To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 2-gi Maćkowy Galancior

Anonymous - 28-04-2008, 22:26

Świetne autko pod każdym względem:)

Tylko pozazdrościć

a co do tego Mondeo z 2003 roku to choćby nawet miało być tańsze ja bym w życiu takiego gala na nie nie zamienil:D

Hugo - 28-04-2008, 23:24

Marcino napisał/a:
taka cena to za MOndeo TDCI 2003
Co Ty porównujesz? Jechałeś kiedyś takim Fordem? Jeśli tak to jakie wrażenia jeśli chodzi o poziom głośności i komfort?
Maciek - 29-04-2008, 09:02

Fele zapodane :D te gumy na fotkach to do mich. Wgniecenie jest ale nie wiem co z nim zrobić :? . Skóry są w planie tylko trafić ciężko ale jak ktoś coś będzie szłyszał to biorę. Natomiast co do ceny no to zapłaciłem. Czy dużo czy mało????? Jak się pojawiał jakiś interesujący egzemplarz to po 3-4h już był albo sprzedany albo zarezerwowany więc to że kupiłem po 3 czy 4 miesiącach codziennego oglądania ogłoszeń to i tak spox. W ogłoszeniach były podobne auta ale albo nie czarne, albo nie wczesny Avance , albo coś jeszcze nie tak(np w kombi). Kupiłem takie jakie chciałem no prawie (skóry). Zapłacone i tyle a jeśli auto się nadal będzie dobrze sprawować to nie żal tych pieniędzy. Dzięki Wszystkim za miłe posty.
roch_27 - 29-04-2008, 20:19

Maciek napisał/a:
Skóry są w planie tylko trafić ciężko ale jak ktoś coś będzie szłyszał to biorę
czarną skórę mam na sprzedaż :) Jednak do Ciebie nie za bardzo, bo jest do kombi :? Chodzi tu głównie o tylne siedzenia i boczki

pozdro

KarolS - 30-04-2008, 11:04

Hugo napisał/a:
Marcino napisał/a:
Co Ty porównujesz? Jechałeś kiedyś takim Fordem? Jeśli tak to jakie wrażenia jeśli chodzi o poziom głośności i komfort?

Nie to żebym bronił Forda, jednak muszę stwierdzić, że Ford jest 1000 razy lepiej wyciszony od 5 Galantów razem wziętych. Nie wspomnę o znacznie większej ilości miejsca w środku. Komfort porównywalny. Wiele osób ciska się na Mondeo, że takie siakie i owakie, a w życiu nie miała okazji tym jeździć. Jeeez. :roll:

Aaaa, no i wydaje mi się, że porównanie Gala 2,5V6 do Mondeo TDCI jest kompletnie bez sensu.

Żeby było jasne jeżdżę Miśkami od prawie 10 lat i nie zamierzam zmieniać marki. :biggrin:

Marcino - 01-05-2008, 00:54

KarolS napisał/a:
Hugo napisał/a:
Marcino napisał/a:

Nie to żebym bronił Forda, jednak muszę stwierdzić, że Ford jest 1000 razy lepiej wyciszony od 5 Galantów razem wziętych. Nie wspomnę o znacznie większej ilości miejsca w środku. Komfort porównywalny. Wiele osób ciska się na Mondeo, że takie siakie i owakie, a w życiu nie miała okazji tym jeździć. Jeeez. :roll:

Aaaa, no i wydaje mi się, że porównanie Gala 2,5V6 do Mondeo TDCI jest kompletnie bez sensu.

