To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - [Warszawa] Serwisy Klimy

mlun - 09-04-2009, 23:46

Dzięki, ciekawe tylko jak z czyszczeniem bo nic w cenniku nie podają.
Zna ktoś jeszcze jakiś zakład?

ruslana81 - 10-04-2009, 08:14

Tematy o klimatyzacji z forum mazowieckiego zostały scalone. Było ich już 3.

Proszę zainteresowanych o przeczytanie tematu w tej wersji od początku - być może znajdą się poszukiwane informacje.

Owczar - 10-04-2009, 13:08

Kolega polecał mi http://www.mkauto.pl/
Dzwoniłem do nich. Nabijanie klimy 140zł razem z płynem UV.
Odgrzybianie tradycyjne preparatem 40zł, kompleksowe 80zł.
Tak więc ceny mają w miarę.

Kofi - 10-04-2009, 13:13

mlun napisał/a:
Dzięki, ciekawe tylko jak z czyszczeniem bo nic w cenniku nie podają.
Zna ktoś jeszcze jakiś zakład?

Mysle, ze najlepiej zadzwonic i zapytac.

mlun - 14-04-2009, 17:54

A czy ktoś słyszał o zakładzie Webster na ulicy Żupniczej?
siwek - 14-04-2009, 18:04

Jaki warsztat możecie polecić by zregenerować sprężarkę? może się ktoś orientuje jaki koszt takiej zabawy? bo wycieka mi płyn (prawdopodobnie uszczelka jakaś ale nie ja jestem specem :D )
poziomka - 17-04-2009, 08:22

Polecam klimatyzacja - robiłem u nich swój poprzedni samochód - pełen profesjonalizm - bardzo dobry sprzęt - ceny przystępne.

btw naprawiałem klimę - rurka aluminiowa pękła po 7 latach - szybko odszukali i wymontowali - następnego dnia naprawioną zamontowali i napełnili układ

pozdrawiam
igor

ustas - 17-04-2009, 19:54

Rok temu robiłem klimę,bo nie była kompletna.Brakowało dwóch przewodów i skraplacza.Skraplacz w intercarsie za około 37 zł! :) Za używane życzą sobie 100zł,a przecież to złom!Podobno te skraplacze są w stanie przyjąć tylko parę kropel wilgoci,a otwarte (czyli te używane) zapełniają się w całości wilgocią w ciągu paru dni.Więcej nie są w stanie przyjąć.Przewody z Allegro.Niestety jeden nie dość,że nie pasował idealnie,to jeszcze był uszkodzony.Jakby ściśnięty,przewężony.Trafiłem do zakładu przy Szosie lubelskiej (po prawej stronie od Wawy-mogę sprawdzić dokładnie adres jeśli jest taka potrzeba).Spawają aluminium,więc poradzili sobie z przewodem.Jednak okazało się,że chłodnica to szrot (auto po delikatnym puknięciu) i trzeba było wymienić.Sami się tym zajęli.Zamontowali nową,co kosztowało mnie 400zł-w cenie Allegro,więc ok!W sumie razem z napełnieniem zapłaciłem chyba 700zł (nie więcej)-nie mogłem narzekać. :biggrin: Klima hula bez zarzutu do tej pory.Polecam.

[ Dodano: 17-04-2009, 19:58 ]
A, i jeszcze miałem uwagę do kształtu przewodu,który spawali i układali.Biegł bardzo blisko lampy i utrudniałby ewentualną wymianę żarówki.Nie byli zachwyceni :wink: ,ale bez dodatkowych kosztów poprawili. :P

mlun - 17-04-2009, 20:59

ustas mówisz o zakładzie podanym przezpoziomka?
poziomka pamiętasz ile chcieli za nabicie i odgrzybienie?

poziomka - 17-04-2009, 21:15

mlun napisał/a:
poziomka pamiętasz ile chcieli za nabicie i odgrzybienie?

niestety nie pamiętam - zwracałem bardziej uwagę na sprzęt jakim dysponowali.
Pełne nabijanie trwało 3h - automat sam robił próżnię i osuszał całą instalację - potem dopiero nabijał.
Ostatnio u żony w Nissanie robiłem klimę i nie miałem za dużo czasu więc poszedłem blisko domu - nabijanie + olej 180 pln - ale sprzęt mieli taki bardzo leciwy i o 2 klasy niżej.

igor

mlun - 17-04-2009, 22:00

Będę musiał podjechać moze bo to w sumie 5km od domu:P
ustas - 17-04-2009, 22:13

mlun napisał/a:
ustas mówisz o zakładzie podanym przezpoziomka?

Nie.Ten od poziomki jest na wale.Ten z którego ja korzystałem, jest przy drodze wylotowej na Lublin.

[ Dodano: 17-04-2009, 22:15 ]
Z Otwocka to też w sumie nie daleko.

mlun - 17-04-2009, 22:52

No niedaleko niedaleko:P A nie wiesz jak oni tam czyszczą klime? Może masz jakieś namiary?
ustas - 18-04-2009, 18:16

Teraz czekam na auto (pęknięta miska olejowa).Jak już będę zmotoryzowany,to pojadę i wezmę nr telefonu.
mlun - 23-04-2009, 15:23

Poszperałem trochę po necie i sporo dobrych opini pojawia się o serwisie arkttika.Za ozonowanie i dobicie 220zł. Być może tam się wybiorę za jakiś czas.
A i w Autowis widze że też jest dostępne ozonowanie za 50zł(dopisuje bo wcześniej się pytałem o czyszczenie u nich).