To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Klocki oraz tarcze do Galanta EA2A 2.0

Rafal_Szczecin - 07-06-2008, 09:35

Ursus napisał/a:

Tyle, że oni nie sprawdzają tylko stanów u siebie. Przynajmniej jak ja robiłem tam zakupy, to poinformował mnie, że na żadnym sklepie tego nie ma. Z całej rozmowy wywnioskowałem, że on ma podgląd nie tylko na swoje stany, ale też i innych punktów.

nie .
to jest tak, ze sprzedawca wpisujac jakas czesc widzi najpierw stany u siebie na magazynie . jezeli ilosc wynosi " 0 " wchodzi w stany magazynowe innych filii , jezeli jakas filia w poblizu ma na stanie takie klocuszki i tarczki to idzie MM do danej filli z zamowieniem i jest szansa,ze paczuszka bedzie na ten sam dzien (nie wiem jak w innych miastach ,ale w sz-n MM'ki leca 2 razy dziennie ) . natomiast, jezeli klockow i tarcz nie ma w innych filiach wtedy sprawdza sie stany w centrali ( komorniki ) i zamawia sie je ,towar przychodzi nocnym transportem i na rano nastepnego dnia jest gotow :) . i teraz ostatnia 3 mozliwosc, ktora trwa najdluzej .

jezeli towaru nie ma zadna z filli , oraz nie maja komorniki wtedy towar bedzie miec filia pdo krakowem , lecz wtedy towar "leci" troszke dluzej, bo nawet do tygodnia czasu .

i zeby nie bylo, opisuje "procedure sprzedazowa" jaka jest w szczecinie .

a naprawde jest wiele zamiennikow z tarcz np : JC,4max, bosh , ate , ferrodo , trw ,delphi i napewno jeszcze pare innych, wiec naprawde watpie ,zeby nie bylo ich na stanie w zadnej z filli .

Tomii - 16-02-2013, 13:24

Witam

Szukam mocnego zestawu klocki+tarcze tył co by wspomóc trochę przód ;)
Co sądzicie o firmie Zimmermann ? czy tarcze tej firmy pokrywają się rdzą tam gdzie klocek nie pracuje ? ma ktoś może wydruk z rolek odnośnie siły hamowania tego zestawu ?

http://moto.allegro.pl/zi...3028740581.html

Zastanawiam się jeszcze nad Oyodo ale opinii brak:

http://moto.allegro.pl/mi...3001161102.html

a może Mikoda GT i do tego jakiś dobry miękki klocek ?
z góry dzięki za wszelkie sugestie.

fj_mike - 16-02-2013, 13:36

Tomii napisał/a:
Co sądzicie o firmie Zimmermann ?

Ujeżdżam Zimmermany od kwietnia. Póki co nie narzekam. Klocki ATE z tymi tarczami strasznie pylą.

marcinzam - 16-02-2013, 17:43

fj_mike napisał/a:
Tomii napisał/a:
Co sądzicie o firmie Zimmermann ?

Ujeżdżam Zimmermany od kwietnia. Póki co nie narzekam. Klocki ATE z tymi tarczami strasznie pylą.

ale czy tylne i czy nie rdzewieją w miejscu styku z felgą ?

fj_mike - 16-02-2013, 18:23

marcinzam napisał/a:
ale czy tylne

Ehhh, przednie :?

WINIU1990 - 16-02-2013, 18:28

Nie wypowiem się jeszcze co do trwałości klocków i tarcz bo ja jestem właśnie na etapie wymiany kompletnych hamulcy po konsultacji w sklepie co sprowadza części do japońców zaproponowali mi taki zestaw.

przód tył
tarcze brembo klocki ate
linki ręcznego
Yazuka
szczęki ham postojowego
SBS lub ABE

Miał może ktoś styczność z tymi firmami daje rade czy może coś innego doradzacie??

major - 16-02-2013, 19:26

WINIU1990 napisał/a:
tarcze brembo

Pojawiały się opinie, że potafią sie krzywić, dobre opinie mają tarcze trw

WINIU1990 napisał/a:
klocki ate

to dobre klocki, dobre są także ferodo, trw, brembo

WINIU1990 napisał/a:
szczęki ham postojowego

ABE są ok

WINIU1990 - 17-02-2013, 06:38

No właśnie wolał bym żeby się nie krzywiły (ale to pewnie zależy jak się trafi) bo w tej chwili mam pokrzywione i przez to tłuczenie przy mocniejszym ham... (z 80km/h) jest strasznie denerwujące jeszcze trochę i będę musiał dentystę odwiedzić bo mi plomby z zębów powypadają :) Dzięki za odp.. :)
Hugo - 17-02-2013, 11:51

WINIU1990 napisał/a:
jeszcze trochę i będę musiał dentystę odwiedzić bo mi plomby z zębów powypadają
Nie dentystę tylko mechanika, bo rozsypie się zawieszenie.
WINIU1990 - 17-02-2013, 12:26

To też :D .
krzysztof.kj5 - 17-02-2013, 15:29

Mi przednie tarcze brembo wytrzymały 6 miesięcy i jakieś 10 000km reklamowałem i oddali ma kasę. Kupiłem najtańsze jakie były w sklepie ATE chyba, jakieś 60zł sztuka i dają rade już prawie rok średnio ostrej jazdy.
major - 17-02-2013, 15:44

krzysztof.kj5 napisał/a:
ATE chyba, jakieś 60zł sztuka

Jak za tą cenę to na pewno nie były to ATE, chyba, że masz jakieś super mega extra zniżki :wink:
Przypuszczam, że były to tarcze JPN :P

krzysztof.kj5 - 17-02-2013, 17:05

Jak za tą cenę to na pewno nie były to ATE, chyba, że masz jakieś super mega extra zniżki
Przypuszczam, że były to tarcze JPN

mądrze mówisz :D JPN . Klocki mam ATE

rafaloGLS - 17-02-2013, 18:33

Czy ktoś wie gdzie można dostać osłony tarcz hamulcowych przednich? Byłbym wdzięczny za informację :)
Tomii - 17-02-2013, 18:36

rafaloGLS napisał/a:
Czy ktoś wie gdzie można dostać osłony tarcz hamulcowych przednich? Byłbym wdzięczny za informację :)

jeśli chodzi o nowe to chyba tylko w ASO,