Carisma - Ogólne - carisma 1.8 16v gdi i gaz?
Student - 01-04-2008, 07:33
Trzeba to podsumować bo pierdoły wychodzą : Mały :
1. Jak podoba sie tobie Carisma a nie stać cię na paliwo kup 1.6 z gazem lub sam załóż
2. Jak chcesz mieć kopa kup Hondę CRX ale ona wciągnie tyle co GDI albo i więcej
3. Jak chcesz mieć Cari GDI i 122(5) to musisz pogodzić się ze spalaniem ale za to cieszyć się tym że zawsze masz rezerwę pod gazem
4. Jeżeli chcesz jeździć oszczędnie i Carismą kup DID 102KM
To chyba tyle.
A co do gazu w GDI:
W Mińsku powiedzieli że nie ma sprawy założą (2-3 tyś.) i będzie chodzić pewnie wóz drabiniasty też by zagazowali.
W Radzyminie powiedzieli żeby zapomnieć bo to same kłopoty a oni nie wezmą odpowiedzialności za silnik i nie mają zamiaru ponosić kosztów naprawy
Morfi - 01-04-2008, 11:24
Honda CRX spalała mi tyle samo benzyny co GDI teraz. A pod nogą miałem wiecej. i 8,4s do setki robiło swoje
Student - 02-04-2008, 07:19
Zgadza się tylko czytaj uważnie to co napisałem:
do CRX to mogłeś dwie reklamówki z marketu wsadzić i nie miałeś miejsca, ponadto komfort podróżowania na tylnej desce 200km, powodował wizytę u kręgarza i sama waga, Cari ma ok. 1250kg.
Więc tak jak wyżej: albo komfort, rozsądne osiągi i piękny silnik albo coś co śmiga na gazie
Juiceman - 02-04-2008, 12:15
Chcesz mieć gaz, super osiągi i dużo miejsca w Cari? Kup MSX'a ;]
Student - 04-04-2008, 11:57
Przestańcie z tym MSX-em, ta epoka się już dawno sie skończyła, ponadto nikt nie znajdzie MSX-a w stanie pogobnym do GDi, co więcej jak porównasz wykresy i inne tam tego to zobaczysz że wcale GDi nie odbiega od MSX-a poza zakresem czerwonego pola na obrotomierzu co i tak nie ma wpływu na walory jezdne.
Te całościowe od 0 do 140KM jest dostępne w wyższej partii obrotów, gdzie GDi zapewnia zakres podobnej mocy 0-125KM w niższej skali.
Ale jak zwykle wsadziłem patyk w mrowisko.
|
|
|