Space Star Ogólne - komputer mss
JCH - 01-06-2008, 22:25
Japko napisał/a: | Tak w ogóle to z jakiego okresu liczone jest średnie spalanie? Gdzieś w tym manualu czytałem, że zlicza od ostatniego reseta, ale chyba nie ma aż tyle pamięci...
A jak się resetuje? | Tak, od ostatniego reseta. Resetuje się trzymając chwilę DISP-a na oryginalnym radiu. Jeśli nie masz ori radia to nie wiem, trzeba by poczytać w instrukcji.
Japko - 16-06-2008, 14:20
Dziś niechcący skasowałem trzymając chwilę nieopisany przycisk:)
Anonymous - 17-06-2008, 18:32
Stein
Poczytaj sobie to:
Zegarek
Pozdrawiam
cns80 - 17-06-2008, 18:45
Stein, a masz radio firmowe ? W zeszłym tygodniu była jakaś konserwacja nadajnika w centralnej Polsce i był nadawany zły sygnał RDS i mi też się przestawiało Ale już jest OK.
Anonymous - 17-06-2008, 22:13 Temat postu: wskazanie ilosci kilometrow na komputerze A u mnie dziwnie pokazuje licznik na wyswietlaczu komputera, jak zatankuje do pelna to wyswietla mi 300 km max a nie jak u wszystkich jak czytam ze ponad 800 km. czy wiecie czym to spowodowane? jezeli przerwalem temat to przepraszam, ale skierujcie mnie na wlasciwy kanal. Mam MSS 19. DiD z navi i oryginalnym radiem, niestety nie mam instrukcji wiec nie wiem nawet jak sie do tego zabrac... prosze o pomoc.
cns80 - 18-06-2008, 10:21
mialczynski17 napisał/a: | jak zatankuje do pelna to wyswietla mi 300 km max a nie jak u wszystkich jak czytam ze ponad 800 km | Jak dla mnie to dwie opcje:
- masz spalanie średnie ok 14 litrów i on przelicza zasięg na tej podstawie,
- padły dwie pionowe kreski na wyświetlaczu i zamiast "8" pokazuje "3"
Anonymous - 18-06-2008, 19:52
[quote="cns80"] mialczynski17 napisał/a: | Jak dla mnie to dwie opcje:
- masz spalanie średnie ok 14 litrów i on przelicza zasięg na tej podstawie,
- padły dwie pionowe kreski na wyświetlaczu i zamiast "8" pokazuje "3" |
Dobre dobre he he. Co do spalania to aż tak źle nie jest , czy jest jakiś twardy reset który sprawi że zostaną przywrócone ustawienia fabryczne? Coś podobnego jak w telefonie? Czy odłączenie akumulatora tak działa? Czy nie zablokuje mi radia, nie posiadam kodu. Jeżeli to będzie twardy reset to jak długo musi stać odłączony?
KAWA - 17-11-2008, 09:07
Witam !!!
chcialem zapytac co oznacza migajacy wskaznik temperatury ( miga i piszczy)
takie objawy ma przy starcie w niskich temperaturach 2 stopnie
i co oznacza taki znaczek na wyswietlaczy ø
pozdr
cns80 - 17-11-2008, 13:58
KAWA napisał/a: | chcialem zapytac co oznacza migajacy wskaznik temperatury ( miga i piszczy)
takie objawy ma przy starcie w niskich temperaturach 2 stopnie | Sam sobie odpowiedziałeś Miga i piszczy gdy temperatura spada poniżej 4 stopni. Jest to ostrzeżenie o gołoledzi.
KAWA napisał/a: | co oznacza taki znaczek na wyswietlaczy ø | Nie widzę o jaki znaczek Ci chodzi. Zamieść rysunek lub zdjęcie.
Anonymous - 17-11-2008, 17:02
Koledze pewnie chodzi o przekreślone O + / (potocznie używany do oznaczenia średnicy czyli po polsku 'FI'). Jest to średni zasięg jaki można pokonać na dostępnym w baku paliwie.
Bartek - 17-11-2008, 17:09
Raczej średnie spalanie
Anonymous - 17-11-2008, 17:43
Bartek, dzięki.
Czujność kolegów przede wszystkim Dziękuję.
Nie głupi wymyślił żeby pracować 8 godzin bo potem to człowiek już głupoty gada i pisze.
misiek-misiek - 17-11-2008, 18:48
Tudzież średnia prędkość
KAWA - 18-11-2008, 06:35
Sam sobie odpowiedziałeś Miga i piszczy gdy temperatura spada poniżej 4 stopni. Jest to ostrzeżenie o gołoledzi.
wielkie dzieki ale wydaje mi sie zbedne ostrzganie o sprawach oczywistych no ale nie mnie oceniac jest niech piszczy i juz
DZIEKI ZA INFO
POZDR.
jarek - 18-11-2008, 21:04
Panowie bez żartów Ostrożności nigdy za wiele.Czasami nie widać jaka niespodzianka(nie zawsze przyjemna) czeka na nas na drodze
|
|
|