Nasze Miśki - custom COLT by pawela
Jogurt - 13-04-2008, 15:45
driftujący automat z fwd, tego jeszcze nie było
Hugo - 13-04-2008, 16:58
Driftować sobie Coltem możesz, ale chyba na wstecznym
pawela - 13-04-2008, 17:56
Jogurt napisał/a: | driftujący automat z fwd, tego jeszcze nie było |
jak sie umie to sie da
Hugo napisał/a: | Driftować sobie Coltem możesz, ale chyba na wstecznym |
a luknales chociaz na film? czy piszesz na podstawie postu Jogurta?
karolgt - 13-04-2008, 18:43
Hugo napisał/a: | Driftować sobie Coltem możesz, ale chyba na wstecznym |
jakbym nie wiedział że nie ma coltów RWD to bym nie uwierzył po oglądnięciu tego filmiku
pawela : pochwal się techniką
londolut - 13-04-2008, 20:04
pawela napisał/a: | w piatek postanowilem dokladniej poznac granice przyczepnosci na nowej zawiesze i kolach |
No nieźle choć to bardziej uślizgi niż drift
AWD dało by radę, z resztą wiesz bo maklakus miał i nie wierzę, że nie użytkował zgodnie z przeznaczeniem
pawela - 14-04-2008, 10:38
karolgt napisał/a: | Hugo napisał/a: | Driftować sobie Coltem możesz, ale chyba na wstecznym |
jakbym nie wiedział że nie ma coltów RWD to bym nie uwierzył po oglądnięciu tego filmiku
pawela : pochwal się techniką |
dziekuje dziekuje
Technika: hmhmh to dobrze naciagniety reczny, umiejetnie uzywany i zgrany z ruchem pedalu gazu i kierownicy A powaznie: Nie jest to proste, mam kilka technik na takie zabawy, inne dla manuala, inne na automat, jeszcze inne na RWD (to dopiero walka!). Moja zasada: skret - reczny - kontra - gaz i ale gaz i reczny dawkuje jakby pulsacyjnie. Podstawa to wyczucie z recznym i gazem oraz odpowiednie kontry kierownica. Nie puszczam recznego od razu, puszczam, kiedy czuje ze przod zaczyna juz wyciagac i dalej nie da rady sie slizgac. Wtedy robie obrot w druga strone W manualu dochodzi obsluga sprzegla, co wbrew pozorom nie jest trudne, trzeba wyczuc moment zeby zaczac auto ladnie wyprowadzac. W RWD mialem okazje raz tylko posmigac i tylko pedalem gazu, nawet w BMW 316
londolut napisał/a: | pawela napisał/a: | w piatek postanowilem dokladniej poznac granice przyczepnosci na nowej zawiesze i kolach |
No nieźle choć to bardziej uślizgi niż drift
AWD dało by radę, z resztą wiesz bo maklakus miał i nie wierzę, że nie użytkował zgodnie z przeznaczeniem |
Ale i tak sie ciesze, to uczucie patrzenia przez boczna szybe podczas jazdy do przodu, chociaz przez chwile, jest boskie
hehe w sumie do takich zabaw zainspirowaly mnie wlasnie postepy maklakusa. Teraz i ja wymieniam gumy 2x sezon Ale warto bo z kazda lekcja wyciagam wnoski i efekty, a takie rzeczy sie przydaja, szczegolnie w zimie,
Hugo - 14-04-2008, 13:22
pawela napisał/a: | luknales chociaz na film? czy piszesz na podstawie postu Jogurta? | Luknąłem
Anonymous - 14-04-2008, 18:43
Moje CB0 lepiej chodzi bokiem
A gdzie mozna nabyc sprezyny H&R'a?
pawela - 14-04-2008, 21:35
Cytat: | Moje CB0 lepiej chodzi bokiem |
to pokaz
Cytat: | A gdzie mozna nabyc sprezyny H&R'a? |
poprzez przypadek, wzglednie odrobine szczescia ja tak zdobylem
Koton - 14-04-2008, 22:10
I kup tu samochód od młodego kierowcy
Fajne te slajdy ale mnie by było żal tak tyrać zawieszenie opony sprzęgło i dlatego do mnie nie przemawia ta zabawa.
