To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - 2 przegląd

Anonymous - 28-04-2008, 22:55

Nie no, kopa to ten środek ma. :P
Jak wszedłem wyłączyć nawiew, to mało nie przysiadłem z wrażenia.

HugoOrmo - 29-04-2008, 19:08

witam,
jak widzicie po post'cie Kibloo mozna zainstalowac filtr p/pylkowy/powietrza w L200.
jutro zadzwonie do serwisu i zapytam sie a pozniej dokladnie Wam przekaze gdzie to sie montuje...

P.S.
Kibloo i ja mamy inne serwisy (Agromax w Elblagu i Margo w Gdansku)
proponuje powolac sie na numer czesci + info, ktore umieszcze jutro i moze wiecej osob bedzie szczesliwych

pzdr

Anonymous - 29-04-2008, 23:12

witam,
sorki za małe OT
poproszę o jakiś konkretny argument w czym ten filtr tak naprawdę nam pomaga poza uszczuplaniem portfela. Używam osobiście 2 samochody w bardzo podobnych warunkach i o podobnych przebiegach i ten w którym jest wymieniany filtr co przegląd space star chyba bardziej kurzy się deska rozdzielcza niż w subaru w którym tego filtra nie mam. Jedyne co zauważyłem to to że jak filtr się przytka jesienią to jest "lipsztyk" z osuszaniem szyb.
Jedyna jaka korzyść to to że jeżeli jest on przed nagrzewnicą czy chłodnicą klimy to powinna za 5 lat działać prawie jak nowa, nie zabrudzi się. Ale w 17 letnim subaru i tak klima działa z taką samą efektywnością jak w 4 letnim space starze.

Anonymous - 07-05-2008, 13:39

termit napisał/a:
witam,
sorki za małe OT
poproszę o jakiś konkretny argument w czym ten filtr tak naprawdę nam pomaga poza uszczuplaniem portfela.

Jak pojeździsz trochę w kurzu to zobaczysz (na desce, na szybie i... ogólnie w środku :P ).
Plastiki zakurzone.
Szyba od środka do czyszczenia bo pod słońce nic nie widać.
Tapicerka do odkurzania.
Nic nie mówię o alergikach - pyłki :badgrin:

Anonymous - 21-05-2008, 08:42

elili, wszystko się zgadza ale teoretycznie niestety.
Jedziesz w kurzu filtr spełnia swoje zadanie i nagle się zatrzymujesz i otwierasz drzwi i wtedy i tak wszystko ląduje w środku.
Nie mówię że jest to zbyteczny gadżet ale i nie jest to rzecz bez której się nie da żyć.

Anonymous - 21-05-2008, 16:52

Hm.
Jazda w kurzu nie jest najprzyjemniejsza zwłaszcza w upał.
Zobacz na to:jazda w kolumnie
Autorem zadjęcia jest rad-t.
Zdjęcie z tegorocznej Transpolonii.
Teoria mówi, że jak się zatrzymasz to kurz opadnie.
Chyba że w
Cytat:
stolnica
jest inaczej.
Anonymous - 21-05-2008, 17:14

stolnica to bardzo dziwna kraj :D
Anonymous - 25-05-2008, 18:06

HugoOrmo napisał/a:
witam,
jak widzicie po post'cie Kibloo mozna zainstalowac filtr p/pylkowy/powietrza w L200.
jutro zadzwonie do serwisu i zapytam sie a pozniej dokladnie Wam przekaze gdzie to sie montuje...

P.S.
Kibloo i ja mamy inne serwisy (Agromax w Elblagu i Margo w Gdansku)
proponuje powolac sie na numer czesci + info, ktore umieszcze jutro i moze wiecej osob bedzie szczesliwych

pzdr

Nie jestem szczęśliwy i czekam...

HugoOrmo - 26-05-2008, 11:06

juz juz....
Numer czesci
MMZ690361 filtr przeciwpylkowy
gdzie montowany - nie wiem bo dluzej przebywam poza Gd i nie mialem okazji rozmawiac z serwisem...

Mam subiektywne wrazenie, ze w samochodzie kurzy sie mniej i "czuc" specyficzny smrodek filtra po wlaczeniu nawiewu - ale to tylko subiektywne odczucie...

pzdr

Anonymous - 28-05-2008, 20:28

HugoOrmo napisał/a:

Numer czesci
MMZ690361 filtr przeciwpylkowy
gdzie montowany - nie wiem bo dluzej przebywam poza Gd i nie mialem okazji rozmawiac z serwisem...

To już nic nie wiem: dziś po raz kolejny usłyszałem, że w L200 nie ma filtra przeciwpyłkowego . :!:

Kibloo - 29-05-2008, 21:56

bo go seryjnie nie ma, ale:
a) Hugo zamontowali
b) gadałem z Margo (gdańsk) i też mówili, że jak najbardziej jest to możliwe.

nie poddawaj się... albo zmień serwis...

pozdro

Anonymous - 05-07-2008, 18:28

Kibloo napisał/a:
albo zmień serwis...

Zmienię.
MMZ 690361 : nie wchodzi ten numer do komputera a ich program tego nie rozpoznaje.
Filtra pyłkowego nie można założyć w L200.
Dodam, że rozmowa w serwisie (nie telefoniczna).

Anonymous - 06-07-2008, 17:57

Ja u siebie też założyłem filtr. Rewelacyjna sprawa
Jedyny minus to jego wymiana, trzeba rozmontować pół kokpitu :mrgreen:

Anonymous - 06-07-2008, 20:12

Herkules13 napisał/a:
założyłem filtr. Rewelacyjna sprawa
Jedyny minus to jego wymiana, trzeba rozmontować pół kokpitu :mrgreen:

Jak i gdzie się go montuje :?: Napisz, prosze. W razie czego browarek będzie czekał :P
Namierzyłem sklep, w którym można kupić; skoro serwis nie chce zarobić - to bez łaski.

Anonymous - 07-07-2008, 22:10

elili napisał/a:
Jak i gdzie się go montuje Napisz, prosze. W razie czego browarek będzie czekał
Namierzyłem sklep, w którym można kupić; skoro serwis nie chce zarobić - to bez łaski.

Dokładnie niemoge opisać bo montował mi serwis więc niewiem jak się go zakłada :(

U mnie umieścili mi go za schowkiem od strony pasażera.
Musisz pozdejmować plastiki i zobaczyć jak to wygląda.