Space Star Techniczne - [MSS ALL] [ELEKTRONIKA] Problem z pilotem
RaVciO - 13-01-2014, 18:57
Serwis na 99% będzie chciał mnie skasować za pomoc, więc wolę najpierw wypróbować sposoby "domowe", wydać pieniądze na serwis zawsze zdąrzę Model przypuszczam, że jest właśnie taki jak piszesz.
wiadomość na pw poszła
Bizi78 - 13-01-2014, 19:08
Instrukcja poszła na maila .
RaVciO - 13-01-2014, 19:19
Dzięki.
Według tej instrukcji pierwszym moim krokiem powinno być odnalezienie przełącznika serwisowego...
tlustyx - 14-01-2014, 15:07
U mnie działa to w taki sposób (tylko ja mam bez alarmu): wejść do auta, zamknąć centralny zamek, wyjąć baterię z pilota i trzymając wciśnięty przycisk zamykania włożyć baterię (zamknąć pilot) i po kłopocie
RaVciO - 18-01-2014, 15:21
tlustyx napisał/a: | U mnie działa to w taki sposób (tylko ja mam bez alarmu): wejść do auta, zamknąć centralny zamek, wyjąć baterię z pilota i trzymając wciśnięty przycisk zamykania włożyć baterię (zamknąć pilot) i po kłopocie |
Nie działa w moim przypadku.
kamyczekc - 22-01-2014, 22:40
U mnie też nie działał centralny zamek - rozprogramował się po wymianie baterii. Fachowiec zwarł przewodem dwa styki w gnieździe
serwisowym. niestety nie zdążyłem zobaczyć, które. Ale musiał to znaleźć na necie, bo długo szukał, aż za którymś razem się udało .
Tylko że drugi pilot - zapasowy już mi nie działa
BENNY777 - 23-01-2014, 06:47
Programowanie pilota alarmu:
1. Zlokalizuj OBD2 port danych. Pod podstawką na napoje
2. Włóż klucze w zapłon i pozostaw w pozycji OFF.
3. Upewnij się, że metalowe styki na zaciskach 1 i 4 są połączone odpowiednią zworką, Ja to zrobiłem zwykłym kabelkiem. Zworkę pozostawić podłączoną podczas całej procedury programowania. Upewnij się, że wiesz, które zaciski są 1 i 4.
4. W ciągu 10 sekund po podłączeniu zworki, przekręć kluczyk w stacyjce do pozycji ACC, a następnie z powrotem na OFF. Uwaga: Drzwi automatycznie zablokują się i odblokują, wskazując, że system jest w trybie programowania.
5. Naciśnij przycisk LOCK na nadajniku pilota 3 razy w ciągu 10 sekund. Po pomyślnym zaprogramowaniu drzwi zablokować i odblokować raz.
6. Jeśli są dwa piloty, które chcesz zaprogramować, powtórz punkt 5 w ciągu 1 minuty. Po zakończeniu programowania, drzwi zablokuj i odblokuj raz.
7. Odłącz zworkę i wyjmij kluczyki ze stacyjki.
RaVciO - 23-01-2014, 20:08
BENNY777 Dzięki, widziałem już ten sposób na jakimś forum i także nie działa.
Ostatecznie pomogło to co jest w instrukcji od alarmu, czyli programowanie pilota przy użyciu wyłącznika serwisowego. Najtrudniejsze było znalezienie tego wyłącznika
Bizi78 - 23-01-2014, 22:18
RaVciO napisał/a: | Najtrudniejsze było znalezienie tego wyłącznika |
kontogumtree - 23-10-2014, 13:00
A u mnie zadziałał sposób RaVciO ważne jest przestrzeganie ram CZASOWYCH:)
steff3 - 29-11-2014, 11:11
RaVciO napisał/a: | tlustyx napisał/a: | U mnie działa to w taki sposób (tylko ja mam bez alarmu): wejść do auta, zamknąć centralny zamek, wyjąć baterię z pilota i trzymając wciśnięty przycisk zamykania włożyć baterię (zamknąć pilot) i po kłopocie |
Nie działa w moim przypadku. |
U mnie rozwiązanie działa, ale przerabiam to jak tylko temperatura spadnie poniżej 0, czyli co roku w zimę. W tym tygodniu już 3 razy to robiłem i chyba dam sobie spokój, bo nie wiem co i gdzie przymarza, że powoduje rozkodowanie c. zamka. Przerabiał ktoś ten problem, gdzie przyczyną była niska temperatura?
tomwasz - 08-12-2014, 19:19
U mnie też kaszana, złożenie pilota w samochodzie ni daje rezultatów. Pozostaje ponowne programowanie ze zworką. Mam polifta, z c. zamkiem bez alarmu. Pozdro.
pawlow83 - 21-05-2016, 13:44 Temat postu: [MSS 1.3 '01]Programowanie pilota centralnego zamka Witam.Dzisiaj wymienilem baterie w pilocie od zamka i mam problem.Niestety pilot zgubił ustawienia i centralny nie reaguje.Jak schynchronizować go z zamkiem?Nadmieniam że pilot jest ok i wysyła sygnał.W instrukcji nic nie jest napisane na ten temat tyle że odsyłaja do aso.Z gory dzieki za pomoc
plecho1 - 21-05-2016, 18:39
Powinno być podobnie jak w Carismie http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=27075
pawlow83 - 22-05-2016, 11:57
Dzieki,zadziałał trick z wkładaniem do stacyjki i przekreceniu na ACC,z powrotem neutralny,raz unlock a potem obydwa naraz i cyk,pilot zapamiętany
|
|
|