[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Projekt X
Anonymous - 07-05-2008, 11:50
No to wlasnie o tym chce pogadac jakie przeznaczenie - propozycja, glosowanie i do roboty.
Auta na oczy nie widzialem jestem za granica. Stoi sobie w okolicach czestochowy.
Wynajme kogos coby przy nim grzebal chyba ze ktos z forumowiczow chce polaczyc przyjemne z pozytecznym i zarobic pare groszy na dlubaniu przy nim.
A jak nie to w lipcu wracam do kraju gdzie mam nadzieje beda czekac zakupione czesci ktore razem wybierzemy i zabieram sie do roboty
Nie jestem amatorem
Nie jestem jednak w stanie powiedziec czy silnik 1.8 GTI pasuje na ten przyklad do skrzyni
awd bo najzwyczajniej w swiecie nie mialem do czynienia z tym modelem.
Natomiast zeby zjadlem na modelu A150 rocznik 79' - moje pierwsze auto - stad sentyment.
londolut - 07-05-2008, 11:51
nickt napisał/a: | Moze obrac kierunek na 1.8 GTI i tu bez zbytnich przerobek skupic uwage. | Chyba nie wiesz co mówisz Żeby do CA0 4x4 wsadzić serce z GTi trzeba niezłych wygibasów
Mnie by się tak widział samochodzik na 1/4 lub na jakieś street drag a może drift
[ Dodano: 07-05-2008, 12:01 ]
W tym temacie jest ruszona sprawa z pakowaniem 4G93 i 4G63T do CA0 4x4. Poczytaj, może wyklaruje to choć troszkę sprawę z wyborem silnika.
pawela - 07-05-2008, 12:03
nickt napisał/a: | Nie jestem jednak w stanie powiedziec czy silnik 1.8 GTI pasuje na ten przyklad do skrzyni
awd bo najzwyczajniej w swiecie nie mialem do czynienia z tym modelem.
Natomiast zeby zjadlem na modelu A150 rocznik 79' - moje pierwsze auto - stad sentyment. |
nie pasuje. Napęd w CA4A 4WD to napęd żywcem wyjęty z Lancera EVO 1,2,3 (konkretnie wał). Zniesie ok 300KM. Kiedy maklakus miał Colta 4WD byliśmy w temacie i rozważaliśmy wiele opcji. Stosunkowo najlepiej dla auta i portfela wypadało ściągnięcie z Japonii, względnie UK, Mirage'a Cyborg R CA4A 175KM. Duzo mniej roboty niż z przekładaniem napędy z EVO, ale pojawiał się problem grodzi: Mirage to RHD.
Stanęło na tym, że maklakus zaprojektował bodykit do swojego CA0, jednak nie doczekał się wyrobu, bo Colta sprzedaliśmy. Niemniej niedługo body powinno trafić do produkcji:
londolut - 07-05-2008, 12:05
pawela napisał/a: | maklakus zaprojektował bodykit do swojego CA0 | to VT czy real foto? Nie mam pytań kupił bym tego CA0 nawet jeśli powiedzieli by 100000
[ Dodano: 07-05-2008, 12:06 ]
Dobra, nie było pytania, intercooler wszystko wyjaśnił Co nie zmienia faktu, że jest kozacki
mkm - 07-05-2008, 12:07
nickt napisał/a: |
Wynajme kogos coby przy nim grzebal chyba ze ktos z forumowiczow chce polaczyc przyjemne z pozytecznym i zarobic pare groszy na dlubaniu przy nim.
|
Tutaj widze najslabszy punkt projektu...
Jezeli auta nie widziales to tym bardziej kaz zrobic zdjecia... Ogloszenie zaraz zniknie, a foty w nim zbyt dokladne nie sa. Bez ogledzin (przynajmniej wirtualnych) sie nie obejdzie. Baza do projektu jest mocno sfatygowana i to niestety pod wzgledem blacharskim co juz widac po fotach na oto.
Anonymous - 07-05-2008, 12:36
O blachare mozecie byc spokojni
Tutaj akurat nie ma o czym gadac trzeba to zrobic i nie ma tu wielkiej filozofii.
Pozatym nie jest az tak zle jak sie moze wydawac
Zdjecia przesle dopiero jak ktos je zrobi i przesle je mnie
Jesli silnik GTI nie pasuje na skrzynie awd to jaki pasuje?
2.0 z lat 90 - 96? jakie oznaczenia? Jesli to ustalimy to mozna bedzie zaczac szukac potrzebnego egzemplarza..
Jesli chodzi o robocizne to bede musial zajac sie tym sam nie ma sprawy - kwestia powrotu do kraju
mkm - 07-05-2008, 12:40
nickt napisał/a: |
Tutaj akurat nie ma o czym gadac trzeba to zrobic i nie ma tu wielkiej filozofii.
|
???
