To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - Multi-Kommunikationssystem

Anonymous - 02-06-2008, 01:21

JCH napisał/a:
minimus napisał/a:
Oglądanie tv podczas prowadzenia samochodu!!! :shock:
Dżizas :evil:
A pasażerowie to już nie mogą sobie pooglądać :?:

pasażerowie se mogą, ale tu wyglada tak jakby to kierowcy miele chcice. Trudno to nazwać inaczej niż debilizmem.

Anonymous - 02-06-2008, 21:39

Problem rozwiazalem , kupilem t.z. ADAPTER , moge teraz podczas jazdy wrzucic dzieciaka DVD z bajkami i sobie spokojnie jade bez stresu , wiecie jak to z dziecmi przez cala droge bylo : tata pic ,tata siku ,tato pic ....... , dziekuje wszystkim za udzial w dyskusji , i szkoda tych co to sie tak podniecali ze ogladanie tv w aucie powinno byc karalne .
WiValdiBB - 08-09-2009, 19:12

Jackie napisał/a:
mati2 napisał/a:
1. Robie to na swoja wyraźna prośbe i jak chca to dostana to na pismie
2. TO JEST TWOJ SAMOCHOD !!

No głupoty Waść piszesz ;) Bo:
a) samochód jest na gwarancji więc korzystasz z usług ASO, a ten z kolei nie może ingerować w systemy bezpieczeństwa samochodu (ja np. powiedziałem, że pierwszy mech, który wyłączy sygnał niezapiętych pasów klientowi - straci robotę szybciej niż myśli.
b) oglądanie filmów podczas jazdy zdecydowanie pogarsza koncentrację na drodze (analogia do radia jest kompletnie nie trafiona, radio nie odciąga WZROKU)

Wyjściem z sytuacji jst pogodzenie się z utratą gwarancji na sprzęt audio/video w aucie i zrobienie tego u jakiegoś elektronika (musi być dobry bo:
tomekrvf napisał/a:
sygnał prędkości jazdy idzie do MMCS po szynie CAN.
)
lub oglądanie filmów w domu ;)
Leszek_Kamil napisał/a:
więc można wymagać od aso zdjęcia tej blokady żeby można było ogladać nie tylko w czasie postoju

Nie można. Jest to złamanie umowy serwisowej, przyczyny powyżej ;)
Pozdrawiam

Stacja ASO nie jest w stanie tego odblokować (Mishibishikowski MUT nie ma takich opcji)
Da się to obejść w niektórych wersjach oprogrramowania MMCS wgraniem z płytki scrakowanego oporogramowania MMCS (ja tak zrobiłem ) lub wgraniem scrackowanego softu na dysk MMCS
DVD podczas jazdy potrzebne jest do:
1. Oglądania VIDEO przez pasażerów
2. Obsługi menu koncertów DVD poprzez ten głupi Joystick (jakby toucha nie było)
Osobiście uważam że nie powinno być blokowane, chociaż z drugiej strony coraz więcej systemów stara się myśleć za kierowcę a podstawą czegokolwiek jest obserwacja otoczenia i tu nasz wzrok jest jeszcze nie do zastąpienia

adiks7 - 20-04-2014, 20:33

Witam koledzy
może ktoś posiada soft DVD Free do takiej wersji?
loader: BLD-NR-261EM-PUG 1.10
application: 00.10.21
To jest mmcs montowany w peugeocie 4007, moze to jest jakis odpowiednik wersji montowanej w outlanderze tylko inaczej go nazwali dla peugeota

Czy coś może się stać jak wgram dvd free dla softu 31.xx, 40.xx, 50.xx bo do takiego mam dostęp? Coś można namieszać w mmcs nie odpowiednią wersją? czy poprostu nie odblokuje dvd free?

trzy_paczki - 15-06-2016, 12:52
Temat postu: Formaty plików Video
Witam serdecznie

Posiadam klona Mitsubishi a mianowicie C-Crosser'a
posiadam go dopiero parę dni i zużyłem już kilkanaście płyt nagrywając filmy do DVD dla dziecka w kilku formatach lecz żaden nie odtwarza się. Gdzie jest problem? Czy faktycznie jest ta blokada ze podczas jazdy nie ma możliwości oglądania filmów, czy format plików jest zły?
Dodam tylko że podczas postoju jedną "pożyczoną" dosłownie na minutę płytę odtworzyło. Stwierdziłem, fajnie, kupiłem w sklepie płytę DVD z filmem dla dzieci, odtworzyło ją chwilę a następnie leciał sam dźwięk. Fakt obraz zniknął po ruszeniu z miejsca. jest to dla mnie totalny bezsens umieszczanie odtwarzacza DVD w aucie, a tak naprawdę nie można z niego korzystać. I co z tymi formatami filmów? Nagrywałem AVI, WMV, MP4, i nic nie działa. Nagrywałem też z wolniejszą prędkością i także to nie pomogło.

Liczę na podpowiedz.

rezon - 15-06-2016, 14:09

musisz odblokować odtwarzanie filmów w czasie jazdy, ale niestety nie pomogę Ci jak.
grzesiopol - 27-06-2016, 12:13

Wystarczy wyżej poczytać. Albo po prostu https://www.google.pl/sea...5-7DdPCNN3RiIgG

Wracając do dyskusji to każdy kierowca powinien oglądać drogę a nie dvd, co nie oznacza, że powinno się blokować taką możliwość. Samo umiejscowienie MMCS jest porażką bo nawet korzystając z nawigacji zmusza się kierowcę do odrywania wzroku od drogi. Nawigacja a przynajmniej jej ekran powinien wg mnie znajdować się na lub nad deską np.
i wtedy korzystanie z takiego dobrodziejstwa staje się bezpieczniejsze.