A colta masz bardzo fajnego tylko go tak nie męcz
karolgt - 15-04-2008, 01:18
Koton napisał/a: | I kup tu samochód od młodego kierowcy
Fajne te slajdy ale mnie by było żal tak tyrać zawieszenie opony sprzęgło i dlatego do mnie nie przemawia ta zabawa.
A colta masz bardzo fajnego tylko go tak nie męcz |
dokładnie, mi na śniegu żal a co dopiero na suchym parkingu, bo odrazu sobie wyobrażam jak to wszystko w zawieszeniu dostaje wycisk.
mkm - 15-04-2008, 11:23
pawela, trenuj dalej! Co do obaw o zawieszenie, jak wiesz co masz, wiesz na co mozesz sobie pozwolic.
Osobiscie wolalbym zeby mi sie kolo zlozylo na parkingu podczas upalania sprzetu niz na drodze...
Monia - 15-04-2008, 21:02
czy to ślizg czy drift i tak fajnie to wygląda też tak chce
rafq - 17-04-2008, 12:56
Co do skakania po dachach to fakt faktem, hamstwo, bezmyślność i alkohol robią swoje. Może nad takimi ludźmi się rodzice znęcali w dzieciństwie, że się tak wyżywają, nie mi dane tu wnikać, jednak wnioski nasuwają się same. :] Osobiście sam w II liceum widziałem taką sytuację w nocy, i szkoda że miałem koma padniętego bo mieliby człenie cieplutko.
Ok wrócmy do misiaka PAweły. Od daty zakupu przez autko przewinęło się bardzo dużo modyfikacji jak i również zwykłych części, które się zwyczajnie wymienia, jednak jest tego tak dużo, że dowiedzielibyśmy się wszystkiego dopiero po zaglądnięciu w paweły profil na spritmonitor.de. Autko na wiosnę wyskoczyło jak motyl z poczwarki i prezentuje się rewelacyjnie !
Prowadzenie po dodaniu rozpórki, wymianie sprężyn i kierownicy lepsze o dwa nieba, efekt można zobaczyć na filmie. Niestety film jest w takiej jakości w jakiej jest (nagrywany aparatem w dodatku nie bardzo lubiącym ujęcia średnio i mało oświetlonych miejsc), kilka poszło do wyrzucenia bo nie nadawały się do oglądania, a druga sprawa to to, że wtedy trochę się działo i nie sposób było nagrać wszystkie przejazdy, więc musicie mi uwierzyć iż nie był to najlepszy bok Autko dzięki temu że ma sztywne, niskie zawieszenie lata bokiem jak szalone bez żadnych przechyłów.
Jogurt napisał/a: | driftujący automat z fwd, tego jeszcze nie było |
na spocie z filmiku też wszyscy byli zaskoczeni że colciak w automacie potrafi tak latać
Do czego mogę się przyczepić :
- no starszych to wozi, a tak to broń Boże wsiąść na tył
- automat i takie upalanko trochę nie idą w parze, mam nadzieję że skrzynia nie dostała po podzespołach
No to tyle z moich wypocin, jak mi się coś jeszcze przypomni i będzie mi się nudziło w robocie to będę pisał
pawela - 17-04-2008, 20:00
Koton napisał/a: | I kup tu samochód od młodego kierowcy
A colta masz bardzo fajnego tylko go tak nie męcz |
hehe, nie wierze, ze nigdy auta nie przycisnales
mkm napisał/a: | pawela, trenuj dalej! Co do obaw o zawieszenie, jak wiesz co masz, wiesz na co mozesz sobie pozwolic.
