To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Spadające obroty

Hugo - 27-11-2008, 21:28

wujas najpierw wyczyść przepustnicę i wyreguluj wolne obroty. Czy występują drgania nadwozia na wolnych obrotach?
wujas - 28-11-2008, 14:18

chodzi Ci oto czy sa tak niskie obroty ze trzesie samochodem?? a no troche trzesie. glownie jak wl swiatla. przepustnice czyscilem i obroty troche sie zwiekszyly wiec ich nie regulowalem. teraz jednak zas sa troche za niskie. obroty to jedno a to ze nie wskakuja na wyzsze jak sie tocze to chyba nie ma nic do regulacji. Czy moze zle mysle??

ok jak na chwile obecna biore sie za ustawienie obrotow.

[ Dodano: 16-01-2009, 14:18 ]
witam ponownie.
jak problem wystepuje tak wystepuje.
jak regulowalem obroty i ustawilem na ok 800obr to po odleczeniu kabelka byly za niskie. po zmasowaniu musialem ustawic na ok 1000 zeby po odlaczeniu miec 800obr.
przepustnice czyscilem juz 2razy.
nurtuja mnie pytania:

dlaczego po wl swiatel i nadmuchu obroty spadaja do ok 500-600obr
gdzies wyczytalem ze jak sie takze ma wspomaganie to tez sie obnizaja. a no fakt jak zaczynam krecic kierownica to go troche przydusi jednak jak zakrece mocniej to obroty momentalnie wskakuja na ok 900obr i tak sie trzymaja do puki nie cofna kierownica.
hmm... jest tam jakis czzujnik ze kaze zwiekszyc obroty??
dlaczego nie zwiekszy jak wl urzadzenia elektryczne??

mam zamiar zabrac sie za czyszczenie krokowca.
mam duze checi i ambicje jednak nie wiem za co sie zlapac.
jak juz pisalem w wczesniejaszych tematach mam tez lekki problem z odpalaniem gdy mam ponizej polowy zbiornika. jednak problem z odpalaniem wystepuje od kiedy go kupilem a wtedy z obrotami nie bylo problemu.
CHECK nigy sie jeszcze nie zapalil.
bylem tez na kompie i niby wszystko wpozadku a mialem mala nadzieje ze cos wykaze, wymienie i skoncza sie te problemy.

strasznie duzo tych pytan i watpliwosci ale moze ktos rzuci jakas jasnosc.
pozdro :mrgreen: