To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Radio w Outku II

bosak - 09-09-2008, 23:52

rezon napisał/a:
mam zamontowaną niestandardową antenę - z krótką antenką do CB, ale nie mam problemów z gubieniem fali. Czasami zdarza się krótka przerwa w odbiorze - ok. 0,5s i dalej gra bez problemów. W przypadku krótkich przerw, to nie koniecznie musi być wina radia, więc nawet nie reklamuję. Poza tym nie mam problemów.

[ Dodano: 31-08-2008, 09:39 ]
bosak napisał/a:
ma zbyt słabą czułość jak na nasz rynek
nawet jadąc opłotkami do W-wy mam cały czas stację - więc raczej czułość radia nie jest problemem.

Witam.Wiem na 100%,że jest to wina sygnału odbieranego(zbyt słaby sygnał) dlatego może zmieniać barwę(tonację) podczas jazdy albo mogą występować przerwy.Jest to wynikiem szukania stacji, a raczej dostosowania się do najmocniejszego sygnału.Mam juz drugie wymienione z poprawą czułości ale to nadal padaka. Czekam na trzecie. Miałem kiedyś w latach 80' Zafirę lepiej działało :) .Temat znany MMC.

Anonymous - 10-09-2008, 16:04

Witam
Mnie dziś wymienili i jest dużo lepiej, radio trzyma sygnał, fakt że na wymianę czekałem kilka miesięcy.

Hiszpan - 10-09-2008, 17:01

Mnie pomogła wymiana anteny :D
Poza tym w tej chwili bardziej słucham CB niż radia ;)

Anonymous - 19-09-2008, 15:07

Witam
Mam ten sam problem. Radio wymieniono na nowe i żadnej różnicy nie zauważyłem. Może ta wymiana to jakaś lipa?

Hiszpan - 19-09-2008, 16:45

Jaronis napisał/a:
Może ta wymiana to jakaś lipa?
Nie sądzę :roll:
W Rzeszowie rozmawiałem na ten temat. Serwis zamówił nowe radio dla klienta, bo na naprawę/wymianę klient musiałby za długo czekać. Radio wymieniono mu od ręki, a na reklamację wadliwego serwis czekał 2-3 miesiące. Podobno dlatego, że takie rzeczy wysyłają do Japonii. Sam czekałem tyle na zatyczkę do wlewu płynu spryskiwacza, którą mi "wywiało" spod maski, bo pewno niedomknięta była :doubt:
Co do samego radia to ktoś już pisał, że dopiero po drugiej wymianie problem zniknął.

Anonymous - 19-09-2008, 20:17

Witam
Jestem też po wymianie i wszytsko działa jak należy ...

bosak - 21-09-2008, 21:18

Mam ten sam problem z radiem w Outlanderze, juz mam trzecie wymienione.Gubi jakość sygnału podczas jazdy.W serwisie powiedzieli ,że tak mają wszystkie i tak ma być. Problemem jest zbyt mała czułość radia na sygnał. W moim aucie nie mogę wstawić innej anteny bo będzie zachaczać o tylną klapę przy otwieraniu. Zapłaciłem za super zestaw ale tylko na postoju mogę sluchać. Napisałem do MMC zobaczymy co wymyślą. Nie mam zamiaru tak słuchać muzyki.
Anonymous - 23-09-2008, 11:44

No to zgłaszam po raz kolejny problem i poczekam na kolejną wymianę. Też nie mam zamiaru odpuścić. Radio za taką kasę musi grać. Napiszę czy coś pomogło po wymianie, pewnie za kilka miesięcy.
bosak - 25-09-2008, 18:02

Ja też zgłosiłem i czekam, ale mam pytanie czy komuś działa regulacja głośności podczas jazdy(im szybcie tym mocniejszy sygnał z głośników , chyba ta funckja w ustawieniach 'CVN" -na końcu jest). Bo u mnie nie działa i serwis nie wie dlaczego, a w instrukcji jest napisane.
Mateusz - 10-02-2009, 23:43

czekalem ponad pol roku, radio z Japonii do mnie szlo, no i doszlo, dzis wymienione
poki co nie odczuwam wczesniejszych wad gubienia sygnalu ale na refleksje czas jeszcze poczekac
mateusz

Karas - 11-02-2009, 15:14

Rockford Fostgate działa u mnie bez zarzutu (wersja 08)
gold123 - 12-02-2009, 15:41

U mnie wygląda (a raczej słychać) to tak:
- wjeżdżam do tunelu, albo jadę między osłonami akustycznymi - wyraźnie pogarsza się odsłuch - jest nieco ciszej i obcinane są wysokie tony
- czasami mam tak, że radio na ułamek sekundy przestraja się na inną stację, mało to przyjemne bo słychać okropny zgrzyt/świst
- czasami powyższe zdarza się w otwartym terenie.
- wczoraj po raz pierwszy radia w ogóle nie było słychać przez dwie minuty

Rozumiem, że jechać do serwisu i nieważne, że auto sprowadzone z salonu w Danii ?

Pozdrawiam!

mitsu00 - 12-02-2009, 16:12

Oczywiście że nie ma znaczenia gdzie auto jest kupione. Gwarancja jest ważna na terenie Europy tzn. każde ASO może dokonać naprawy gwarancyjnej. Sam mam mojego miśka kupionego i zarejestrowanego w Szwecji i jak dotąd nie miałem żadnych problemów z egzekfowaniem napraw gwarancyjnych na terenie Warszaway.

pozdrawiam

ArtRych - 16-02-2009, 12:01

Witam.

Miałem podobny problem. Ale w końcu. Wymieniono mi radio 2x. Za pierwszym razem nie było różnicy.
Druga wymiana.... i jest już lepiej. trochę "faluje", ale nie "przestraja" się.
Lepiej już nie będzie. Ogólnie radio "do d..."
Prawdopodobnie dopiero teraz rozpracowali co porawić w tych Radyjkach.
(Radio zwykłe, nie Rockford Fostgate)

jmgmotocykle - 16-02-2009, 12:39

mam Rockford Fostgate - miałem problem że gubił mi zet-kę - 93,6 - 3 piknięcia i nastepna stacja - ale w głównym meniu wyłaczyłem TP - i jest ok.. samouzdrowienie czy poczatek końca???