Żeby było jasne jeżdżę Miśkami od prawie 10 lat i nie zamierzam zmieniać marki. :biggrin:

Jechałem Mongeo.... jest ok. Ciuchtko, komfotowo, bardzo duzo miejsca z tyłu.
Galanty rekiny sa jednak niepowtarzalne i za to je lubie. Jaki jestem dumny ze moj jeden jest na zakładowym parkingu, dwa na osiedlu niedaleko siebie... kilka w Tczewie.... itd..
Porównanie jesy moze i bez sensu samochodów ale zrobiłem je bo akurat w pracy mamy z kolega na tapecie mondeo. Jezdziliśmy takim i wiemy co potrafi... a kosztuje tyle samo co Piekny Galant Macka

KarolS - 01-05-2008, 18:41

Bardziej chodziło mi o porównanie silników 2,5v6 vs TDCI. :biggrin:

Ja mojego Miśka też kocham i nie zamierzam oddawać. :)

Maciek - 04-05-2008, 19:32

Wróciliśmy ze spacerku :D
1160km i ok 100l paliwa
ok 8,5l/100km w 4 osoby i pełny kufer :-)

Jazda spokojna bez wielkich zrywów.
Jestem bardziej niż zadowolony

O predkosciach nie piszemy...

Rafal_Szczecin - 04-05-2008, 19:36

Maciek napisał/a:
1160km i ok 100l paliwa

wow :D tyle km to ja robie na 60 litrach :D tyle, ze dieslem :D :wink:

Anonymous - 15-05-2008, 22:22

auto fajne(wiem bo takiego mialem jakis czas temu rowniez oryginalnego avance i tez 2000 rok :wink: ) jednak cena troche zawysoka,byla by ok za 2002 rok :(
ale co tam, raz sie zyje ,raz sie kupi taniej raz drozej ,wazne ze jestes z niego zadowolony i oby ci sie fajnie jezdzilo :mrgreen:

Maciek - 12-11-2008, 23:17

No fele 15" z zimówkami znów na aucie :-( . 17" z letniakami poszły do piwnicy. Z ostatnich prac przy Galu to wymiana drążków, końcówek i łączników stabilizatora (zaraz po tym zbieżność). Wszystkie klamoty 555 ( dobrze się w starym Galu sprawdzała ta firma) Wymieniony też olej Mobil 5W40 i filterek oczywiście,
Jeśli ktoś będzie miał namiar na skóry (fotele) proszę o kontakt jak również spoilerek na zadku by się przydał (tylko ori-mitsu od sporta)
PS wielkie dzięki za gratki a o fordach no może poza mustangiem (jako 2-gie auto) proszę nie wspominać :-) bo Misior to MISIOR :D :D :D

Maciek - 25-12-2009, 09:50

Wysłany: 29-11-2009, 13:30
No i się narobiłem znooof z Miśkiem. Wymieniłem olej tym razem Mobil 1 ESP Formula 5W-30 i filterek oczywiście. Zalanie poprzedzone płukaniem innym syntetycznym olejem poprzez przejechanie ok 100km. To co się na wiosnę szykuje to wymiana popychaczy (dalej klepiąna zimnym) i nowe tarcze na przód Mikody
PS temat mało aktywny gdyż mało się w Misku złego (odpukać) dzieje.
25.12.09
Na świeta Zbir dostał nowe dywaniki i interfejs diagnostyczny - teraz się będzie działo :-) Szykuję sobie małego lapka pod to cudo :twisted: :twisted: :twisted:

mkm - 26-12-2009, 14:45

Maciek, wiem, ze foty sa w albumie, ale jakas mala skromna miniaturka, by nie zaszkodzila... :wink:
Maciek - 27-12-2009, 09:45

No porobię foty na wiosnę, na 15-stkach się nie widzi takie auto. Dostałem w spadku z zimowymi po poprzedniku. Na przyszłą zimę (jak finansowo wyrobię) nowe fele 16" i nowe zimówki :-)
Na tej focie widać czarne kierunki boczne. (dla tych którzy nie zauważyli :-) )

Tomek83 - 27-12-2009, 11:48

Swietnie sie prezentuje ten twoj galant,kolor czarny jest najladniejszy. Kierunki bardzo fajne,mozesz zdradzic gdzie kupiles i jaki koszt? Moze sam bym sobie sprawil :D