Forum ogólne - Benzyna na stacjach benzynowych - Która najlepsza?
Anonymous - 19-04-2008, 22:55
Osobiście przetestowałem chyba już wszystkie markowe stacje i uważam, że mój miś najgorzej jeżdził na Jet i Neste, średnio na Lotos i Shell a najlepiej na Orlenie i teraz tylko tam tankuję.
cns80 - 20-04-2008, 13:21
Morfi napisał/a: | Od razu na stacji nie odpalilo. Przepchnołem auto 4m i zaskoczyło. | No to zapomnij o tym że to wina paliwa wlanego na tej stacji. Przecież na spodzie baku i w przewodach miałeś poprzednie paliwo.
Sz@kal - 20-04-2008, 13:51
Cytat: | No to zapomnij o tym że to wina paliwa wlanego na tej stacji. Przecież na spodzie baku i w przewodach miałeś poprzednie paliwo. |
Ale przecież jak dolejemy innego paliwa to wszystko sie miesza ,nieprawdaż?
cns80 - 20-04-2008, 15:35
Sz@kal napisał/a: | Cytat: | No to zapomnij o tym że to wina paliwa wlanego na tej stacji. Przecież na spodzie baku i w przewodach miałeś poprzednie paliwo. |
Ale przecież jak dolejemy innego paliwa to wszystko sie miesza ,nieprawdaż? |
W baku tak, ale nie w przewodach. To na czym uruchamiasz silnik po zatankowaniu to paliwo z przewodów.
Oprócz tego jeśli paliwo byłoby kiepskie to nie odpaliłby wogóle, i pchanie 4 m czy 4 km nic by nie dało. Stawiam na kiepskie poprzednie paliwo (dużo syfów) lub syf w baku. Zalanie złego paliwa powoduje problemy przez cały proces jego używania (a więc przez cały bak), a nie tylko na początku.
Morfi - 20-04-2008, 17:05
Zdarzyło mi sie to raz i prawie wtedy. Ale to było prawie 2 lata temu.
Frendzel76 - 27-04-2008, 17:59
STATOI ijestem zadowolony
Anonymous - 27-04-2008, 18:33
A ja tankuje tylko na Shellu i jestem bardzo zadowolony. Fakt, raz w Lublinie mieli gorsze paliwko, ale po ok. 2 tygodniach juz powrocilo lepsze. Tak, jak wszedzie - niedociagniecia zdarzaja sie kazdemu...
Anonymous - 03-05-2008, 17:59
osobiscie staram sie tankować BP, kiedyś przetestowałem i uważam-mam najwieksze zaufanie do tego koncernu,
jak nie moge znalezc BP, to szukam SHELL-a, pózniej ORLEN, napewno unikam Statoila-tu ewentualnie tylko hot-doga moge kupić.
Ps.Pomocna w poszukiwaniach jest nawigacja samoch, pozdro
Anonymous - 03-05-2008, 18:09
a z tego wszystkiego nasuwa się pewna myśl:
- każdy samochód lubi inne smaki
Anonymous - 09-05-2008, 22:50
Wszystko się sprawdza, zalałem na fulla na lotosie i zdecydowanie mniejsza dynamika niż na orlenie, mniejsza elastyczność , trzeba go bardziej kręcić niż na paliwie z orlenu, jednak cos w tym jest
KarolS - 09-05-2008, 23:21
No cóż...
Mój poprzedni weekend, ~350km w trasie, paliwo 98 z Lotosu, dynamika bardzo dobra, spalanie mimo zatkanego katalizatora wzorowe.
Wniosek:
Każdy Misiek lubi co innego...
brodzky - 18-05-2008, 11:23
A mnie nie udalo sie stwierdzic roznicy czy zatankuje na BP czy na neste czy na Auchan. Ani w colcie nie widzialem roznicy ani w Galancie. Wiec skoro nie widze roznicy nie przeplacam i leje w niedziele na Auchanie - czasem nawet 20gr/litrze taniej ;p
emfranc - 19-05-2008, 13:12
Ostatnio 2x z rzędu tankowałem na Auchan i co mnie zdziwiło zrobiłem parę kilosków więcej niż zwykle na paliwie z Orlenu czy z Łukoil.
|
|
|