To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - NOWA TAPICERKA W CJO

Anonymous - 05-05-2008, 23:34

Yang75 napisał/a:
a pytałem o obszycie skórą w jednej firmie koło Wrocławia całej tapicerki w Galancie, to mi powiedzieli 4500 do 5000 zł, ale za to austriacka skóra classic, taka jakiej używają oryginalnie w Mercach. No ale cena :rolleyes:

obszycie tapicerki w colcie skórą ( raczej to nie będzie austriacka skóra classic :wink: ) to koszt około 2500zł z tego co ja się orientowałem no a tak zwanym skajem 1000 zł w mojej miejscowości a około 750 zł w Środzie wielkopolskiej tak że na moje opłaca się nawet dojechać te 60km

Anonymous - 06-05-2008, 00:27

To ja mam do Środy Wielkopolskiej 340 km, to za samą podróż już pół auta wytapicerowane :)
...skajem oczywiście

Anonymous - 06-05-2008, 19:37

Yang75 napisał/a:
To ja mam do Środy Wielkopolskiej 340 km, to za samą podróż już pół auta wytapicerowane :)
...skajem oczywiście

no w twoim przypadku to sprawa wygląda całkiem inaczej :wink:

Anonymous - 07-05-2008, 18:22

A propo skórzanej tapicerki luknijcie TU
Anonymous - 07-05-2008, 18:54

No fajnie. Tylko że skóra na siedzeniu kierowcy się pomarszczyłą (ponaciągała) i wygląda to nieciekawie...
Za tą cenę fajne autko jednak.

Anonymous - 07-05-2008, 19:41

Sienek86 a ja tak się cieszyłem że tylko mój Colcik będzie miał "skórkę" a tu masz!!! A tak poważnie mówiąc to mógłbyś wstawić jeszcze jakieś fotki tej tapicerki!! będę wdzięczny :wink:
Anonymous - 07-05-2008, 20:46

Jak starszy go posprząta to nacykam dokładne fotki jak są obszyte fotele i dzielona kanapa. Tył kanapy jest oryginalny filcowy połączony ze skórą :wink:
Anonymous - 03-06-2008, 16:12

Niestety tak już z ta skóra jest, ze tania nie jest. Ale dobrze wam radze, jeśli dajecie do obszywania to nie żałujcie pieniędzy. Sam koszt dobrej skóry samochodowej to ponad 2000 zł. Do tego dochodzi robocizna, bo za prosty szew niestety tez trzeba zapłacić :) . Skutki zakładania do samochodu skór meblowych można zobaczyć na zdjęciu fotela kierowy powyżej :/.
Skóra w meblach jest sporo tańsza, cieńsza i zupełnie inaczej garbowana. Jednak co się dziwić. Jak byście zobaczyli wymaganą przez koncerny samochodowe specyfikację techniczną co do skór z których szyte są fotele to wszystko staje się jasne.
Słowem tanio nie jest, ale też jakość i wymagania nieporównywalne.

Ps. : Sienek86 fajne autko i tanie.

Anonymous - 05-08-2008, 19:43

mimo że w ankiecie zamieściłem kolor tapicerki czerwono-popielaty i czerwono-czarny to w ostateczności będzie całkiem inna :P czekoladowy brąz taka jak w miśku na podanym linku http://vplanet.pl/v0bjb6B...rototype_S.html :) :) z tapicerem niestety jestem dopiero umówiony we wrześniu!! brak wcześniejszych terminów
Misiek :) - 10-08-2008, 20:02

Ja mam CA4A (CA0), ale co do tapicerki, to autka bez większych różnic:P Ja też będe tapicerke robił, ale chciałem czarny I fioletowy materiał i czarna skóra
http://pokrowce.emyk.pl/s...ds/czerwony.jpg
jak pokrowce na linku, tylko zamiast czerwonego fiolet materiał i zamiast czarnego skóra (plus zagłówki) a tył siedzeń czarny materiał. w tym samym stylu tylna kanapa
Teraz mam pytanko, czy gdzieś w wawie lub lepiej okolicach jest dobry tapicer który by to zrobił?
Co możecie mi polecić żeby nie przepłacić i żeby nie mieć bubla

