To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Zmiana ceny Lancera

akbi - 09-04-2008, 11:49

kowzan napisał/a:
Problemem nie jest dealer, a MMC, ktore nie chce przefakturowac aut na kwietniowe ceny, mimo ze dostawa byla de facto w kwietniu, a nie w marcu.

dla mnie to trochę bzdura ...bo jak ktoś mógł wystawić fakturę na nie oclony towar?? ... co najwyżej mogła to być pro-forma :wink:

cns80 - 09-04-2008, 13:01

kotakot napisał/a:
Przy braku dobrej woli ja był zrobił tak :
Auto miało przyjść w marcu- przyszło- nie!
W związku z tym zabieram zaliczkę i symultanicznie wpłacam ją na lancerka po nowej cenie (może być nawet w innym salonie). Zaliczkę oddać muszą bo nie dotrzymali terminu umowy a poza tym nie sądzę żeby ktokolwiek chciał psuć wizerunek marki przez sądzenie się z klientem o 2 tysie
Dokładnie tak.

I tak wypadało by zrobić.

sla - 10-04-2008, 09:32

kowzan napisał/a:
Wiecie, raczej nie bede tutaj dzialal na niekorzysc dealera mocno, bo to sami znajomi :) A glupio przez kase tracic kumpli,

Bardzo chwalebne postępowanie, tylko Ty nie działasz na niekorzyść dealera, tylko swoją, a Twoim kumplom jakoś wcale nie jest głupio zrobić Cię na parę tysięcy. Gratuluję znajomych i ich pokrętnych tłumaczeń.

Anonymous - 10-04-2008, 16:59

Stary, to nie jest do konca tak... Jezeli dealer dostanie fakture od importera z cena marcowa, to sam mi do kwietniowej raczej, mimo najszczerszych checi, nie zejdzie bo te 4800 to pi razy drzwi cala prowizja, jaka salon ma od Lancera 1.8 Invite.

Temat mozna zamknac, importer wyfakturuje moj samochod po kwietniowej cenie.

Hubeeert - 10-04-2008, 23:33

kowzan napisał/a:
Temat mozna zamknac, importer wyfakturuje moj samochod po kwietniowej cenie.

Dwie uwagi
Czy gdyby cena kwietniowa była wyższa od marcowej a Importer nie zmieniłby ceny i odbierałbyć samochód taniej mimo opóźnienia to też byłaby kpina?
Czy mógłbyś zmienić tytuł tematu skoro sprawa została załatwiona?

Anonymous - 10-04-2008, 23:40

Jesli importer chcialby mi sprzedac auto drozej mimo miesiaca opoznienia, to pewnie tez bym sie kłócił. Jeśli nie byloby takiego problemu, no to chyba oczywiste, że nie

[ Dodano: 11-04-2008, 13:23 ]
No i okazalo sie, ze roznice w cenie wzial na siebie dealer i na moim aucie wyszli na spory minus.

Anonymous - 13-04-2008, 20:50

kowzan napisał/a:
Jesli importer chcialby mi sprzedac auto drozej mimo miesiaca opoznienia, to pewnie tez bym sie kłócił. Jeśli nie byloby takiego problemu, no to chyba oczywiste, że nie

[ Dodano: 11-04-2008, 13:23 ]
No i okazalo sie, ze roznice w cenie wzial na siebie dealer i na moim aucie wyszli na spory minus.

chłopie oni jeszcze kupe kasy zarobili na tym, także nie marw sie o ich rzekomy minus

arekp - 13-04-2008, 22:25

kowzan napisał/a:

W tym momencie wypadaloby zebys pochwalil dealera z nazwy :) Bardzo ladnie sie zachowal.

Anonymous - 13-04-2008, 23:03

Mitsubishi Mitcar z wawki.

martin344, pracowalem w tym salonie, wiem ile zarabiaja na autach i jakie sa prowizje i widzialem faktury, wiem, ze wyszli na minus. Moja faktura jest nizsza, niz ich faktura z MMC.

Jogurt - 13-04-2008, 23:22

a czy jest legalne sprzedawanie towaru po cenie niższej niż cena zakupu ? :roll:
Anonymous - 13-04-2008, 23:23

Pojecia nie mam.
saphire - 14-04-2008, 08:25

Jogurt napisał/a:
a czy jest legalne sprzedawanie towaru po cenie niższej niż cena zakupu ? :roll:

No pewnie - zwykle wszelkie przeceny mają na celu minimalizowanie strat już zaistniałych.

akbi - 14-04-2008, 10:54

kowzan napisał/a:
wiem ile zarabiaja na autach i jakie sa prowizje i widzialem faktury, wiem, ze wyszli na minus.

a ja uważam, że dealer zakupił tego Lancera już w nowej niższej cenie i nie mieli Minusa :wink: ... a jeśli nie, to za ten "minus" dostaną rekompensatę z MMC

Anonymous - 14-04-2008, 11:52

dobra dajmy spokoj juz tym cenom, Kowzan napisz lepiej jak Ci sie jezdzi tym złomem, bo dzisiaj w Aut Świat jest opis hondy civic i Lancera z silnikami 1.8 i na wszystko narzekają, z artykułu wynika że oba auta to jedno wielkie g......, czekam na twoja relacje
Anonymous - 14-04-2008, 15:22

Odbieram dzisiaj wieczorem. Cos skrobne jak posmigam.