Osobiscie wolalbym zeby mi sie kolo zlozylo na parkingu podczas upalania sprzetu niz na drodze... |
wyznaje podobna zasade
niemniej takie jazdy odbywaja sie rzadko, zazwyczaj kiedy spadnie snieg, albo jak mnie najdzie raz na kilka tygodni. Colt to przede wszystkim idealne na moje potrzeby auto na codzien
Monia napisał/a: | czy to ślizg czy drift i tak fajnie to wygląda też tak chce |
Monia, troche samozaparcia, bo na poczatku nie wychodzi. Potem jest juz coraz lepiej. Na poczatku nawet nie mialem pojecia jak obrocic auto, krecilem bezwladnie kierownica i machalem recznym popiskujac kolami jak idiota
Ale jak zaczniesz dostrzegac postepy... to cie przytemperuja forumowicze ze meczysz autko
rafq napisał/a: | k wrócmy do misiaka PAweły. Od daty zakupu przez autko przewinęło się bardzo dużo modyfikacji jak i również zwykłych części, które się zwyczajnie wymienia, jednak jest tego tak dużo, że dowiedzielibyśmy się wszystkiego dopiero po zaglądnięciu w paweły profil na spritmonitor.de. Autko na wiosnę wyskoczyło jak motyl z poczwarki i prezentuje się rewelacyjnie ! |
hehe a pamietasz jak wygladal na poczatku? wtedy to nawet nie chcialem mu robic zdjec
Byl taki.... zwykly.
rafq napisał/a: | Prowadzenie po dodaniu rozpórki, wymianie sprężyn i kierownicy lepsze o dwa nieba, efekt można zobaczyć na filmie. Niestety film jest w takiej jakości w jakiej jest (nagrywany aparatem w dodatku nie bardzo lubiącym ujęcia średnio i mało oświetlonych miejsc), kilka poszło do wyrzucenia bo nie nadawały się do oglądania, a druga sprawa to to, że wtedy trochę się działo i nie sposób było nagrać wszystkie przejazdy, więc musicie mi uwierzyć iż nie był to najlepszy bok Autko dzięki temu że ma sztywne, niskie zawieszenie lata bokiem jak szalone bez żadnych przechyłów. |
Fakt, wyprobowales Teraz prowadzi sie jak bolid, a przy tym nadal jest nawet komfortowy. Jednak markowe sprezyny to jakosc Co do filmiku, to fakt, nie wszystkie fajne numery sie zalapaly, na przyszlosc wezme swoj aparat, moze bedzie lepiej
Jogurt napisał/a: | rafq napisał/a: | driftujący automat z fwd, tego jeszcze nie było |
na spocie z filmiku też wszyscy byli zaskoczeni że colciak w automacie potrafi tak latać |
mi tez sie podobaly reakcje ludzi szczegolnie komentarz tego z bety 'to byly tez colty rwd?
rafq napisał/a: | Do czego mogę się przyczepić :
- no starszych to wozi, a tak to broń Boże wsiąść na tył
- automat i takie upalanko trochę nie idą w parze, mam nadzieję że skrzynia nie dostała po podzespołach
No to tyle z moich wypocin, jak mi się coś jeszcze przypomni i będzie mi się nudziło w robocie to będę pisał |
beda ciemne szyby to wywale kanape Co do skrzyni: jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem to niedlugo zastapi ją manual. A ze automatyczna skrzynie trudno bedzie sprzedac to...
A i przy okazji: dzieki rafq bo to w 99% przez ciebie kupilem colta. Po tym jak zakochalem sie w twoim
EDIT:
17.04.2008 - po raz drugi w ramach gwarancji zostaje poprawiona złaczka elastyczna. W styczniu zostala wymieniona i wspawana za malym amperarzem. W lutym puscil spaw przy katalizatorze - poprawiono, teraz znow zaniepokoilo mnie syczenie podczas gaszenia, i rozszlenilo sie przy kolektorze wydechowym. Dzis pospawano na nowo, zobaczymy jak dlugo znow wytrzyma. Nie chce temu 'znanemu i polecanemu' zakladowi robic antyreklamy, ale ja jeszcze raz sie to powtorzy to napisze kogo unikac
|
|
|