Inne modele Mitsubishi - Starion i kilka modernizacji poradzcie cos ??????
Bartek - 20-11-2008, 20:17
+ nimimalnie więcej mocy (bo mniejsza masa wirująca )
+ to co Hubuś napisał
+ niemożliwość złego ustawienia rozrządu przez kowala
- większe wibracje
- szybsze zużycie układu korbowo-tłokowego
- mniejsza żywotność pompy oleju
zazaaz - 21-11-2008, 11:57
Witam, a jak wygląda demontaż wałków wystarczy zdjąć łąńcuszek z jednego? a co z drugim można go obciąć w połowie żeby swobodnie się kręcił?
bes_pieczniq - 12-03-2009, 21:08
witam;) jestem nowy na forum i mam jedno pytanko z wlascicielem stariona z tego temato ( pozdro Oktis:D) doszlismy do wniosku ze mozna wskrzesic drugiego starionka do kompletu brakuje jednego głownego elementu - skrzyni biegów... czy ktos moze mi powiedziec od czego pasuje skrzynia do stariona 2.0t 4g63 ? pozdrawiam;)
TommiCrazy - 12-03-2009, 22:32
BYC MOZE galant lub lancer z poczatku lat 80, w uk mozna kupic skrzynie tylko same przesylki wyjda duzo drozej niz skrzynia :/ ja sam kozystam z prywatnych kurierow i srednio 30-40 kg wychodzi 30-40 funtow
na forum austariona ludzie czasem zakladali skrzynie od mazdy albo od mitsubishi cantera , tylko niewiem czy z canterem nie chodzilo o dyfer....
trzeba by polowac na allegro, czasem sie pojawiaja stariony na rozczesciowanie
bes_pieczniq - 12-03-2009, 22:57
a galanty mialy naped na tyl kiedys? no wlasnie na tym australijskim forum pisali ze od mazdy rx7 ale to tez cieżko dostac u nas :/ i chyba tez skrzynia jakotako nie pasuje tylko dzwon skrzyni trzeba od jeszcze innej mazdy a reszta od rx7 :/ czyli czuje ze lekko nie bedzie :/ bo w sumie jest skrzynia ale automat a to juz nie jest to: /
TommiCrazy - 14-03-2009, 01:05
jak bardzo Ci zalezy to wiem napewno gdzie w UK koles ma 4-5 starionow na czesci, bylem u niego po dyfer LSD, gdybys sobie zaaranzowal kuriera ktory odbiera z pod adresu i dostarcza pod wybrany adres moglbys sobie sciagnac takowy z anglii. tak ze mozesz tez spobowac na forum mitsubishi w niemczech jesli anglia za daleko.
Bartek - 14-03-2009, 08:21
bes_pieczniq, Z Galanta A164 skrzynia podejdzie plug&play, z A161 też, ale po zmianie wału i będzie 4, nie 5 biegowa...
kisian - 22-03-2009, 13:50 Temat postu: Wiem że to nie ten temat ale coś takiego się pokazało....... http://moto.allegro.pl/it..._2_6_turbo.html
Może pomóc właścicielom Starionów w kwestii uzupełnienia braków
LEWY - 22-03-2009, 16:30
niestety kumpel już dzwonił
i tylko calego sprzeda,
żadnej sprzedaży na cześci
|
|
|