To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - Bagażnik dachowy do L-ki

Anonymous - 12-06-2008, 12:50

namotore napisał/a:
sporo 8) kupowalem w Cubik i kolo 400 wyszlo wszystko

dzięki powyższej informacji też u nich kupiłem bagażnik (do cz3). ceny faktycznie bardzo dobre (robiłem rozeznanie) plus gratisowa wysyłka. dzięki namotore :biggrin:

namotore - 12-06-2008, 18:24

prosze bardzo, po to jest to forum zeby sobie pomagac :wink:
Gene - 13-06-2008, 09:44

:thumbright: =D>
Anonymous - 16-09-2008, 16:12

Ja przetestowałem belki Thule. Pakowałem WIELKIE koło zapasowe, 20l wody, 5l benzyny do kuchenki, 2 kuchenki benzynowe i grill....myślę, że łącznie nie mniej niż 80kg...4000 km po Islandzkich wybojach - nic się nie urwało ani nie wygięło , natomiast bagażnik "przewędrował" 10 cm w kierunku misiowego zadu. Musiałem przesunąć i dokręcić.Faktem jest też, że belki były lekko ugięte, ale po odciążeniu "wróciły". Pozdrawiam.
Anonymous - 17-09-2008, 17:45

A ja swój bagażnik zdjąłem wogóle z dachu, bo po roku od czasu założenia miałem poździerany lakier pod belkami mocującymi., mimo folii ochronnej.

Jakby ktoś chciał kupić to chętnie sprzedam.

pozdrawiam

zbyniek - 23-09-2008, 14:23

Bagażnik miałem na dachu 4 tygodnie. Ogólnie rzecz biorąc ok. Niestety łapy mocujące nie są idealnie dopasowane do dachu, trzeba w miarę precyzyjnie trzymać się podanych przez producenta punktów mocowania bagażnika. Moim zdaniem konieczne jest zakładanie folii ochronnej pod łapy. Po zdjęciu bagażnika okazało się, że na brzegach folia była uszkodzona, co świadczy o tym jakie tam powstają naprężenia. Bez problemu więc można uszkodzić lakier.