Małopolskie - Gdzie w Krakowie geometria kół?
karolgt - 12-08-2008, 14:08
Marcin-Krak napisał/a: |
Skasował mnie standardowo chyba jak na ten zakład - 90 zł
|
w tym co ja polecalem 58 zl..
Marcin-Krak - 12-08-2008, 21:08
karolgt napisał/a: | w tym co ja polecalem 58 zl.. |
Sprzęt mieli w serwisie w Bydgoszczy.
Na następny dzień mieli mieć coś robione z prądem i też nie dało rady - a mi jednak trochę zależało na czasie
szczeslaw - 13-08-2008, 14:41
Marcin-Krak napisał/a: | Efekt Jest lepiej to na pewno - ale jeszcze coś jest chyba nie tak |
A co jest jeszcze nie tak? Wziąłeś wydruk? Masz poustawiane na nominały?
Marcin-Krak - 13-08-2008, 22:58
szczeslaw napisał/a: | A co jest jeszcze nie tak? Wziąłeś wydruk? Masz poustawiane na nominały? |
W dalszym ciągu po puszczeniu kierownicy auto minimalnie ściąga na lewo
Oczywiście nie tak jak wcześniej - ale jednak troszkę - może to też wina dróg na których sprawdzałem
szczeslaw napisał/a: | Wziąłeś wydruk? |
szczeslaw napisał/a: | Masz poustawiane na nominały? |
karolgt - 14-08-2008, 00:35
oś tylna, pochylenie prawe nie jest dobrze, nawet kolor to wskazuje
szczeslaw - 14-08-2008, 12:21
Karol masz rację, ale to nie powinno wpływać na ściąganie. Tutaj najważniejsza jest przednia oś, a ta, z tego co widzę na tej nie do końca wyraźnej focie, jest ustawiona na nominały.
Marcin jeżeli twierdzisz, że to może być wina dróg, to po prostu sprawdź na jakiejś ładnej, nowej drodze jak się to zachowuje. Niestety minimalne ściąganie na naszych "drogach" prawie zawsze występuje (koleiny, spadek drogi itp.)
kuken - 10-09-2009, 22:01
Odgrzewam starego kotleta czyli geometrię. Tylnie zawieszenie zrobione u Pana Leszka więc czas ustawić właściwe kąty. Był ktoś w tym zakładzie-http://www.autokomputer.krakinfo.pl/ ?? Przez telefon powiedzieli 60 zł. Ewentualnie jak nikt nie miał przyjemności to podjadę na tą Witkowicką. Zastanawiają mnie tylko różnice w cenach. U Węgrzyna na Piastów krzyknęli 150 zł. W innym zakładzie na Stadionowej 140 zł. WTF?? Klasyczne naciąganie czy mają jakieś ultranowoczesne sprzęty???
Bartek3g - 10-09-2009, 22:07
kuken, ja tam zawsze robie. Sa dobrzy.
jaca71 - 11-09-2009, 07:16
Ja robiłem tutaj:
SZEWCZYK ANDRZEJ. KOMPUTEROWA GEOMETRIA KÓŁ
MAŁOPOLSKIE, 31-216 KRAKÓW, ZDROWA 18APolska
lukasz12 - 11-10-2009, 00:11
Ja też się podłączę do tematu?
Czy ten zakład z linku w 1szym poście (Witkowicka) jest coś warty?
Ostatnio robiłem rok temu i było OK (poza Krakowem - jedynie 40 zł) ale ostatnio znowu musiałem końcówkę drążka odkręcać i teraz po ustawieniu na oko jest krzywo (nie pytajcie jak po prostu geometria jest kompletnie nieustawiona na prawym kole) i autem się nie da jeździć (tańczy po drodze ale to że geometrii nie ma to widać gołym okiem). 140 zł to jest imho rozbój w biały dzień...
Będę wdzięczny za Wasze cenne informacje i doświadczenia
Bartek3g - 11-10-2009, 07:33
lukasz12, jest na Makuszynskiego. Mnie ostatnio 70zl skasowali.
andrzej1906 - 13-10-2009, 10:10
lukasz12 napisał/a: | Ja też się podłączę do tematu?
Czy ten zakład z linku w 1szym poście (Witkowicka) jest coś warty?
Ostatnio robiłem rok temu i było OK (poza Krakowem - jedynie 40 zł) ale ostatnio znowu musiałem końcówkę drążka odkręcać i teraz po ustawieniu na oko jest krzywo (nie pytajcie jak po prostu geometria jest kompletnie nieustawiona na prawym kole) i autem się nie da jeździć (tańczy po drodze ale to że geometrii nie ma to widać gołym okiem). 140 zł to jest imho rozbój w biały dzień...
Będę wdzięczny za Wasze cenne informacje i doświadczenia | słuszałem że dobrze robią na siewnej 30
lukasz12 - 13-10-2009, 10:14
Ja póki co byłem na tej Witkowickiej i raczej jest w porządku. Z tego co widziałem na ekranie to praktycznie udało się na 0,02 ustawić (z tego co wiem w przednionapędowych daje się minimalne rozchylenie) więc jest OK. Dzisiaj przegląd wiec zobacze czy jest OK.
andrzej1906 - 20-10-2009, 11:06
JA OD LAT JEZDZE NA SIEWNĄ 30 ZAWSZE DOSTAJE WYDRUK Z WYJAŚNIENIEM,CENY TEŻ OK.PŁACIŁEM 70 PLN, A RAZ BYŁEM NA WITKOWICKIEJ TO MUSIAŁEM ROBIĆ KOREKTĘ NA SIEWNEJ BO MIAŁEM KRZYWO KIEROWNICE I LEKKO ZCIĄGAŁ
Marcin-Krak - 20-10-2009, 11:30
andrzej1906 napisał/a: | TO MUSIAŁEM ROBIĆ KOREKTĘ NA SIEWNEJ BO MIAŁEM KRZYWO KIEROWNICE I LEKKO ZCIĄGAŁ |
A nie można jechać z reklamacją Poza tym andrzej1906, zgodnie z netykietą duże litery oznaczają krzyk - nie widze powodów żebyś musiał krzyczeć
Pozdrawiam i witam w gronie małopolskich MM
|
|
|