :P
Anonymous - 05-04-2006, 21:47

Super autko! Skrzyzowanie diabla z motopompa! :mrgreen:
Po Bydgoszczy jezdzil kiedys taki czerwony, ale dawno go juz nie widzialem...

truespinmice - 28-05-2006, 20:30

kucze, nie mogłem już edit'a zrobić mojego pierwszego posta, wiec jestem zmuszony pisac dalej.

Chciałem pare informacji uaktualnić :D

-po dłuższym czasie udało mi sie zgromadzić pare elementów kosmetycznych i wykończeniowych (jestem już coraz bliższy orginału). Nie było to proste.....trzeba się nagimnastykować....

-niektóre elementy eksploatacyjne doczekały się odświeżenia

-nowe audio

Postanowiłem rozebrać samochód do ramy, w związku z tym:

-został pospawany (gdzie trzeba) plus nowe blachy (gdzie trzeba)

-został zakonserwowany (podłoga plus profile i wnętrze)

-troche modyfikacji i poprawy instalacji elektrycznej

-zabrałem się też za bude, wynikiem tego będzie brak rdzy ( :D ) oraz nowy lakier ( :D ) w związku z tym auto nie zobaczy już zimy (przynajmniej do póki ja bede właścicielem) - cała "mrożąca krew w żyłach" opowieść bedzie na stronce

-małe zmiany stylistyczne (żeby powrócić do orginału pare rzeczy wyrzuciłem/usunąłem)

ps. już niedługo bedzie update na stronie plus nowe zdjecia, bo może wreszcie skończy sie ten "remont"
ps2. kolejna część niebawem......

[ Dodano: 25-06-2006, 19:46 ]
NEXT EPISODE:

SUMMER REBUILD :twisted: :

PRZEDTEM................................TERAZ

.........dwa miesiące ciężkiej pracy..........

pozdrawiam,

[ Dodano: 03-07-2006, 17:45 ]
OFICJALNIE ZAPRASZAM:

www.starion.prv.pl ------> UPDATE

UWAGA!! ZAGLĄDAĆ CZĘSTO , BO CZĘSTO SIĘ UPDATY POJAWIAJĄ :D

zapraszam

Anonymous - 07-07-2006, 15:59

czyz te autko nie jest przepiekne??!!? :D truespinmice gratuluje ze byles wytrwaly i odnowiles te cudo :)
Cezar - 07-07-2006, 19:51

truespinmice napisał/a:
dwa miesiące ciężkiej pracy

Ale jak widac w 100% sie oplacalo :D

Piekny misiek :mrgreen:

Krzyzak - 10-07-2006, 12:24

no cóż - gratuluję uporu i trwania...
mnie też trochę takich zaprawek czeka w Galancie

truespinmice - 11-07-2006, 14:13

dzieki wam za ciepłe słowa :wink:

moja rodzina dopiero teraz zauważa , że to co robiłem z autem to nie było bezcelowe.......na szczęście nie znają kosztów :P

ps. ostatnio oglądałem film z corocznego spotkania klubu 2.6liter i powiem wam ,że tam w stanach to mogą wszystko :evil: dla nich nie ma problemów.....niektóre miśki są warte gruuubo ponad $40tys. (za 33 można juz kupić nowe 350z)
przeróbki, mody, moc, wygląd.....ehhh

ale i tak się ciesze z tego co mam :mrgreen:

Anonymous - 11-07-2006, 14:39

truespinmice bedziesz na zlocie w bialym?
Matejko - 11-07-2006, 15:00

no maciek napisz od czego zalezy twoj przyjazd :P :P :P :P
truespinmice - 11-07-2006, 15:54

Matejko napisał/a:
no maciek napisz od czego zalezy twoj przyjazd :P :P :P :P

to ma być podchwytliwe pytanie ?? :wink:

jak mnie tak przyprzecie do muru to nie bede miał wyjścia :D

a tak na poważnie to myślałem o tym i generalnie jestem nastawiony , żeby jechać.
Wszystko zależy od mojej "drugiej połowy" - jeżeli ona też będzie jechać (niewiadomy jest grafik pracy) do pojedziemy na 2-3 dni (mam nadzieje , że jest tam gdzieś jakies jeziorko , co ?? )
Natomiast jeżeli nie będzie mogła pojechać to ja przyjade (na 99%) na jeden dzień :cry:

Ale to jeszcze półtora miesiąca wiec jestem dobrej myśli........zlot MKP mnie ominął (w sumie to ja go ominąłem :oops: ) i chciałbym naprawić to zlotem mitsumaniaków :mrgreen:

