To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

OFF ROAD - CHORWACJA TURYSTYCZNIE (bardziej on-road)

JCH - 09-06-2008, 14:56

Cytat:
polecam przejscine austria - słowenia na drodze E652 (od Klagefurtu w dół ) ostry kąt i zakaz wjazdu z przyczepami sliczne widoki na alpy
Byłem, jechałem :) Tylko od drugiej strony. Od miasteczka Bled w Słowenii i koło fabryki Elana przez takie pipidówy. W ogóle lubię jeździć przez pipidówy :D
Marcino - 09-06-2008, 19:02

JCH napisał/a:
Byłem, jechałem :) Tylko od drugiej strony. Od miasteczka Bled w Słowenii i koło fabryki Elana przez takie pipidówy. W ogóle lubię jeździć przez pipidówy

Polecacie jechac przez pipidówy... a czy to dużo dłużej? czy raczej bierzecie to na strone wycieczki krajoznawczej, niz smiegnięcie autostardą i tego ze sie nic nie zobaczy...?

Anonymous - 09-06-2008, 19:16

autostrady przez Czechy i Austrię, ja zazwyczaj wyjeżdżam z Krakowa około 23, wiec jestem w alpach nad ranem i w tedy jest tam ślicznie, to przejście to taki skrót pomiędzy autostrada w Austrii a słoweńska, po Chorwacji można tak i tak a te drogi poza autostradowe może troszkę dłuższe ale zwiedzi sie trochę kraju zobaczy jak oni zyja a chyba po to jedzie sie 1000 km
Anonymous - 09-06-2008, 23:18

ooo jakoś tak wyszło że i ja też sie wybieram pod koniec czerwca (20-28) do chorwacji swoją eleczką ze znajomymi, ale ja pędze jak najbardziej na południe pod Dubrovnik może i tam kogoś z maniaków zobacze:)
Gene - 10-06-2008, 07:56

Wybuh he he to bedzie zmiana warty. :wink:
harpagan - 10-06-2008, 09:09

Tez mi ta chorwacja po glowie chodzi, a tym tematem podsycacie apetyt
Bylem 2 lata temu i wiem ze muuusze tam wrocic

Marcino - 10-06-2008, 20:27

Ja będę wyjeżdżał dzień wcześniej od rodziców z Ciężkowic za Tarnowem. Mam zamiar jechać przez Słowację - Koszyce i w sumie wyjdzie to z 1200km.
Np tak:
http://www.viamichelin.co...3&y=10&ie=UTF-8

Myślicie ze to dobry wybór? ile to mniej więcej trzeba jechać??? bo mapa pokazuje 13 godz?

Pozdrawiam

Anonymous - 10-06-2008, 23:22

z Krakowa jechałem na wybrzeże 10h ale ja nie uznaje częstych ani długich przerw
Hiszpan - 11-06-2008, 00:25

Marcino, ja zawsze jeździłem tą trasą... :D
...no, może poza jednym przejazdem przez Bośnię.
W tej chwili droga jest już całkiem przyjemna. Byle się dowlec do granicy słowacko-węgierskiej i wskakujesz na autostradę. Trochę zamieszania w Budapieszcie i rura dalej autostradą.
Wydaje mi się, że wynik o który mówisz jest jak najbardziej realny. Sam wracałem w tamtym roku około 12 godz. ze Sinj do Rzeszowa, z tym, że w Budapeszcie miałem 1-1.5h postój. 8)

Gene - 11-06-2008, 07:17

Ja kiedys z pod Puli na Istrii do Warszawy jechalem 20h. To bylo wtedy kiedy zaczynali budowac autostrady w Chorwacji. Koszmar, od tego czasu jezdze na 2 razy i mam gdzies pospiech. W polowie dystansu zatrzymujemy sie gdzies na noc. Czasami to jest Budapeszt czasami gdzies za Wiedniem. Wszystko zalezy od miejsca, w ktore jade.
saphire - 11-06-2008, 14:09

UWAGA bo na Chorwacji od okolic Karlovacza po Split na tej ich autostradzie w sezonie bywają spore korki przed bramkami. W ubiegłym roku wujo spędził w takich korkach na tej trasie niemal 6 godzin :badgrin: :badgrin: :badgrin:
Marcino - 11-06-2008, 14:25

saphire napisał/a:
UWAGA bo na Chorwacji od okolic Karlovacza po Split na tej ich autostradzie w sezonie bywają spore korki przed bramkami. W ubiegłym roku wujo spędził w takich korkach na tej trasie niemal 6 godzin :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Czyli co, raczej próbowac objechać poza autostrada..??

Pozdrawiam
Marcino

saphire - 11-06-2008, 14:47

Marcino napisał/a:
Czyli co, raczej próbowac objechać poza autostrada..??

Ja bym poleciał na: (uwaga bo z pamięci piszę) Karlovacz, Plitwice, Graczacz, Knin, Sinj, Split i dalej nad morzem - fajna trasa i teraz nie jest obciążona bo większość się pcha na autostradę. Kilka razy tamtędy jechałem i fajnie się jedzie a przy okazji można złazić wodospady na Plitwicach.

JCH - 11-06-2008, 15:28

saphire napisał/a:
Ja bym poleciał na: (uwaga bo z pamięci piszę) Karlovacz, Plitwice, Graczacz, Knin, Sinj, Split i dalej nad morzem - fajna trasa i teraz nie jest obciążona
Ja bym też tak poleciał. Jeśli nie jesteś "miszczem prostej" i nie śpieszy Ci się aż tak, to polecam tę drogę.
Marcino - 11-06-2008, 20:38

JCH napisał/a:
saphire napisał/a:
Ja bym poleciał na: (uwaga bo z pamięci piszę) Karlovacz, Plitwice, Graczacz, Knin, Sinj, Split i dalej nad morzem - fajna trasa i teraz nie jest obciążona
Ja bym też tak poleciał. Jeśli nie jesteś "miszczem prostej" i nie śpieszy Ci się aż tak, to polecam tę drogę.

Powiem wam ze też mi sie ta trasa podoba, ale muszę to skonsultować ze znajomymi. Jego teoria jest taka, ze jak jedziemy z dziećmi to trzeba jak najszybciej zajechać żeby sie nie męczyły. Ale skoro na autostradach korki bywają.. to... kto wie. Jestem nauczony na drogach południowej polski jedzić po kretych wiec sie nie martwie.
Pozdrawiam