Carisma - Techniczne - Ocynkowane blachy?
Anonymous - 10-09-2006, 12:15
Arturro twoje wskazówki napewno się przydadzą.
Pozdrawiam
Anonymous - 22-07-2007, 16:27
W mojej Cari jest niewielki ślad rdzy na prawym tylnym błotniku, gdzue była lekko przetarta przez poprzedniego właściciela i on o to nie zdabał od razu. Teraz ja za miesiąc to złatwię, gdyż jest to tylko jedyne "rdzawe" miejsce w tym aucie rocznik 1996. Wcześniej miałem Opla i pod tym względem Mitsu jest o niebo lepsza.
Moomin - 22-07-2007, 17:08
W mojej rdzewieje prawy próg i tylni błotnik, ale to dlatego, że była tam stuknięta. Natomiast "naturalną" korozję znalazłem wokół wlewu paliwa, po otwarciu klapki. Sprawdźcie to u siebie.
wazu - 24-07-2007, 09:39
Co myślicie o takich wynalazkach jak ten: http://www.allegro.pl/ite...ja_od_tc4_.html , które pojawiają się na Allegro, czy ma sens zakładanie czegoś takiego i czy to zdaje egzamin???
mlun - 24-07-2007, 10:23
Z teoretycznego pkt widzenia powinno się sprawdzać ale gdby to było takie ekstra o producenic zkładali by takie urządzenia zamiast ocynku.Uwierzyłbym na 100% gdyby ktos to przy mnie założył i po zimie pokazał że żadna rdza się nie pojawiła.
turek61 - 24-07-2007, 13:29
W moim zakładzie pracy Z.Ch. Police, w którym jest w ziemi mnóstwo rurociągów już ze 3 lata temu zakładano na nich ochronę katodową.
Moomin - 24-07-2007, 15:11
mlun napisał/a: | Z teoretycznego pkt widzenia powinno się sprawdzać ale gdby to było takie ekstra o producenic zkładali by takie urządzenia zamiast ocynku.Uwierzyłbym na 100% gdyby ktos to przy mnie założył i po zimie pokazał że żadna rdza się nie pojawiła. |
Producentom niekoniecznie musi zależeć na takiej maksymalnej ochronie (tak jak nie zależy im na ochronie antywłamaniowej) bo to zmniejsza ich zyski. Ale ja tam niespecjalnie ufam takim wynalazkom.
Anonymous - 16-03-2008, 12:49
witam!!!!
mi rdza tez wychodzi juz leciutko- tylne lewe nadkole przy styku ze zdezakiem. male kropki pojawily sie rowniez w otworze wlewu paliwa, ale z tego co czytam to sa "standardowe" objawy cari... :/
|
|
|