To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Droga do idealu.

londolut - 06-06-2008, 06:23

pawela napisał/a:
Ja mam 195/50/15 na feldze 7,5.
:shock: :shock: :shock:
nie obciera ci o zawias? BTW niezły walec ;)

pawela - 06-06-2008, 11:08

londolut napisał/a:
pawela napisał/a:
Ja mam 195/50/15 na feldze 7,5.
:shock: :shock: :shock:
nie obciera ci o zawias? BTW niezły walec ;)

hehe a prowadzi sie jak gokart ;)
Nie, nie obciera o zawias, ET30 powoduje, że koło jest oddalone od zawiasu i jest równo z górną powierzchnią błotnika (czytaj: wlazło na styk :P )

mkm - 06-06-2008, 13:41

pawela napisał/a:

hehe a prowadzi sie jak gokart ;)

I o to wlasnie chodzi.
Felga jest 7 calowa. Zamiast zastanawiania sie nad ET zrobilem przymiarke. Poniewaz weszla "prawie" na styk Misiek dostaje dystanse. W przyszlym tygodniu mam miec odpowiedz od blacharza jak wymyslil "nadmuchanie" blotnikow i przejscie w progi.

londolut - 06-06-2008, 15:14

mkm napisał/a:
Misiek dostaje dystanse
Zadbaj o odpowiedni pierścień centrujący bo będziesz miał szopki z bijącymi kołami, hamulcami, narywaniem kierownicą itp
mkm napisał/a:
W przyszlym tygodniu mam miec odpowiedz od blacharza jak wymyslil "nadmuchanie" blotnikow i przejscie w progi.
Robisz małego wariata z bodykitem? :twisted:
Anonymous - 06-06-2008, 19:43

Milosz_GLXi napisał/a:
Continentale PremiumContact 2.

mam w carismie w rozmiarze 195/60/15
jezdzi sie naprwade dobrze :)

londolut napisał/a:
Toyo lub Yokohama

sam mam toyki proxes t1r
mkm napisał/a:
Uniroyal-e RainSport2.

slyszlaem wiele dobrych opinii na ich temat, do tego maja fajny bieznik :)

pawela - 07-06-2008, 09:33

Derpin napisał/a:
Milosz_GLXi napisał/a:
Continentale PremiumContact 2.

mam w carismie w rozmiarze 195/60/15
jezdzi sie naprwade dobrze :)

Tylko ContinentalEcoContact to masakra... Mają obniżone opory toczenia, w efekcie bardzo słabo trzymają. Nigdy więcej.

londolut napisał/a:
Derpin napisał/a:
Toyo lub Yokohama

sam mam toyki proxes t1r

mkm napisał/a:
Derpin napisał/a:
Uniroyal-e RainSport2.

slyszlaem wiele dobrych opinii na ich temat, do tego maja fajny bieznik :)

resztę potwierdzam, choć też z opinii :)

Rafal_Szczecin - 07-06-2008, 09:57

Toyo to chyba w tej chwili jedna z najbardziej popularnych opon ,na ktorej jednak rowniez (jak na kazdej oponie) idzie wpasc w poslizg :)
londolut - 07-06-2008, 13:56

Rafal_Szczecin napisał/a:
jednak rowniez (jak na kazdej oponie) idzie wpasc w poslizg :)
Ty się lepiej przyznaj bandyto ile miałeś na budziku :twisted:
Rafal_Szczecin - 07-06-2008, 14:32

1,4 :P
Hugo - 07-06-2008, 17:28

pawela napisał/a:
Tylko ContinentalEcoContact to masakra... Mają obniżone opory toczenia, w efekcie bardzo słabo trzymają
Potwierdzam. Kiedyś podczas deszczu jadąc na w/w oponach VW Polo 1.4 60 KM :D na 5 biegu z prędkością 60 km/h, dodałem gazu w podłogę i zamknąłem oba zegary (obrotomierz i prędkościomierz) :shock: . Serce na moment podskoczyło mi do gardła gdy to ujrzałem.
Ale nie róbmy już koledze OT w jego temacie.

mkm - 16-06-2008, 15:54

Coz tuning Colta nie jest prosty. Tuning 13-letniego colta to dramat. Jak pisalem wyzej postanowilem nadmuchac blotniki i ... tu zaczyna sie horror. Nikt nie wie jak, a ja podejrzewam, ze wiedza jak, tylko sie im nie chce.... Opcja najczesciej powtarzana-wyciecie „zagiecia”, wstawienie „paska” i zaszpachlowanie. Dramat. Przejscie w progi- niewykonalne, prog razem z tylnym poszerzeniem-niewykonalne do kwadratu. Oczywiscie nie ma problemu w momencie gdy bylaby forma, albo „laminat na wzor” to ewentualnie moznaby „klepnac”... Dramat, dramat i jeszcze raz dramat...
mkm - 16-06-2008, 16:59

a tak to sobie wyobrazam...
rosomak1983 - 16-06-2008, 17:25

niby nie jest złe ale moim zdaniem fabryczny colt jest znacznie ładniejszy niz ten :D
londolut - 16-06-2008, 17:32

mkm napisał/a:
Jak pisalem wyzej postanowilem nadmuchac blotniki
Teraz już nie ma oferty ale niedawno Jogurt pokazywał mi CA0 z fabrycznie dmuchanymi błotnikami. Plastikowe nakładki nieźle prezentowały się na aucie. Zrobię foto prospektu, który ma Jogurt i wkleję tutaj to zobaczysz.
mkm napisał/a:
a tak to sobie wyobrazam...
Troszkę przesadzony. Nie podoba mi się badlook, który w dodatku zachodzi na mrygacze. Co do zderzaka to też chciałem zakleić te wnęki na halogeny. Znalazłem kolesia, który je wypełni za 50zł sztuka.
Zobaczymy co z tego wejdzie w życie mkm :)

mkm - 10-07-2008, 12:52

I Misiek po raz n-ty pokazal, ze nie jest tylko bezduszna maszyna...
Poczul sie zazdrosny o "starszego brata" i zachcialo mu sie nowego akumulatora. Stary padl prawie bez ostrzezenia. Rozladowal sie, dal sie naladowac, a podczas proby uruchomienia silnika "cyknal" i zdechl na amen. Teraz po zalozeniu nowego zobaczylem, ze dawal "sygnaly" tylko ja ich nie dostrzegalem... Np szyby. Trzeba bylo im czasem "pomoc" reka bo nie chcialy sie zamykac. Nawet myslalem, ze cos sie zaciera... Teraz nie ma juz tego problemu. Silnik takze zaczal pracowac "aksamitniej" i co jest najdziwniejsze zmienil sie dzwiek silnika i "przybylo momentu" w dolnym zakresie obrotow.
Polecam kontrole akumulatorow. Ja mialem zalozona "60-tke" wiec z rozruchem do konca nie bylo problemow, a Misiek juz niedomagal od dluzszego czasu...