Space Wagon Ogólne - zakup MSW
Jeremy79 - 08-05-2008, 07:08
Ja ostatnio zrobiłem trasę Sanok-Essen-Scheveningen-Essen-Sanok (około 3200 km).
Spalanie wyszło na poziomie 9,9-10,1 przy prędkościach 140-150. (pełen bagażnik, ja z żoną i dzieciątkiem). Super wygodny i pojemny samochodzik.
Ale w porównaniu do Galanta, też 2,4 GDI, poziom hałasu jest o wiele większy. Tak przy 150 to już jest dosyć głośno w kabinie. To jest wg mnie największy minus MSW.
I jeszcze jeden minusik- pojemność baku mogła by być trochę większa tak o 10l:)
Pozdrawiam
Bartek - 08-05-2008, 08:43
penol napisał/a: | Co do koniecznosci wyboru automat albo 4x4 to nie dokonca rozumiem ?? |
Brak jest automatów 4x4, a taki byłby the best
Anonymous - 12-05-2008, 20:40
No ja jak szukalem to byle by nie byl automat i z napedem 4x4 Do autoamtow mam pewien dystans co do napedu 4x4 to nie chcialem bo MSW jezdzi bardzo malo (co czyni ten samochod wyjatkowym ) no ale minusem jest ze prawie nie ma zamiennikow czesci. Prawie wszystkie czesci trzeba kupowac oryginalne, te dostepne sa tylko w ASO (mowie o mitsubishi) no a przez to sa bardzo drogie. To sklonilo mnie do kupiena modelu do ktorego latwiej jest o czesci zamienne
Andrew - 07-06-2012, 21:11
Podepnę się pod temat, może ktoś z użytkowników GDI się wypowie.
Dziś oglądaliśmy tego MSW Auto ogólnie zadbane i tanie... Silnik troszkę głośny, tzn. coś klekocze, cyka. Myślę, że nic poważnego. I teraz pytanko jak się sprawują auta z tym silnikiem
Na co ewentualnie zwracać jeszcze uwagę przy zakupie
No i co tam może hałasować? Zawory? Zły olej?
Dzięki z góry za podpowiedzi...
robertdg - 07-06-2012, 22:13
Cykanie to najprawdopodobniej hydropopychacze - taka przypadłość (głównie wynikłe z eksploatacji), silnik problematyczny pod względem niechętnych mechaników do wykonywania przeglądów przy nim Ogólnie nie ma się czym przejmować, jak padnie/jeżeli wogóle padnie, to zrobisz przeszczep na V6.
No i słaba strona blacharka
Andrew - 08-06-2012, 07:41
robertdg napisał/a: | No i słaba strona blacharka |
To norma w miśkach
|
|
|