Jezeli to ma byc powazny projekt to jest wielka filozofia. Jezeli bedzie 150KM ok, ale jezeli wiecej ...
Anonymous - 07-05-2008, 12:57
Nie no oczywiscie. Ja mowie tylko o korozji a wzmocnienie budy to bedzie powazna sprawa.
Zauwazylem pewna niescislosc. Jesli silnik 1.6 pasuje do tej skrzyni i jest taki sam jak inne 1.6 polaczone ze skrzynia fwd to co stoi na przeszkodzie by wlozyc silnik 1.8 gti?
Wal musi byc taki sam bo 1.8 GTI da sie zeswapowac do skrzyni z silnikiem 1.6.
A moze sie myle?
mkm - 07-05-2008, 13:08
Niestety korozja i wzmocnienie beda isc w parze. Praktycznie nie ma czesci blacharskich do tego modelu...
Co do drugiej kwestii: http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=21800
londolut - 07-05-2008, 13:28
nickt napisał/a: | O blachare mozecie byc spokojni
Tutaj akurat nie ma o czym gadac trzeba to zrobic i nie ma tu wielkiej filozofii. | Tak jak pisał mkm, lepiej mieć dobra blachę jak chcesz tam mieć 200KM bo przy starcie może pojechać sam silnik
nickt napisał/a: | Jesli silnik 1.6 pasuje do tej skrzyni i jest taki sam jak inne 1.6 polaczone ze skrzynia fwd | A kto to napisał, że jest taki sam ?
nickt napisał/a: | Wal musi byc taki sam bo 1.8 GTI | W 1.8 GTi niema wału bo to jest FWD
Podawałem linka trochę wyżej stronie
Anonymous - 07-05-2008, 14:03
[quote="londolut"]
nickt napisał/a: | Jesli silnik 1.6 pasuje do tej skrzyni i jest taki sam jak inne 1.6 polaczone ze skrzynia fwd | A kto to napisał, że jest taki sam ?
nickt napisał/a: | Wal musi byc taki sam bo 1.8 GTI | W 1.8 GTi niema wału bo to jest FWD
[quote]quote]
Nie gniewaj sie ale jak to nie ma walu?
Nie jestem laikiem Chodzi o wal korbowy a nie napedowy...
Wieloklin na wale silnika 1.6 awd rozni sie od tego w 1.6 fwd?
londolut - 07-05-2008, 14:15
Cytat: | A kto to napisał, że jest taki sam ? | Ty To jest cytat z twojego postu:
nickt napisał/a: | Zauwazylem pewna niescislosc. Jesli silnik 1.6 pasuje do tej skrzyni i jest taki sam jak inne 1.6 polaczone ze skrzynia fwd to co stoi na przeszkodzie by wlozyc silnik 1.8 gti? |
nickt napisał/a: | Nie gniewaj sie ale jak to nie ma walu? | Mnie chodzi o wał napędowy tylnego mostu. Nie było sprecyzowane o jaki wał chodzi
W AWD skrzynia na bank różni się od tej w FWD. Jeśli było y to takie proste to nie było by tylu kombinacji.
cns80 - 07-05-2008, 14:16
A może zamiast rzeźbić z tego co już było lepiej porzeźbić coś nowego ??? Na przykład mocny turbodiesel z 6 lub 7 przełożeniową skrzynią i napędem 4x4 w Colciaku ? Do tego wycięcie tyłu kabiny zaraz za fotelami przednimi, wstawienie rur rozporowych (żeby się nie złamał) i zrobienie niby mini-pick-up'a szosowego ?
pawela - 07-05-2008, 14:25
Cytat: | Wieloklin na wale silnika 1.6 awd rozni sie od tego w 1.6 fwd? |
Nie, silniki są identyczne. Wał z 1.6 4G93 na pewno nie zastąpi walu z 1.8 4G93 i na odwrót.
londolut - 07-05-2008, 14:31
cns80 napisał/a: | Na przykład mocny turbodiesel z 6 lub 7 przełożeniową skrzynią i napędem 4x4 w Colciaku ? | Z audi np? Może być ciężko ze znalezieniem 7 biegowej skrzyni i upchnięcie ją do CA0. cns80 napisał/a: | Do tego wycięcie tyłu kabiny zaraz za fotelami przednimi, wstawienie rur rozporowych (żeby się nie złamał) i zrobienie niby mini-pick-up'a szosowego ? | Podoba mi się ten pomysł Jest max wariacki
[ Dodano: 07-05-2008, 14:33 ]
pawela napisał/a: | Wał z 1.6 4G93 na pewno nie zastąpi walu z 1.8 4G93 i na odwrót. | No widzisz nickt, jedno który wał - tak czy siak nie pasuje
|
|
|