Outlander II GEN Techniczne - Radio w Outku II
bosak - 09-09-2008, 23:52
rezon napisał/a: | mam zamontowaną niestandardową antenę - z krótką antenką do CB, ale nie mam problemów z gubieniem fali. Czasami zdarza się krótka przerwa w odbiorze - ok. 0,5s i dalej gra bez problemów. W przypadku krótkich przerw, to nie koniecznie musi być wina radia, więc nawet nie reklamuję. Poza tym nie mam problemów.
[ Dodano: 31-08-2008, 09:39 ]
bosak napisał/a: | ma zbyt słabą czułość jak na nasz rynek | nawet jadąc opłotkami do W-wy mam cały czas stację - więc raczej czułość radia nie jest problemem. |
Witam.Wiem na 100%,że jest to wina sygnału odbieranego(zbyt słaby sygnał) dlatego może zmieniać barwę(tonację) podczas jazdy albo mogą występować przerwy.Jest to wynikiem szukania stacji, a raczej dostosowania się do najmocniejszego sygnału.Mam juz drugie wymienione z poprawą czułości ale to nadal padaka. Czekam na trzecie. Miałem kiedyś w latach 80' Zafirę lepiej działało .Temat znany MMC.
Anonymous - 10-09-2008, 16:04
Witam
Mnie dziś wymienili i jest dużo lepiej, radio trzyma sygnał, fakt że na wymianę czekałem kilka miesięcy.
Hiszpan - 10-09-2008, 17:01
Mnie pomogła wymiana anteny
Poza tym w tej chwili bardziej słucham CB niż radia
Anonymous - 19-09-2008, 15:07
Witam
Mam ten sam problem. Radio wymieniono na nowe i żadnej różnicy nie zauważyłem. Może ta wymiana to jakaś lipa?
Hiszpan - 19-09-2008, 16:45
Jaronis napisał/a: | Może ta wymiana to jakaś lipa? | Nie sądzę
W Rzeszowie rozmawiałem na ten temat. Serwis zamówił nowe radio dla klienta, bo na naprawę/wymianę klient musiałby za długo czekać. Radio wymieniono mu od ręki, a na reklamację wadliwego serwis czekał 2-3 miesiące. Podobno dlatego, że takie rzeczy wysyłają do Japonii. Sam czekałem tyle na zatyczkę do wlewu płynu spryskiwacza, którą mi "wywiało" spod maski, bo pewno niedomknięta była
Co do samego radia to ktoś już pisał, że dopiero po drugiej wymianie problem zniknął.
Anonymous - 19-09-2008, 20:17
Witam
Jestem też po wymianie i wszytsko działa jak należy ...
bosak - 21-09-2008, 21:18
Mam ten sam problem z radiem w Outlanderze, juz mam trzecie wymienione.Gubi jakość sygnału podczas jazdy.W serwisie powiedzieli ,że tak mają wszystkie i tak ma być. Problemem jest zbyt mała czułość radia na sygnał. W moim aucie nie mogę wstawić innej anteny bo będzie zachaczać o tylną klapę przy otwieraniu. Zapłaciłem za super zestaw ale tylko na postoju mogę sluchać. Napisałem do MMC zobaczymy co wymyślą. Nie mam zamiaru tak słuchać muzyki.
Anonymous - 23-09-2008, 11:44
No to zgłaszam po raz kolejny problem i poczekam na kolejną wymianę. Też nie mam zamiaru odpuścić. Radio za taką kasę musi grać. Napiszę czy coś pomogło po wymianie, pewnie za kilka miesięcy.
bosak - 25-09-2008, 18:02
Ja też zgłosiłem i czekam, ale mam pytanie czy komuś działa regulacja głośności podczas jazdy(im szybcie tym mocniejszy sygnał z głośników , chyba ta funckja w ustawieniach 'CVN" -na końcu jest). Bo u mnie nie działa i serwis nie wie dlaczego, a w instrukcji jest napisane.
Mateusz - 10-02-2009, 23:43
czekalem ponad pol roku, radio z Japonii do mnie szlo, no i doszlo, dzis wymienione
poki co nie odczuwam wczesniejszych wad gubienia sygnalu ale na refleksje czas jeszcze poczekac
mateusz
Karas - 11-02-2009, 15:14
Rockford Fostgate działa u mnie bez zarzutu (wersja 08)
gold123 - 12-02-2009, 15:41
U mnie wygląda (a raczej słychać) to tak:
- wjeżdżam do tunelu, albo jadę między osłonami akustycznymi - wyraźnie pogarsza się odsłuch - jest nieco ciszej i obcinane są wysokie tony
- czasami mam tak, że radio na ułamek sekundy przestraja się na inną stację, mało to przyjemne bo słychać okropny zgrzyt/świst
- czasami powyższe zdarza się w otwartym terenie.
- wczoraj po raz pierwszy radia w ogóle nie było słychać przez dwie minuty
Rozumiem, że jechać do serwisu i nieważne, że auto sprowadzone z salonu w Danii ?
Pozdrawiam!
mitsu00 - 12-02-2009, 16:12
Oczywiście że nie ma znaczenia gdzie auto jest kupione. Gwarancja jest ważna na terenie Europy tzn. każde ASO może dokonać naprawy gwarancyjnej. Sam mam mojego miśka kupionego i zarejestrowanego w Szwecji i jak dotąd nie miałem żadnych problemów z egzekfowaniem napraw gwarancyjnych na terenie Warszaway.
pozdrawiam
ArtRych - 16-02-2009, 12:01
Witam.
Miałem podobny problem. Ale w końcu. Wymieniono mi radio 2x. Za pierwszym razem nie było różnicy.
Druga wymiana.... i jest już lepiej. trochę "faluje", ale nie "przestraja" się.
Lepiej już nie będzie. Ogólnie radio "do d..."
Prawdopodobnie dopiero teraz rozpracowali co porawić w tych Radyjkach.
(Radio zwykłe, nie Rockford Fostgate)
jmgmotocykle - 16-02-2009, 12:39
mam Rockford Fostgate - miałem problem że gubił mi zet-kę - 93,6 - 3 piknięcia i nastepna stacja - ale w głównym meniu wyłaczyłem TP - i jest ok.. samouzdrowienie czy poczatek końca???
|
|
|