[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Nieprawidłowo działające wycieraczki
Anonymous - 11-04-2008, 18:57
no sprobuje dzieki
krotka - 15-04-2008, 12:04
To ja dodam od siebie, bo 2 razy przerabiałam problemy z wycieraczkami.
Raz przestały się załączać przy spryskiwaniu szyby (spryskiwanie działało), oraz przy trybie przerywanym. Szybki i bardzo szybki działały.
Winą był przełącznik zespolony. Po podoginaniu jakiś blaszek wycieraczki działały.
Drugi raz, podczas powielkanocnego ataku zimy wycieraczki przestały mi działać zupełnie. Zbierały, zbierały, potem jak się zatrzymały w pozycji pionowej to KONIEC.
2 dni mechanik się głowił, nic nie wymyślił. Potem zabrałam do tego elektryka, który robił przełącznik zespolony i okazało się, że gdzieś zgubiła się masa w owodzie między silnikiem, a silniczkiem wycieraczek.
Przeprowadził kabelek w 5 min i wszystko śmiga aż miło
Anonymous - 16-04-2008, 21:28
a co może być przyczyną, że wycieraczki przestają działać tak poprostu. Rano działają, wieczorem już nie.. i ani drgną! tylna działa, spryskiwacz też, a przy wąłczaniu wycieraczek, nawet nie słychać, żeby silnicek pracował. Raz już tak było, silniczek działa (był sprawdzany), wtedy wyciągneli wtyczkę od silniczka, podłubali papierem ściernym w środku i zaczęły działać. W sumie to nawet nie wiadomo dlaczego wtedy przestały, bo we wtyczce było czysto. A teraz to samo! Wydaje mi się, że to nie powinna być jakaś poważniejsza usterka. Pomóżcie!
Marcin-Krak - 16-04-2008, 23:36
patysia00, a przeczytałaś uważnie co jest napisane powyżej.
Dokładnie post powyżej Twojego - autorstwa krotki, konkretnie to, co stało się drugi raz.
Zresztą sam już o tym pisałem - ponieważ miałem ten sam problem.
Anonymous - 26-05-2008, 15:58
krotka napisał/a: |
Raz przestały się załączać przy spryskiwaniu szyby (spryskiwanie działało), oraz przy trybie przerywanym. Szybki i bardzo szybki działały.
Winą był przełącznik zespolony. Po podoginaniu jakiś blaszek wycieraczki działały.
|
A może ktoś napisać konkretniej - co to za blaszki i jak to zrobić? Czy dam radę sam (początkujący jestem ) czy do mechanika jechać?
Anonymous - 27-05-2008, 14:55
u mnie jush wiem ze gwint jest ztarty na wycieraczkach i musze caly mechanizm wymienic lub sam niewiem
Anonymous - 28-05-2008, 21:26
Tez mialem problem z wycieraczkami, nie dzialala opcja przerywania. Okazalo sie ze jeden lut byl "zimny". Takze 5 minut roboty i wszystko ok.
krotka - 31-05-2008, 01:00
majkel napisał/a: | krotka napisał/a: |
|
A może ktoś napisać konkretniej - co to za blaszki i jak to zrobić? Czy dam radę sam (początkujący jestem ) czy do mechanika jechać? |
ja nie wiem co to za blaszki były też jestem zielona w temacie, przekazuję tylko to co powiedział mi elektryk - przynajmniej masz wskazówkę w którym miejscu może być problem
Anonymous - 01-06-2008, 11:55
Mam ten sam problem co Hulas (1post), odkręciłem osłony na kolumnie kierownicy, po prawej stronie, nad stacyjką jest kostka ok. 5cmx10cm z elektroniką, jak postukałem to zaczęło wszystko działać. Niestety tylko na chwile. Coś tam nie łączy, a dostać się do tego ciężko, trzeba by chyba ściągać kierownicę, a tego się boję (poduchy). No cóż, pozostaje wizyta u mechanika
Anonymous - 01-06-2008, 14:09
Wystarczy odkrecic 2 srubki (po prawej stronie - jedna na gorze druga na dole) i odlaczyc jedną kostkę zeby zdjac caly przelacznik do wycieraczek.
Nie trzeba sciagac kierownicy. Po sciagnieciu pod biala przykrywką jest ukladzik sprawdz na nim luty.
Anonymous - 02-06-2008, 20:02
A skąd wiesz które luty sprawdzić ? Masz jakiś schemat elektryczny do tego ?
Ja już przyzwyczaiłem się do braku trybu przerywanego .....
Anonymous - 03-06-2008, 00:52
Nie mam zadnego ukladu. U mnie bylo golym okiem widac ze lut jest "zimny". I wydaje mi sie ze jest to wada fabryczna. Poniewaz bialy plastik który jest osłoną calej płytki dotykał cały czas tego lutu i w wyniku drgań go uszkodzil IMHO.
Anonymous - 05-06-2008, 21:40
amator3nr, pomogło potraktowanie płytki lutownicą. Wycieraczki działają, dzięki za podpowiedź !!
Anonymous - 08-06-2008, 13:43
U mnie też podziałało, widać było zimny lut, dzięki wielkie!!
elbanditos - 18-07-2008, 21:49
zdecydowanie to wada fabryczna widać wiele osób ma z tym problemy ja również
|
|
|