To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka

MichalSokolow - 09-01-2010, 09:58
Temat postu: Przekładka foteli?
Witam, mam pytanko a mianowicie: Chcę przełozyć welury na skórę, oczywiście siedzenia welurowe są bez elektryki a skórzane z elektryką. Czy pod siedzeniami te kable są przeznaczone do zasilania elektryki w siedziskach? Prosze o nakierowanie mnie w tym temacie :)
robertdg - 09-01-2010, 10:46

MichalSokolow, Proszę zapoznać sie z powyższym tematem, do którego scaliłem Twoj post, na przyszłość prosze używać szukajki, gdyż większosć tematów była poruszana :-)
batman - 16-01-2010, 08:30

Witam,forumowiczów !
Ja zaś mam pytanie- gdzie sie spina instalacja która idzie od przycisków podgrzewania foteli umieszczonych koło lewarka biegów.Pytam ponieważ po długich poszukiwaniach znalazłem brakującą instalacje do tych przycisków a teraz nie za bardzo wiem gdzie ona idzie aby ją wpiąć ,żeby zaczęło grzać mi fotele.A nie chce patroszyc całej konsoli i szukac niewiadomo czego. :shock: Pozdrawiam

nadrat - 18-04-2010, 00:51

Witam mam maly problem zakupilem, skore elektryka do galanta i pod siedzeniem pasazera nie mam kabli zeby fotelik podlaczyc pod fotelem kierowcy wszystko gra . Nie orientujecie sie czy jest mozliwosc albo czy sa ukryte gdzies przewody :?: drugi mniejszy problem z fotela wzchodza 3 kable a do podlaczenia pod mam tylko dwa wejscia gdzie podlaczyc trzeci prawdopodobnie jest to podgrzewanie.
Cezar - 18-04-2010, 00:56

nadrat, pod siedzeniem powinienes miec takie wejscia

Czerwony to poduchy(na 100%) reszta to podgrzewanie i elektryka.

nadrat - 18-04-2010, 01:02

No wlasnie czerwonego nie moge znalesc zobacze jescz jutro dokladniej pod dywanik dzieki za szybka pomoc ...co moge zrobic jezeli pod miejscem pasazera nie mam zadnych wejsc :?: pozdrawiam
Cezar - 18-04-2010, 01:11

nadrat napisał/a:
No wlasnie czerwonego nie moge znalesc zobacze jescz jutro dokladniej pod dywanik

Poszukaj dokladnie, moze 'odkleil' sie od podloza i lezy gdzies zboku zakryty dywanikiem.
nadrat napisał/a:
co moge zrobic jezeli pod miejscem pasazera nie mam zadnych wejsc :?:

Tu juz niestety nie pomoge

SWEEPER - 18-04-2010, 13:41

UWAGA!!!!

NIE ZAPOMINAĆ , ABY PRZED ODŁĄCZENIEM FOTELI WYPIĄĆ AKUMULATOR !

Zhan - 19-04-2010, 16:16

nadrat napisał/a:
No wlasnie czerwonego nie moge znalesc zobacze jescz jutro dokladniej pod dywanik dzieki za szybka pomoc ...co moge zrobic jezeli pod miejscem pasazera nie mam zadnych wejsc :?: pozdrawiam

mozesz sobie przeciagnac zasilanie rozgaleziajac kable pod siedzeniem kierowcy... kable od sterowania fotelemi to tylko plus i minus zasilania (przed stacyjka)

nadrat - 20-04-2010, 00:18

Niestety poduszek nie podlacze nie mam nigdzie czerwonego przewodu ,nie mam pewnie nawet czujnikow do poduszek w fotelach, z miejscem pasazera sprobuje jakos rozgalezic kabelki , no chyba ze ktos ma jeszcze jakies pomysly... dzieki
fck - 18-05-2010, 21:40

Panowie u mnie to by wyglądało troszkę inaczej, a mianowicie:
u siebie mam fotel welurowy regulowany manualnie, chcę zmienić i znalazłem skórę z anglika wersja avance także regulowana manualnie. Czy da radę przełożyc stelaże z foteli euro do angola czy zmiana foteli będzie się wiązała z większą rzeźbą

Zhan - 18-05-2010, 21:43

fck, fotele elektryczne sa identyczne w wersji euro i ang. wiem bo sam jezdze na angielskim fotelu... mysle, ze z manualami jest tak samo
Tomek - 18-05-2010, 21:44

musisz przełożyć całe fotele + prowadnice foteli, bo sie różnią w manualu i eletryku
fck - 18-05-2010, 22:50

tomek84 jeden i drugi komplet jest manualnie regulowany

pytam bo niewiem czy warto tracić kasę na angielskie wnętrze. Nie chcę potem np nie mieć regulacji fotela na wysokość, albo na przykład tzw. kołyski :)

Tomek - 18-05-2010, 23:25

nie doczytałem, że SWAPujesz też na manualną
szczerze to nie widziałem jeszcze manualnej skóry w Avance
z tego co widziałem to zdarzają się manualne skóry w Dieslach
oryginalne te fotele ??

wydaje się, że przy takim stanie rzeczy, mogą być różne niespodzianki, ala 'nieregulowany' fotel pasażera, który będzie twoim fotelem kierowcy

tak wiec ciezko prosto stwierdzic czy podejdzie ci p&p, proponuje metode porównawczą i będzie po kłopocie