Matejko - 11-07-2006, 16:30

truespinmice napisał/a:
"drugiej połowy"

heheh przyjedz pokaze ci moja druga polowke :D

truespinmice - 05-10-2006, 18:19

WŁAŚNIE RUSZYŁA NOWA ODSŁONA MOJEJ STRONKI: WWW.STARION.PRV.PL

STRONA ZOSTAŁA PODZIELONA NA DWIE CZĘŚCI: STARĄ I NOWĄ.
ZE STAREJ NIE CHCE REZYGNOWAĆ BO JEST ŁADNA :D

A NOWA POWSTAŁA PO TO BYM MÓGŁ W PARE CHWIL DORZUCIĆ COŚ NOWEGO.

Z CZASEM "NOWA" STRONA BĘDZIE SIĘ POWIEKSZAŁA I UPIĘKSZAŁA :lol:

ZAPRASZAM :twisted:

05.10.2006 EDIT:

troche czasu już minęło, przyzwyczaiłem się już do nowego wyglądu auta, podpieściłem ile się dało....renowacja i odbudowa udała się na 5+

troche części z różnych stron świata przywędrowało do mnie, także i środek zrobił się kompletny.

ale, jak to w życiu była apetyt rośnie w miare jedzenia :twisted: z zewnątrz auto jest cycuś , a pod maską...? dalej standard.

więc oto genialny umysł amatora mocy wziął góre. stało się to jakiś czas tamu, ale nie miałem wcześniej odwagi pisac o tym.

w aucie pojawiło się kilka przeróbek strictly związanych z moca: customowy przelotowy 2.5" wydech (made by "GEO Custom Garage" :wink: ), MBC (manual boost control) - obecnie ciśnienie doładowania wynosi 11psi (czyli ok.0.75bara). Plus w najbliższym czasie IC ze sztywnymi rurami, nowy dolot plus pare innych pierdułek. Narazie efekt pracy to +32konie (wyniki beda...narazie te wyniki które mam są przekłamane - chyba - wiec czekam na wjazd do drugiej hamowni). Z czego 11 koni pochodzi od wydechu a 21 z MBC (nie przebarwiam! - to jest turbocharged engine)
Oczywiście nie należy myśleć , że mam teraz 202 konie, co to, to nie - było by to zbyt piękne :) w miare lat moc zanikała , dodatkowo moc silnika to moc silnika , a moc na kołach to moc na kołach :wink: - obie wartości są inne. Z czego ta druga jest mniejsza :(
Obecna moc szacowana jest na ok. 160KM i 200Nm (wyniki są dziwne wiec nie zamieszczam :x )

W miare moich możliwość finansowych (oraz wiedzy/niewiedzy) granica jaką chce osiągąć bez zakówania silnika to 200 czystych koni mechaniczych (na kołach).

W pracach towarzyszą mi koledzy ze wsi lublin :wink: oraz znajomi z australijskiego forum Stariona.

Wyniki prac oraz foto- i video- relacje możecie śledzic na mojej stronce.

PRAWA FIZYKI - UCIEKAJCIE!! NADJEŻDŻA STARION.......!

Hubeeert - 05-10-2006, 18:27

truespinmice, bardzo sie cieszę że ten samochód nabiera życia.
Jeżeli mogę Ci coś doradzić - sprawdź AFR i temperaturę spalin żeby nie było ała a jeżeli coś jest nie tak postaraj się wymienić wtryski na większsze. No i IC - zobaczysz jak samochód odżyje bo w tej chwili po podniesieniu ciśnienia doładowania zaczynasz mieć ciepło w dolocie.

truespinmice - 05-10-2006, 18:31

Hubeeert napisał/a:
truespinmice, bardzo sie cieszę że ten samochód nabiera życia.
Jeżeli mogę Ci coś doradzić - sprawdź AFR i temperaturę spalin żeby nie było ała a jeżeli coś jest nie tak postaraj się wymienić wtryski na większsze. No i IC - zobaczysz jak samochód odżyje bo w tej chwili po podniesieniu ciśnienia doładowania zaczynasz mieć ciepło w dolocie.

z AFR narazie jest git, boję się , że przy dokładce IC zmieni się stosunek paliwo/powietrze i potrzeba będzie jakiegos regulatora ciśnienia paliwa czy świnka; przyda się też FCD (fuel cut defender) no i kolejna zwyżka ciśnienia do max 15psi.

a i tak jak piszesz - marzy mi się teraz IC , ale mam problem z dopasowaniem :? i hardpipe'sami (trzeba kombinować)