[92-96]Colt CA0 - [ALL] Co do wymiany? Czyli CA0 po 2 latach stania w garażu..
Anonymous - 21-06-2008, 12:40
No to zdobyłem kolejne informacje. Szyba przednia do wymiany, bo przecieka. Linka ręcznego też do wymiany. Rdzewiejące bębny. Światła przednie też chyba. Silnikowo zanim rozpoczął się jego "postój" był sprawny. Jaki byłby przypuszczalny koszt tych części? I jaki koszt robocizny?
Szczerze mówiąc to samochód mojej siostry, ale nie pisałem, żeby nikt nie radził mi czegoś, sugerując się tym. Samochód, na moje oko miał obniżane zawieszenie i kilka szczegółów, które odróżniają go od innych i dlatego zależy mi akurat na tym egzemplarzu.
Krzyzak - 21-06-2008, 13:12
szyba nie przecieka - widziales kiedys by przeciekalo szklo?
lepiej sprawdz blache wokol szyby, bo pewnie cos przerdzewialo...
rdzewiejace bebny to normalka
swiatla to jakies 200 zl za sztuke za zamiennik
londolut - 21-06-2008, 13:15
shadow napisał/a: | Szyba przednia do wymiany, bo przecieka | Hugo znalazł gdzieś w Poznaniu czy okolicach zakład w którym zrobili mu przednią szybę w granicach 300-350PLN o ile dobrze pamiętam.
shadow napisał/a: | Linka ręcznego też do wymiany. Rdzewiejące bębny. | To akurat pikuś
shadow napisał/a: | Światła przednie też chyba. | Ale co? Zardzewiały ?
Powiem ci szczerze, ja bym poszukał czegoś innego, nawet jeśli to samochód siostry
mkm - 21-06-2008, 13:17
shadow, dalej nie wiemy dlaczego auto stanelo...
Hugo - 21-06-2008, 13:38
londolut napisał/a: | Hugo znalazł gdzieś w Poznaniu czy okolicach zakład w którym zrobili mu przednią szybę w granicach 300-350PLN o ile dobrze pamiętam | 330 zł szyba z wklejeniem. 1 rok gwarancji. Szyba niebieska firmy Nordglass.
Anonymous - 21-06-2008, 13:54
Krzyzak napisał/a: | szyba nie przecieka - widziales kiedys by przeciekalo szklo?
lepiej sprawdz blache wokol szyby, bo pewnie cos przerdzewialo... |
Szyba miała lekkie pęknięcie (od kamyczka). Wcześniej było wszystko okej, ale teraz podobno troszkę leci.
londolut napisał/a: | shadow napisał/a: |
Światła przednie też chyba. | Ale co? Zardzewiały ? |
Nie, samochód miał małą stłuczkę na światłach (ktoś walnął w tył i później Colcik uderzył w samochód przed sobą- tył został zrobiony, a przód nie do końca).
mkm napisał/a: | shadow, dalej nie wiemy dlaczego auto stanelo... |
Bo nie miał kto nim jeździć. I nie było czasu się nim zajmować.
londolut napisał/a: | Powiem ci szczerze, ja bym poszukał czegoś innego, nawet jeśli to samochód siostry | Poszukać czegoś innego, bo...? Z tego co piszecie to jakoś strasznie dużo do zrobienia nie trzeba. A z racji, iż to samochód siostry, to wiem, że to o czym wiedziała to mi przekazała. Gdybym kupował od kogoś obcego to nigdy nie wiadomo, na co bym trafił. Kiedyś koleś z parkingu, sprzedawał golfa z którego leciał olej. Na jego miejscu parkingowym była plama oleju, to typ zasypał ją i zaprosił potencjalnego kupca, żeby sobie obejrzał Więc różni ludzie się zdarzają.