Anonymous - 26-09-2008, 16:18

Wracając do tematu dzisiaj zaprowadziłem Miśka do tapicera jak wszystko będzie SI to w przyszły piątek colcik będzie miał nowy środek :wink:
lukasz85 - 04-10-2008, 20:17

Nie zakładałem nowego tetamu skoro już mowa o tapicerce. Jakiś czas temu odwiedziłem tapicera, ktorego polecił mi znajomy. Rownież marzyła mi sie nowa tapicerka w aucie. Pojechałem do goscia żeby obejrzał i przedstawił jakiś kosztorys (nie pamietam dokładnego adresu ale było to w okolicy ławicy niedaleko lotniska). Facet na warsztacie miał samochody, ktore czekały na odbiór - normalnie bajka tak odpicowane. Ponadto robił też tapicerki w autobusach itp. Wiedziałem, ze skóra będzie dośc droga więc chciałem zalożyć alcantare - i tu mnie tapicer uświadomił (może przesadził troche, ale wyglądał na goscia z cyklu CO TO NIE ON), że prawdziwa alcantara jest droższa niz skóra a alcantara, którą sprzedaje się na allegro to obok prawdziwej nie leżała. Za środek w CAO zawołał 2600 (alcantara) Nie trudno się domyślić, że nie skorzystałem :) Co sądzicie o tym żeby zrobić środek w welurze ? Prędzej czy później będę musiał to zrobić. Rok temu miałem już na to odłożoną kasę, ale stałem się miłośnikiem dwóch kółek i siano się rozleciało :( a środek w stanie średnim pozostał niezmieniony. I jeszcze jedno jak właściwie wygląda ta prawdziwa alcantara i jaka jest jej wytrzymałość- może ktoś ma u siebie ?
Anonymous - 05-10-2008, 00:16

lukasz85 ja właśnię robie taki środek w swoim Miśku :wink: na początku miała być sama skóra ekologiczna ale po wizycie u tapicera zdecydowałem się na dwa mateiały welur + skaja!! efekty będzie można zobaczyć dopiero we wtorek najpóźniej w środę bo jak to zawszę bywa wstępny termin troszkę się wydłużył

[ Dodano: 05-10-2008, 00:17 ]
ps koszt tej zabawy ma nie przekroczyć 1000zł :P

lukasz85 - 05-10-2008, 22:46

To świetnie. Chętnie zobaczę końcowy efekt. Jak już odbierzesz auto i znajdziesz chwilę to wrzuć jakieś fotki. Jakie kolory wybrałeś ? w jakim kolorze masz mitsu ? Ja mam czarny i myślę, że uderzyłbym w boki fotela czarne a środek czerwony. Jeszcze jedno pytanie dałeś do obicia same fotele czy boczki też ?
Anonymous - 06-10-2008, 00:04

fotki wstawię na bank zaraz jak wszystko poskręcam i umyję Miśka :D na początku miał być tylko jeden kolor brąz ale w ostateczności są dwa właśnie w odcieniach brązu!! co do koloru to colcik jest czerwony do obicia dałem fotele boczki ma być oklejony ręczny i zamknięcie od schowka!!
ps. 19stego będzie u nas spot ale mnie niestety nie będzie bo będę na uczelni ale na następnym pokażę ci na żywo jak wszystko wyszło oki

[ Dodano: 07-10-2008, 22:52 ]
odebrałem dzisiaj tapicerke, normalnie bajka :D ale fotki wstawię dopiero w niedzielę :? jak będę miał już zagłówki :D

[ Dodano: 27-10-2008, 23:14 ]
W końcu znalazłem chwilkę żeby wstawić fotki tapicerki!! Co prawda troszkę późno ale jak mówią lepiej późno niż wcale :D

tak wyglądało przed wymianą

a tak wygląda po

:D :D