Pajero Ogólne - Pajero sport info.
Anonymous - 26-04-2008, 16:45
Dzieki za info
Anonymous - 29-07-2008, 11:30
Witam.
Ja również stałem się szczęśliwym posiadaczem Sporta z 2000r. 3.0 V6.
Każdego dnia jestem pod wrażeniem z użytkowania tego auta. Mocny, solidny i wszędobylski.
Po mału zaczynam się z nim oswajać w terenie. Świetnie mi się nim jeździ.
Mam pytanko. Czy ktoś wie może jaki jest dokładny kąt pochylenia bocznego dla tego modelu? Kąty natarć, zejść i rampowy znaleźć nie problem, ale bocznego nie ma nigdzie. Serwisówka też o nim nie wspomina, a chciałbym wiedzieć na ile można sobie pozwolić w terenie.
Pozdro.
Gene - 29-07-2008, 11:54
he he witaj...
cykor kulka dziala i sie trzeba przygotowac aby boka nie strzelic
Zapomnij o tym, powaznie. To gadzet i uwierz mi, ze nawet Ty czy "prawy" nie bedzie na to patrzec.
Moge Ci z doswiadczenia poradzic nie jezdzij w trawersie wiecej niz 35 stopni. Uwazaj na podloze a nie na wskaznik. Bedziesz jechal uwaznie, patrzyl na ustrojstwo a kamien, czy korzen podbije Ci kolo i masz "bec". To tyle jesli chodzi o teorie.
roman - 19-08-2008, 22:10 Temat postu: Ja dalej jezdze MONTERO SPORT 3.5 l, nie ma porownania z 3.0
Gene napisał/a: | Predkosc maksymalna podawana przez producenta to jedno. Ile da rade pojechac przez chwile to inna sprawa. Ja mam w 2.5TD max 150 km/h i przyznam ze smutkiem, ze auto z latwoscia rozpedzilem do 170 km/h na autostradzie. Byl to przypadek jechalem, wyprzedzilem i po chwili mialem prawie to 180 km/h. Wiecej tego nie bede robil z kaszlakiem. To nie auto do scigania. Ale dla V6 to nie jest wyczyn. Modele z tym silnikiem potrafia nie jednego sciganta zaskoczyc. No i moc w terenie tez jest mile widziana. |
Powiem tylko, ze 3l benzyna w automacie to za malo, jezdze 3 roku MONTERO 3.5 l. wielu jak Wy to mowicie "plaskatych" ma duze problemy z wyprzedzeniem mnie. Generalnie jazda z predkoscia 180 km/h nie jest raczej problemem. Bardzo dobrze trzyma sie drogi w ciasnych lukach, niezly samochod choc trzeba przyznac, ze twarde zawiesznie, ale w koncu SPORT.
|
|
|