Carisma - Ogólne - swap z 1,9TD na DID
Anonymous - 03-04-2008, 01:34
Zabawy jest od groma, kalkulację zrobiłeś lekko zaniżoną, wątpię czy w takiej cenie kupisz bitego anglika z całym potrzebnym osprzętem, nie 3-4 tylko raczej 6-7 tysi, przełożenie 1500-2000, nieprzewidziane koszty (to jest najciekawsze ) - 1000-3000 w zależności od tego ile rzeczy będzie do wymiany, ile rzeczy będzie brakowało, ile rzeczy będzie trzeba wymienić, wymiana płynów, uszczelek itp. Taki swapik to 8-10 tysi lekką ręką pęka. Części które pozostaną oczywiście można wysprzedać, ale trwa to dłuuuugo (ja wysprzedawałem to jakieś 2 lata). Zważywszy na fakt, że podaż Carism jest ostatnimi latami wzmożona, ceny spadają, więc coraz mniej się bierze za części - po ich sprzedaży koszt spadnie do jakiś 2-3 tysi.
W sytuacji gdy jeździ się fabryczną Carismą totalnie nie ma sensu robić swapa. Ja go zrobiłem, tylko dlatego, że trafiłem 90-95% części z jednego auta i dlatego, że miałem tak poprzerabiany samochód już wtedy, że żal by było mi go sprzedawać, a przekładka nie wchodziła w rachubę, bo bym musiał pół wozu przełożyć.
Na swapa trzeba mieć czas, zapas gotówki, chęci, nerwy i dodatkowy samochód w zapasie.
Anonymous - 03-04-2008, 12:00
wsio jasne..........dzieki
|
|
|