Komputery, RTV, AGD, Komorki - Wszystko o nawigacjach samochodowych
atsar - 19-08-2008, 09:12
ja moge szczerze polecic TOMTOM GO710 jakies poltora roku temu dalem za nia prawie 2tys - cena teraz jest na poziomie 1 tys (uzywki chodza za mniejsza kaske) , ale ja nie zaluje wydanej kaski, czas reakcji jest blyskawiczny, w dodatku dokupilem mape polski z pokryciem 99% i jest naprawde rewelacyjnie, jedynie co juz troche meczy to wielkosc nawi do kieszeni sie nie zmiesci
Anonymous - 03-09-2008, 22:50 Temat postu: Jakie GPS? mam zamiar kupić nawigacje a w tym temacie za bardzo się nie orientuje co myślicie o tym http://www.allegro.pl/ite...th_polecam.html może macie inne propozycje ?
Anonymous - 04-09-2008, 08:12
z tego co sie orientuje,to [przynajmniej w UK]tomtom one bardzo potanial-mam,wiec polecam.a teraz chyba cenowo bedzie konkurencyjny.
Gene - 04-09-2008, 08:15
Zacznij od okreslenia potrzeb, potem policz fundusze i opisz to w temacie. Jak moza Ci doradzac nie znajac Twoich preferencji. Ja uzywam 3 odbiornikow i kazdy do innych zastosowan. Tego urzadzenia jak i mapy nie znam. Wszystko to brzmi pieknie a moim zdaniem az za pieknie.
Tu masz strone producenta: http://goclever.en.alibaba.com/aboutus.html
Smiem twierdzic, ze z tym pokryciem to lekko naciagany wynik. Skad firma z Chin ma wiedziec jak naprawde ksztaltuje sie siatka drogowa w naszym kraju. Rozumiem, ze mozna wiele danych kupic i tworzyc mapy na podstawie dobrych zdjec ale nie ma szans aby globalny produkt byl lepszy od lokalnej mapy.
Artii - 04-09-2008, 09:32 Temat postu: Re: Jakie GPS?
Nie będę się wypowiadał o urządzeniu bo nigdy takiego nie widziałem.
Jeśli chodzi natomiast o oprogramowanie to ma zainstalowaną AutoMapę. Nie wiem którą wersję. Najnowsza to chyba 5. Pokrycie Polski (podobno ma najdokładniejszą mapę Polski ze wszystkich oferowanych na rynku urządzeń) jak i całej Europy bardzo dobre. Posiada jednak dużo błędów, ale pewnie każda mapa jakieś posiada.
Powiem tyle. Kilka razy źle zjechałem słuchając poleceń Hołka. Mimo to uważam że jest to przydatna rzecz.
Gene - 04-09-2008, 09:41
Jesli mamy w tym zainstalowana AutoMape to jest dobrze. Jest to bardzo przyzwoita mapa drogowa jak nie najlepsza w naszym kraju. Ja jednak jej nie uzywam. Korzystam z urzadzen Garmina i softu na te odbiorniki.
krzypolo - 04-09-2008, 09:51
Ja ostatnio jestem fanem zakupów na ebay honkkong ......... co powiecie np o tym ?
aukcja ebay
[ Dodano: 04-09-2008, 09:55 ]
lub o tym ?
aukcja
Marcin-Krak - 11-09-2008, 20:51
Mam pytanie co powiecie o tym sprzęcie
Link
Lepiej dołożyć trochę kasy i kupić coś lepszego
Nie mam specjalnych wymagań, ot w miarę sprawna nawigacja, która nie padnie po 3 użytkowaniach
saphire - 12-09-2008, 09:12
Larki padają często i regularnie - kilku kumplom wręcz regularnie. Już lepiej kup 3.5" Akirę (3518?) bo te nie padają i chodzą OK albo tą nową co właśnie weszła do sprzedaży 4.3" (4301?)
Marcin-Krak - 13-10-2008, 17:53
Kolejne dwie tańsze nawigacje, którymi jestem zainteresowany:
1. TomTom One V3,
2. MIO Moov 200 PL
Warte zainteresowania, czy niekoniecznie Dzięki z góry za wszelkie info - może ewentualnie macie coś do polecenia w granicach 300 zł
JCH - 13-10-2008, 18:27
Marcin-Krak napisał/a: | 1. TomTom One V3 | Ostatnio miałem okazję jechać na takiej navi i w sumie to generalnie OK (jak to Tom Tom). Raz czy dwa jakoś dziwnie mnie poprowadził a raz kazał skręcić w jednokierunkową "pod prąd" ale mogła to być jakaś świeża zmiana w mieście.
kkriss - 13-10-2008, 19:24
A ja jednak wolę navi w telefonie mam sobie taki Mio A501 i sobie chwalę, w sumie mam cały czas przy sobie - gdyż to telefon/palmtop - a jak naglę potrzebuje gdzieś pojechać i nie wiem jak dokładnie dojechać to włączam automapę i tyle - bardzo wygodna rzecz, a coraz tańsza.
Juiceman - 16-10-2008, 07:42
THOMSON GPS420EE - wstawiona automapa 5.1
Antyey - 16-10-2008, 07:50
Natomiast ja jestem w miarę zadowolony z Garmin'a nuvi 670. W Stanach spisywał się naprawdę świetnie, w Polsce, z zainstalowaną GPMapą już nie tak wspaniale... ale wciąż bardzo dobrze - zasadniczo jedne czego mogę się czepić to wyznaczania najszybszej trasy (prowadzi przez tak podrzędne drogi, że z najszybszej trasa staje się najwolniejszą). W UK, używając City Navigator'a, też dość poprawnie chodzi.
TameR - 18-11-2008, 20:25
Witam,
Stoję przed faktem zakupu nawigacji. Niestety ten segment urządzeń to dla mnie czarna magia. Stąd pomysł i prośba zarazem czy znajdzie się na forum osoba która choćby w ogólny sposób jest w stanie przybliżyć temat. Prosiłbym o jakieś nakierowanie... może jakieś teksty w sieci, artykuły... na co zwracać uwagę przy zakupie. Szczytem marzeń byłby łopatologiczny wykład na łamach naszego forum. Tyle że temat morze i może być z tym kłopot. Google.pl dają tyle wyników że nawet nie chce mi się przeglądać. Zanim trafię na coś rzetelnego i nie sponsorowanego to będę miał niezły mętlik w głowie. Budżet jaki jestem w stanie na to przeznaczyć to max 300 złotych. Budżet jak mniemam bardzo skromny jednak podchodzę do tego urządzenia jako zło konieczne a zakup spowodowany jest charakterem wykonywanej pracy. Wymagania jakie stawiam przed tym urządzeniem to możliwość wgrywania we własnym zakresie oprogramowania z mapą / mapami najlepiej poprzez USB oraz wyświetlacz 3,5". Z lektury tematu i z podsłuchanych rozmów kolegów w pracy dobrym wyborem (chyba) byłaby AutoMapa 5.
Pozdrawiam
Sław.
|
|
|