To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Dziwne sprzęgło

ensulent - 17-04-2010, 11:35

ok dziekuje za informacje. Jeszcze jedno o co konkretnie mam spytac ?? o lozysko skrzyni biegow czy to jakos inaczej fachowo sie nazywa?

[ Dodano: 17-04-2010, 11:37 ]
aha i czy to normalne ze sprzeglo jest szmelc jezeli slizga sie tylko po ostrej jezdzie przy normalnej sie nie slizga??

robertdg - 17-04-2010, 12:02

Zapytaj dla pewnosci o cene kompletu łozysk w skrzyni, bo nie masz pewnosci ktore sa do wymiany na 100%

ensulent napisał/a:
aha i czy to normalne ze sprzeglo jest szmelc jezeli slizga sie tylko po ostrej jezdzie przy normalnej sie nie slizga??
to nie jest normalny objaw, nie powinno tak być.
ensulent - 17-04-2010, 12:20

pan z jaqpanze powiedzial mi ze komplet 800 zl;/ troche to kosztuje... yhh
Grid - 03-12-2010, 21:13
Temat postu: Sprzęgło ciężko chodzi na mrozie
Witam,

Ostatnio przy odpalaniu przy -10/-12C mam problem z pedałem sprzęgła. Chodzi jak w smole - tzn. trzeba bardzo mocno wcisnąć, a wraca do pozycji wyjściowej dobre kilka sekund. Oprócz tego podczas jazdy czuć lekką woń okładziny sprzęgła tak jakby się nie zasprzęglało do końca. Po 5-10 minutach jazdy albo wolnych obrotów wszystko wraca do normy.

Wiosną wymieniałem kpl. sprzęgła - czy mechanicy mogli coś namieszać? Np. z olejem do układu sprzęgła? Co powinienem sprawdzić?

Pozdrawiam,
Grid

michal7777 - 03-12-2010, 21:48

sprawdz wysprzeglik i kiedy byl zmieniany plyn bo moze ci dokladnie nie zmienili i zrobila ci sie woda, ja tak mialem w poniedzialek, przelalem nowy plyn, odpowietrzylem i jest ok
Kamil_Ziomek - 04-12-2010, 20:25

Chłopaki to i ja się dołączę z moim nowym problemem , a mianowicie : gdy jest mróz to sprzęgło łapie mi na "dwa razy" gdy zdążę puścić sprzęgło i podniesie się około 2cm jest szarpnięcie (na sekunde jakby sprzęgło było puszczone) następnie dalej jest wysprzęglone aż do normalnego miejsca w którym sprzęgło łapało.
PABLO998 - 16-04-2011, 21:48

ensulent napisał/a:
witam podpinam sie pod temat. Mam problem ze sprzeglem mianowicie, kiedy odpale auto i jest na luzie cos rzezi kiedy wcisne sprzeglo jest cisza.

Tylko u mnie wytępuje to po rozgrzaniu. Czy to wina łożyska oporowego?

wicek - 05-05-2014, 19:17

Dziwna sytuacja
Na zimnym silniku sprzęgło łapie na samym końcu(dociskam do samej podłogi), na ciepłym tak normalnie od połowy... Dodam ze skrzynia do remontu ale to chyba nie ma nic do tego bo tak jeżdżę od 2 lat a problem ze sprzęgłem mam gdzieś od miesiąca. Aaa i nie ślizga się ani nie ciągnie, biegi wrzucam powoli to nie zgrzyta ;]

Kamil_Ziomek - 13-05-2014, 21:09

Na początek zmień płyn i dobrze odpowietrz wysprzęglik.