Anonymous - 21-06-2008, 14:44
shadow napisał/a: | Kiedyś koleś z parkingu, sprzedawał golfa z którego leciał olej. Na jego miejscu parkingowym była plama oleju, to typ zasypał ją i zaprosił potencjalnego kupca, żeby sobie obejrzał Więc różni ludzie się zdarzają. |
dobry ten koles
docencik87 - 21-06-2008, 15:03
londolut napisał/a: | Hugo znalazł gdzieś w Poznaniu czy okolicach zakład w którym zrobili mu przednią szybę w granicach 300-350PLN o ile dobrze pamiętam |
Dokładniej KR Glass na ulicy Kotowo w Luboniu Wiem bo mieszkam niedaleko
Ich stronka internetowa
shadow napisał/a: | Silnikowo zanim rozpoczął się jego "postój" był sprawny. Jaki byłby przypuszczalny koszt tych części? I jaki koszt robocizny? |
Najpierw musisz go odpalić. Narazie to nic nie wiemy o tym samochodzie oprócz tego, że stał.Ich stronka internetowa
Anonymous - 21-06-2008, 16:07
shadow napisał/a: | SlaVkoEg napisał/a:
Narazie nic nie grzeb tylko pojezdzij. Kumpla eclipse stala 1,5 roku i niedosc ze odrazu odpalila to nawet nic jej nie jest
Ale też nie był odpalany przez te 1,5 roku? Czy stał i nikt nie jeździł ale co jakiś czas ktoś go uruchamiał? |
Stalo tyle bez odpalania poniewaz mial wypadek i aukurat ulegla zniszczeniu strona gdzie jest wlew paliwa co uniemozliwilo zalanie wachy. Dopiero teraz koles sie wzial za ratowanie go i samochod zostal uruchomiony.
Tak wogole to zadaj sobie pytanie czy Ci sie oplaca go kupowac. Fajnie by bylo gdybys napisal ile Twoja siostra za niego chce bo moze lepiej bedzie sie oplacalo poszukac czegos innego.
Mateo567 napisał/a: | shadow napisał/a:
Kiedyś koleś z parkingu, sprzedawał golfa z którego leciał olej. Na jego miejscu parkingowym była plama oleju, to typ zasypał ją i zaprosił potencjalnego kupca, żeby sobie obejrzał Więc różni ludzie się zdarzają.
dobry ten koles
_________________ |
Znam handlarza, ktory sprzedal typkowi BMW (benzyna), w ktorej strasznie klepaly zawory. Sprzedal ja jako diesla
mkm - 21-06-2008, 23:47
SlaVkoEg napisał/a: |
Znam handlarza, ktory sprzedal typkowi BMW (benzyna), w ktorej strasznie klepaly zawory. Sprzedal ja jako diesla |
Taaa, a potem okazalo sie, ze to hulajnoga...
Shadow, strasznie dawkujesz info o aucie. Proponuje przepytac siostre, odpalic auto, zrobic pare fotek i smialo pytac o opinie.
Anonymous - 22-06-2008, 01:25
mkm napisał/a: | SlaVkoEg napisał/a:
Znam handlarza, ktory sprzedal typkowi BMW (benzyna), w ktorej strasznie klepaly zawory. Sprzedal ja jako diesla
Taaa, a potem okazalo sie, ze to hulajnoga... |
nie wierzysz to juz Twoja sprawa ale bys sie zdziwil jakie samochody ludzie kupuja... oto przyklad:
http://www.portel.pl/artykul.php3?i=30404
przeczytaj sobie calosc to moze uwierzysz... bo ja juz duzo widzialem i o wielu rzeczach slyszalem jezeli chodzi o sprzedaz samochodow, np. sprawdz czy Ci jakis handlarz nie zalatal kolpakiem dziury w podlodze... :]
Anonymous - 22-06-2008, 10:37
No dobra i koles sprzedal benzyne jako dizla i ten co kupil tankowal rope i jezdzil? Jak sie ta sprawa skonczyla? To ze auta sklada sie w dwoch czesci to nie nowosc.
josie - 22-06-2008, 11:20
Moja rada:
- pożycz auto od siostry na 1mc.
- wymień olej+filtr, zalej świeże paliwo, wymień filtr paliwa, filtr powietrza
- umyj silnik
- po 1000km podsumuj: czy cieknie z silnika olej, ile pali oleju itd.
Chyba że nie masz takiego komfortu i siostra nie pożyczy...
Anonymous - 22-06-2008, 11:35
mugen napisał/a: | No dobra i koles sprzedal benzyne jako dizla i ten co kupil tankowal rope i jezdzil? Jak sie ta sprawa skonczyla? |
Nie wiem jak sie skonczyla bo nie wiem kto ja kupil i co z nia zrobil ale chyba nie trzeba mowic ze na ropie nie pojezdzil... :/ W kazdym badz razie sa ludzie ktorzy nie wiedza jak sie maske otwiera i takiemu to mozna wszystko wcisnac
Anonymous - 22-06-2008, 11:44
Nie chce wnikac w twoje rodzinne relacje,ale sa dosyc dziwne.Gdybym mial taka sytuacje z bratem(bo siostry nie mam)to juz dawno bym tym autem jezdzil zeby przetestowac.Podejrzewam ze mieszkacie daleko od siebie i jest to jakas przeszkoda,albo auto jest niezarejstrowane i takie tam.Tak czy inaczej mysle ze moglbym poczynic chociaz najmniejsze kroki zeby ocenic stan auta.
|
|
|