To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Bardzo wysoka awarynosc Colta CZx wg TUV 2008

Anonymous - 12-07-2008, 21:42

Za duzo wymagasz od samochodu klasy mini.
- zglos sie do ASO
- J/W
- J/W
- mysle ze predzej stuka polka, ale J/W
- normalka w zautomatyzowanych skrzyniach (nie jest to klasyczny automat)

- przeczytaj co musi sie stac aby byla uwzgledniona gwarancja perforacyjna. Zmartwie Cie tym ze jest to chwyt marketingowy bardziej. U kazdego producenta tak jest. Aby mozna bylo zglosic to na gwarancji musi powstac dziura na wylot.
Zdziwilbys sie jak wygladaja niektore auta za 200 tys zl w ochrona antykorozyjna ...
- 75% nowych samochodow tego nie ma. Np outlander nie ma ich w standarcie.
- calkiem znosne jak na nasze drogi i klase samochodu.
- nie ma to wplywu na prace silnika, ale fakt, to by moglo byc.
- koszty. Jak Ci tak zalezy kup sobie od lancera 1.5, dla mnie to niepotrzebny bajer.

Anonymous - 12-07-2008, 21:50

ok ale i tak najbardziej martwia mnie te dziwne stuki, ktos mial taki przypadek?
ten stuk niesie sie po calej karoserii pojazdu z poczatkiem za chlodzona skrytka

Anonymous - 01-09-2008, 20:56

Moje auto niestety z pewnoscia klasyfikuje sie do pogorszenia statystyk jesli chodzi o bezawaryjnosc. Jak do tej pory to czekaly mnie:
- wymiana tarczy sprzegla (nadal skrzynia biegow pracuje fatalnie)
- pekla sprezyna w oparciu siedzenia (kilka osob na forum mialo ten sam problem)
- rozlecialy sie oba tylne lozyska w tym samym czasie (przebieg tylko 40.000km), a jezdze glownie po autostradach i dobrych drogach. Auto jest na gwarancji przedstawiciela Mitsubishi, ktory zbankrutowal sprzedajac auta tej marki, przez co gwarancja nie jest uwzgeldniana przez nikogo(szczegoly opisalem z innym temacie). Koszty niestety musialem pokryc samemu :(

Mimo, iz polubilem swoje auto to co do jakosci Mitsubishi mam bardzo mieszane zdanie.

tomekrvf - 03-09-2008, 16:38

jaceksu25 napisał/a:
stukajaca tylnia klapa

Wykręć o pół obrotu gumowe odboje w klapie bagażnika.

Anonymous - 06-03-2009, 20:22

Kolejny problem:
- do wymiany przepustnica przy silniku - 260+70=330GBP, przebieg ok 50.000km

To juz trzecia powazna awaria tego samochodu w przeciagu ostatnich kilku m-cy.