Forum ogólne - Bum EVO w Krakowie
krzychu - 24-05-2008, 15:43
koszmarek napisał/a: | Tam ktoś w komentarzach stwierdził, że lancer musi być delikatny bardzo... Ale czy EVO jak z kopa ruszy to nie ma jakiejś dzikiej prędkości(jak na ruszanie) i czy to normalne, że miałby takie zniszczenia jak ten na zdjeciach? |
E tam troche mu przestawilo blachy (zerwalo nimi na bok) moim zdaniem nie jest miekki a mogl jeszcze na wcisnietym gazie (nie zdayc nogi z gazu) w niego walnac to innaczej niz jak ktos na hamulcach w kogos wjedzie.
Krzychu
stanik - 24-05-2008, 15:47
co do zniszczeń, to niestety aby zniszczyc auto duża prędkość nie jest potrzebna. Wie to każdy kto miał stłuczkę,/wypadek przy prędkościach rzędu 30-40km/h. DO tego np znaczenie ma czy auto tuz przed uderzeniem hamowalo (i przod nurkowal) czy nie hamowalo i trzymalo poziom. W przypadku nurkowania przodu zniszczenia beda zazwyczaj wieksze (a juz szczegolnie jak walimy w tyl auta poprzedzajacego). Takze dywagacje czy plastikowy czy nie, sa bez sensu, bo najtwardsze auto osobowe (dostawczaki z metalowymi zderzakami sa poza konkurencja) zawsze bedzie mialo poawzne zniszczenia.
CO do kamer, to sa to kamery monitoringu i nikt nie siedzi przy kazdej kamerze i nie obserwuje czy ktos przejechal czy nie, bo tak to przy kazdej kamerze musialby operator siedziec. System na razie nie jest jeszcze taki inteligentny czy auto ktore zjechalo wlascnie ze skrzyzowania przejechalo to skrzyzowanie na wprost (lamiac prawo) czy moze skrecilo na skrzyzowaniu z poprzecznego ruchu zgodnie z prawem. Co najwyzej obraz z tych kamer moze sluzyc potem jako dowod w sprawie, bo jest to nagrywane. No i do tego takie plotki o tym ze mandat sie dostanie, dziala mobilizujaco na kierowcow ktorzy bardziej maja sie na bacznosci. Gdyby te kamery tak dzialaly i wystawialy mandaty to w stolicy nie nadazyliby z drukowaniem mandatow za przejazd na pomaranczowym albo czerwonym. A tu prawie cale miasto juz jest okamerowane.
Pozdrawiam
Koton - 24-05-2008, 16:32
Kurde, wiedziałem że Evo dobrze przyspiesza ale nie wiedziałem jak bardzo.
Włączyłem youtube i wymiękłem
Toż to startuje lepiej niż prom kosmiczny . Myślałem że to jakieś przyspieszone tempo jak w starych filmach ale wychodzi na to że nie...
Evo start 1
Evo start 2
Evo start 3
Evo start 4
I WANT ONE
siwek - 24-05-2008, 16:40
Koton, a tu licznik tylko w milach
http://pl.youtube.com/watch?v=80_tEbN4jKk&NR=1
więc nie ma sie co dziwić że idzie jak burza
krzychu - 24-05-2008, 17:46
http://pl.youtube.com/watch?v=CyqLlRy7WKE&NR=1
Krzychu
Marcin-Krak - 24-05-2008, 22:58
Co do tych kamer - to jak one działają ( a raczej nie) niech świadczy fakt, że sprawa nożownika z Krakowa (pisałem o tym na forum) - miała miejsce na tym samym skrzyżowaniu (bo to już nie jest chyba rondo ).
Nagrania z tych kamer nic nie dały, po sklepach i tamtejszych nagraniach kolesia namierzali
Morfi - 25-05-2008, 00:19
Koton, pierwsze 2 filmiki to Evo startuje z procedury startowej
A te białe i czarne maja ponad 350koników. To tak dla Cekawostki
A co do kamer sprobuje sie bardziej zorientowac ale wszyscy jezdza przepisowo .
Szczególnie jezeli chodzi o światła
Morfi - 25-05-2008, 00:22
Koton, pierwsze 2 filmiki to Evo startuje z procedury startowej
A te białe i czarne maja ponad 350koników. To tak dla Cekawostki
A co do kamer sprobuje sie bardziej zorientowac ale wszyscy jezdza przepisowo .
Szczególnie jezeli chodzi o światła
Marcin-Krak - 30-05-2008, 20:09
To chyba to EVO. Się kuruje u R.M.F (i to nie o radio chodzi )
krzychu - 05-06-2008, 11:22
Morfi napisał/a: | pierwsze 2 filmiki to Evo startuje z procedury startowej |
Tak mi ciągle siedzi to w glowie, co to jest procedura startowa??
Morfi napisał/a: | A te białe i czarne maja ponad 350koników. To tak dla Cekawostki |
Po czym poznajesz ilość koni??
Krzychu
Morfi - 05-06-2008, 20:36
Od 1. W skrócie ustawiona ilośc obrotów z ktorej startujesz w komputerze. Wciskasz pedał gazu do końca a startujesz np z 3.5 tys obrotów.
Od 2. Po pisku opon. Spróbuj zwykłym Evo tak zapiszczeć i w miejscu "mielić" kołami.
Te samochody mają super trakcje
krzychu - 05-06-2008, 20:48
Morfi napisał/a: | Od 1. W skrócie ustawiona ilośc obrotów z ktorej startujesz w komputerze. Wciskasz pedał gazu do końca a startujesz np z 3.5 tys obrotów. |
Nie jestem znawca ale na tym filmiku co taka prosta droge widac to raczej odciecie slychac chyba ze to elektronika z tych 3,5 tys odcina zeby utrzymac takie obroty.....
Krzychu
Anonymous - 05-06-2008, 20:53
Co do tego ze samochod sie gnie. One sa projektowane po to aby wlasnie sie giely podczas zderzenia i pochlanialy energie.
Morfi: dodatkowo moze byc jeszcze zrobiony flat shift, czyli zmiana biegow bez puszczania gazu aby turbina nie tracila obrotow, przydatne przy sporych sprezarkach.
Morfi - 05-06-2008, 20:54
Dokładnie elektronika jest tak ustawiona. Że odcina przy np 3,5tys.
Prawie zawsze stosowane w wyscigach równoległych na 1/4 mili.
|
|
|