Colt - Ogólne - [CA0 92-96] Na jaki kolor i czym mam pomalować hamulce?
Jogurt - 22-03-2008, 16:05
ja bym pomalował na czerwony. z nowymi felami bedzie łądnie wyglądało. złoty ? takiego patentu jeszcze nie widziałem ale juz mi sie nie podoba co do żółtego to taki mam u siebie i żałuje bo: strasznie ciężko kryje, widać każdy syf. przemaluję je w tym sezonie na inny kolor tylko jaki wybrać do czerwonego auta
londolut - 22-03-2008, 16:46
Jogurt napisał/a: | złoty ? takiego patentu jeszcze nie widziałem ale juz mi sie nie podoba |
Oto ten patent:
Fotki zapożyczone z forum Coltmania od usera Kleju, obecnie CA0 Juropa
Tylko teraz pytanie jak to będzie się prezentowało z moimi felami. Są lekko grafitowe i znaczek na kapslu jest czarno czerwony ale jak wiadomo kapsel zawsze można zmienić
Jogurt - 22-03-2008, 16:53
no to miałem racje. jak dla mnie porażka
Anonymous - 22-03-2008, 17:52
Jogurt uwierz na żywo nie wygląda to wcale źle
Monia - 22-03-2008, 18:24
a srebrne jak by się prezentowały?
Widziałam kiedyś w jakimś aucie no i fajnie to wyglądało.... Tylko wiadomo zależy od alu no i koloru auta ale może być ciekawie
Anonymous - 22-03-2008, 19:04
Srebrny odradzam, gdyż do tego srebrna fela i wszystko wygląda jak rozmazana plama.Polecam kolor czerwony gdyż to najciekawiej pasuje do srebrej feli.
Anonymous - 22-03-2008, 19:26
londolut napisał/a: | Grzesiu masz gdzieś foto z bliska tego malowania? |
Niestety nie robię zdjęć. Jedyne zdjęcie, jakie udało mi się znaleźć to takie:
Niestety kiepskie. Jeszcze na starych felgach, które mi skradziono i po powrocie z trasy.
Hugo - 22-03-2008, 19:33
londolut napisał/a: | Jedyny styling jaki czeka mojego Mitsu to felgi, białe migacze, końcówa wydechu (nie wiem czy puszka czy tylko podwójna końcówa), może ciemne szyby i w przyszłości lekka gleba i utwardzenie. | Dokładnie! Jeszcze tylko zapomniałeś o 2 rzeczach: jakaś dokładka pod zderzak by się przydała no i oczywiście ori lotka na klapę.
mkm - 22-03-2008, 22:05
gregorbu napisał/a: | Czarny.
A pomyśleć, że gdy 4 lata temu sam malowałem zaciski i bębny na czarno, wszyscy pukali sie w czoło i radzili malowanie na czerwono. Zrobiłem i tak po swojemu. Dziś duża część opowiada sie za czarnym. |
Z tego wniosek, ze jestes "kolorystycznym kreatorem mody zaciskowo-bebnowym". Ja poszedlem w najbardziej "oklepany" kolor czyli czerwien. Moze sie podobac albo nie ale i tak wyglada niebo lepiej niz rudo-rdzawy...
PiotrekSL4 - 22-03-2008, 23:22
Jest jeszcze jedna kwestia do obgadania jeśli chodzi o kolor bębnów i zacisków. To czy ładanie będzie sie prezentował dany kolor zależy też bardzo od koloru auta.
Ja np mam srebrny kolor pojazdu i wg mnie pasuja do niego tylko bębny w kolorze czerwonym lub matowo czarnym. Dla przykładu pokaże fotki
Inny typu zloty czy juz nie daj Boże srebrny zupełnie by nie pasowały zlewając sie z felgami. To tyle ode mnie
londolut - 22-03-2008, 23:38
Hugo napisał/a: | zapomniałeś o 2 rzeczach: jakaś dokładka pod zderzak by się przydała no i oczywiście ori lotka na klapę | Dokładnie, już poprawione
PiotrekSL4 napisał/a: | Jest jeszcze jedna kwestia do obgadania jeśli chodzi o kolor bębnów i zacisków. To czy ładanie będzie sie prezentował dany kolor zależy też bardzo od koloru auta. | Dlatego napisałem: Cytat: | nie potrafię wybrać bo kolor autka mam nietuzinkowy | Wiem, że do mojego koloru, typowo dziwnego, czerwony pasował by jak kwiatek do kożucha ale reszta daje do myślenia. Problem jeszcze w tym, żeby nie zrobić wiochy z auta i żeby nie śmierdziało tandetą.
Bardzo męczy mnie kwestia czarnego... być może... ale jeszcze 2-3 tygodnie więc kupa czasu
Rafal_Szczecin - 23-03-2008, 00:29
misie a co myslicie o bialych zaciskach i bebnach przy czarnym aucie ?
karolgt - 23-03-2008, 00:47
Rafal_Szczecin napisał/a: | misie a co myslicie o bialych zaciskach i bebnach przy czarnym aucie ? |
jak biała felga to ok, ale jak srerbna felga, to wtedy
czarny + biały + srebrny = badziewie
Rafal_Szczecin - 23-03-2008, 00:54
szrebrna fela , to jaki kolur pasuje ?
karolgt - 23-03-2008, 01:00
nie wiem, poddaje sie
tak jest ok -> czyli czarne zaciski i bębny.
ewentualnie czerwony, ale kurde nie wiem
|
|
|