To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] [ELEKTRONIKA] Problem z pilotem

RaVciO - 13-01-2014, 18:57

Serwis na 99% będzie chciał mnie skasować za pomoc, więc wolę najpierw wypróbować sposoby "domowe", wydać pieniądze na serwis zawsze zdąrzę :-) Model przypuszczam, że jest właśnie taki jak piszesz.
wiadomość na pw poszła

Bizi78 - 13-01-2014, 19:08

Instrukcja poszła na maila :D .
RaVciO - 13-01-2014, 19:19

Dzięki.
Według tej instrukcji pierwszym moim krokiem powinno być odnalezienie przełącznika serwisowego...

tlustyx - 14-01-2014, 15:07

U mnie działa to w taki sposób (tylko ja mam bez alarmu): wejść do auta, zamknąć centralny zamek, wyjąć baterię z pilota i trzymając wciśnięty przycisk zamykania włożyć baterię (zamknąć pilot) i po kłopocie :-)
RaVciO - 18-01-2014, 15:21

tlustyx napisał/a:
U mnie działa to w taki sposób (tylko ja mam bez alarmu): wejść do auta, zamknąć centralny zamek, wyjąć baterię z pilota i trzymając wciśnięty przycisk zamykania włożyć baterię (zamknąć pilot) i po kłopocie :-)

Nie działa w moim przypadku.

kamyczekc - 22-01-2014, 22:40

U mnie też nie działał centralny zamek - rozprogramował się po wymianie baterii. Fachowiec zwarł przewodem dwa styki w gnieździe
serwisowym. niestety nie zdążyłem zobaczyć, które. Ale musiał to znaleźć na necie, bo długo szukał, aż za którymś razem się udało .
Tylko że drugi pilot - zapasowy już mi nie działa :(

BENNY777 - 23-01-2014, 06:47

Programowanie pilota alarmu:
1. Zlokalizuj OBD2 port danych. Pod podstawką na napoje
2. Włóż klucze w zapłon i pozostaw w pozycji OFF.
3. Upewnij się, że metalowe styki na zaciskach 1 i 4 są połączone odpowiednią zworką, Ja to zrobiłem zwykłym kabelkiem. Zworkę pozostawić podłączoną podczas całej procedury programowania. Upewnij się, że wiesz, które zaciski są 1 i 4.
4. W ciągu 10 sekund po podłączeniu zworki, przekręć kluczyk w stacyjce do pozycji ACC, a następnie z powrotem na OFF. Uwaga: Drzwi automatycznie zablokują się i odblokują, wskazując, że system jest w trybie programowania.
5. Naciśnij przycisk LOCK na nadajniku pilota 3 razy w ciągu 10 sekund. Po pomyślnym zaprogramowaniu drzwi zablokować i odblokować raz.
6. Jeśli są dwa piloty, które chcesz zaprogramować, powtórz punkt 5 w ciągu 1 minuty. Po zakończeniu programowania, drzwi zablokuj i odblokuj raz.
7. Odłącz zworkę i wyjmij kluczyki ze stacyjki.

RaVciO - 23-01-2014, 20:08

BENNY777 Dzięki, widziałem już ten sposób na jakimś forum i także nie działa.
Ostatecznie pomogło to co jest w instrukcji od alarmu, czyli programowanie pilota przy użyciu wyłącznika serwisowego. Najtrudniejsze było znalezienie tego wyłącznika :D

Bizi78 - 23-01-2014, 22:18

RaVciO napisał/a:
Najtrudniejsze było znalezienie tego wyłącznika :D

:mrgreen:

kontogumtree - 23-10-2014, 13:00

A u mnie zadziałał sposób RaVciO :) ważne jest przestrzeganie ram CZASOWYCH:)
steff3 - 29-11-2014, 11:11

RaVciO napisał/a:
tlustyx napisał/a:

Nie działa w moim przypadku.

U mnie rozwiązanie działa, ale przerabiam to jak tylko temperatura spadnie poniżej 0, czyli co roku w zimę. W tym tygodniu już 3 razy to robiłem i chyba dam sobie spokój, bo nie wiem co i gdzie przymarza, że powoduje rozkodowanie c. zamka. Przerabiał ktoś ten problem, gdzie przyczyną była niska temperatura?

tomwasz - 08-12-2014, 19:19

U mnie też kaszana, złożenie pilota w samochodzie ni daje rezultatów. Pozostaje ponowne programowanie ze zworką. Mam polifta, z c. zamkiem bez alarmu. Pozdro.
pawlow83 - 21-05-2016, 13:44
Temat postu: [MSS 1.3 '01]Programowanie pilota centralnego zamka
Witam.Dzisiaj wymienilem baterie w pilocie od zamka i mam problem.Niestety pilot zgubił ustawienia i centralny nie reaguje.Jak schynchronizować go z zamkiem?Nadmieniam że pilot jest ok i wysyła sygnał.W instrukcji nic nie jest napisane na ten temat tyle że odsyłaja do aso.Z gory dzieki za pomoc
plecho1 - 21-05-2016, 18:39

Powinno być podobnie jak w Carismie http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=27075
pawlow83 - 22-05-2016, 11:57

Dzieki,zadziałał trick z wkładaniem do stacyjki i przekreceniu na ACC,z powrotem neutralny,raz unlock a potem obydwa naraz i cyk,pilot zapamiętany