To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Ocynkowane blachy?

Anonymous - 10-09-2006, 12:15

Arturro twoje wskazówki napewno się przydadzą.
Pozdrawiam

Anonymous - 22-07-2007, 16:27

W mojej Cari jest niewielki ślad rdzy na prawym tylnym błotniku, gdzue była lekko przetarta przez poprzedniego właściciela i on o to nie zdabał od razu. Teraz ja za miesiąc to złatwię, gdyż jest to tylko jedyne "rdzawe" miejsce w tym aucie rocznik 1996. Wcześniej miałem Opla i pod tym względem Mitsu jest o niebo lepsza. :wink:
Moomin - 22-07-2007, 17:08

W mojej rdzewieje prawy próg i tylni błotnik, ale to dlatego, że była tam stuknięta. Natomiast "naturalną" korozję znalazłem wokół wlewu paliwa, po otwarciu klapki. Sprawdźcie to u siebie.
wazu - 24-07-2007, 09:39

Co myślicie o takich wynalazkach jak ten: http://www.allegro.pl/ite...ja_od_tc4_.html , które pojawiają się na Allegro, czy ma sens zakładanie czegoś takiego i czy to zdaje egzamin???
mlun - 24-07-2007, 10:23

Z teoretycznego pkt widzenia powinno się sprawdzać ale gdby to było takie ekstra o producenic zkładali by takie urządzenia zamiast ocynku.Uwierzyłbym na 100% gdyby ktos to przy mnie założył i po zimie pokazał że żadna rdza się nie pojawiła.
turek61 - 24-07-2007, 13:29

wazu napisał/a:
Co myślicie o takich wynalazkach jak ten: http://www.allegro.pl/ite...ja_od_tc4_.html , które pojawiają się na Allegro, czy ma sens zakładanie czegoś takiego i czy to zdaje egzamin???

W moim zakładzie pracy Z.Ch. Police, w którym jest w ziemi mnóstwo rurociągów już ze 3 lata temu zakładano na nich ochronę katodową.

Moomin - 24-07-2007, 15:11

mlun napisał/a:
Z teoretycznego pkt widzenia powinno się sprawdzać ale gdby to było takie ekstra o producenic zkładali by takie urządzenia zamiast ocynku.Uwierzyłbym na 100% gdyby ktos to przy mnie założył i po zimie pokazał że żadna rdza się nie pojawiła.

Producentom niekoniecznie musi zależeć na takiej maksymalnej ochronie (tak jak nie zależy im na ochronie antywłamaniowej) bo to zmniejsza ich zyski. Ale ja tam niespecjalnie ufam takim wynalazkom.

Anonymous - 16-03-2008, 12:49

witam!!!!

mi rdza tez wychodzi juz leciutko- tylne lewe nadkole przy styku ze zdezakiem. male kropki pojawily sie rowniez w otworze wlewu paliwa, ale z tego co czytam to sa "standardowe" objawy cari... :/