To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - EVO kontra IMPREZA

igi - 28-04-2006, 08:28

igi napisał/a:
Z tego co mi sie wydaje nie ma czegoś takiego

No to źle mi sie wydawało ;)

akbi - 28-04-2006, 09:36

:) ok, przekonaliście mnie, to ide kupić Evo :lol:
Hubeeert - 28-04-2006, 10:30

Co do estetyki poczekajcie na EVO X. :wink:
akbi - 28-04-2006, 10:44

Masz rację Hubeeert, mam fotki z netu - i wygląd Evo X powala mnie na kolana
igi - 28-04-2006, 17:52

W top gear w testach tych aut wygrywało we wszystkim evo ale prowadzący i publicznoś jak mieli wybierac to wszyscy wybierali imprezke. Uzasadnienie było "bo tak"

A ja jak by było mnie stac kupiłebym te 2 autka :)

McDoune - 28-04-2006, 20:13

faktycznie ładne jest to EVO X tylko mam nadzieję że zmienią trochę kaształt wlotu powietrza z przodu bo cosik za bardzo z AUDI sie kojarzy :(

BTW JA też łyknął bym oba autka :)

Koton - 29-04-2006, 20:06

igi napisał/a:
W top gear w testach tych aut wygrywało we wszystkim evo ale prowadzący i publicznoś jak mieli wybierac to wszyscy wybierali imprezke. Uzasadnienie było "bo tak"

A ja jak by było mnie stac kupiłebym te 2 autka :)

Z tego co kojarzę to w imprezce jest imprezka(chodzenie bokiem, głośny bokser) a w Evo jest kręcenie czasu(za dużo rozwiązań rajdowych i przez to jazda samochodem nie sprawia aż takiej przyjemności).

Gdzieś słyszałem takie porównanie samochodów do cech charakteru. Impreza to taki szpaner a evo to taki inżynier.

Pozdr.

Jackie - 30-04-2006, 12:30

Ja o swojej 6 mawiałem, zapytany o różnice między Evo (moim) a STI, że Imprezka przypomina samuraja a Evo podpitego knajpianego zabijakę. W stosunku do 6 STI jest grzeczny jak panienka na wydaniu (dobra, dobra...w dawnych czasach :mrgreen: )
Pozdrawiam

Anonymous - 01-05-2006, 09:09

A co powiecie o Subaru Imprezce, ale modelu B22, czym on się różni od innych, słyszałem, że nie dużo ich jest i są bardzo drogie, a jeden śmiga u nas w okolicy ma go były gość, co startował albo próbował startować kiedyś w rajdach
sla - 01-05-2006, 10:50

Jackie napisał/a:
Ja o swojej 6 mawiałem, zapytany o różnice między Evo (moim) a STI, że Imprezka przypomina samuraja a Evo podpitego knajpianego zabijakę.
Musieli Cię podsłuchać bo właśnie te słowa padły w Top Gear przy porównaniu tych samochodów :mrgreen:
Jackie - 01-05-2006, 12:01

sla napisał/a:
Musieli Cię podsłuchać bo właśnie te słowa padły w Top Gear przy porównaniu tych samochodów

I tej wersji będę się trzymał ;) Porówanie nad wyraz trafne ;)
M_Wiewiórek, Impreza 22B to legenda. Tych samochodów wyprodukowano coś koło 2000szt i tylko RHD (czyli Japonia i GB) Auto kosztowało w przeliczeniu jakieś 2 STI dzisiejsze. Różnił się silnikiem (ponad 300KM), zawieszeniem (pierwsze auto osobowe z amortyzatorami Inverted Strout, czyli obrócone) oraz aktywną szperą. Samochód był 2 drzwiowy i przyspieszał od 0 do 100 km/h poniżej 4,5 sekundy. Generalnie potwór ;) Dużo informacji znajdziesz na www.forum.subaru.pl chłopaki tam mają istnego zajoba na punkcie tego samochodu.
Pozdrawiam

sla - 01-05-2006, 12:56

Zainteresowałem się stroną Subaru i ceny nowych samochodów Impreza wersji cywilnych 2.0 są naprawdę interesujące.Gdybym miał dzisiaj kupować chyba bym dołożył i wybrał Imprezę zamiast Lancera 2,0.
Jackie - 01-05-2006, 13:00

sla, dopłata jest spora a różnica między samochodami nie jest aż taka wielka. Mam teraz Imprezkę 160KM RC i oczywiście jest to fajne auto ale czy tak dużo lepsze od Lancernika? Nie wiem. Oczywiście 4X4 robi swoje ale Lancernik to bardzo, bardzo fajny wóz.
Pozdrawiam

sla - 01-05-2006, 19:14

Trochę mnie pocieszyłeś,ale 160KM i napęd na cztery koła?
Karwoś - 01-05-2006, 21:05

No dzisiaj byłem na Bemowie i troche tych STI i EVO widziałem - bardzo dużo kilka EVO 9, 1 EVO 5, Kilka 6 i 7. Jedno muszę przyznać właściciele nie dbają o te samochody - może po prostu one mają dla nich jeździć i osiągać dobre czasy, ale zero zadbania w środku - jednym słowem syf-w kilku to samo - sam piach , kurz i chyba długo nie sprzątane. A w STI - zawsze czysto i ładnie - bardzo mi się to nie spodobało. A ja i tak wolabym EVO - bo jest ładniejsze, i szybsze, a kolor czerwony wygląda ładniej niż niebieski na STI z tym złotymi felgami :)