Carisma - Ogólne - awaria carismy
Anonymous - 27-06-2008, 13:15
W poniedziałek muszę jechac do pracy zagranicę.Koniec urlopu.Małżonka z trójką dzieci i z pracą zostanie tu sama.Przyjadę za 2 miesiące.Muszę to uzgodnić w ASO w Bydgoszczy i znowu załatwiać lawetę.Nie wiem czy Moto Champ podda się.
RadziX - 27-06-2008, 13:36
PASS tak szybko nie powiedzą ponieważ cały czas lecą roboczogodziny i nawet jak nic nie zrobią to prawdopodobnie bedziesz musiał zapłacić za czas i "poszukiwania usterki".
Niestety nie w każdym ASO są dobrzy mechanicy.
Jeżeli MoLi_TRN ma z nimi dobry kontakt i zagada to z przyjęciem nie powinno być problemu. A okłamywać nie ma co, myśle że jeżeli mają ambitnych mechaników to zrobią to szybko i dokładnie żeby udowodnić tym z Bydgoszczy że są lepsi od nich .
Ja bym tak zrobił.
Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze.
Anonymous - 27-06-2008, 13:41
Nie wiem czy Moto Champ się podda
RadziX - 27-06-2008, 13:51
No z tym może być problem. Może najpierw spróbować dać im ultimatum że albo naprawią w ciągu tygodnia albo zabierasz samochód.
Wieczorem będe się widział ze znajomym który był w podobnej sytuacji, jak się czegoś dowiem to napisze.
Anonymous - 27-06-2008, 15:33
Mitsumaniaki odezwijcie się
ASO zawiozło Carismę do elektryka gdzieś w Bydgoszczy,a człowiek z biura mówi,że prąd nie idzie na cylinder.Co to znaczy?
RadziX - 27-06-2008, 15:39
Może że nie ma iskry na świecy.
Przynajmniej wiedzą już co jest.
[ Dodano: 27-06-2008, 15:54 ]
Troche wiadomości dot. zapłonu w samochodzie
http://www.abs.org.pl/?aid=38
TESTER - 27-06-2008, 16:34
Ale przede wszystkim to jak mogą odmówić odpowiedzi skoro Wasze autko naprawiają. Powyższe przypomina mi masakryczne powiedzonko lekarzy. Operacja się udała tylko pacjent zmarł. Ale oni choć rodzinie mówią co i jak..
Anonymous - 27-06-2008, 16:39
No tu moze byc wiele przyczyn, np rozdzielacz zapłonu, walniete wszystkie kable, diabli wie co jeszcze. Ale to juz latwo sprawdzic majac jakis sprzet - tak mi sie wydaje .
Anonymous - 27-06-2008, 17:09
Ja tej całej sytuacji nie rozumiem - nie powiedzieli Ci co pokazuje komputer, teraz wożą auto niewiadomo gdzie - dzwoń, proś kierownika, żądaj konkretnego terminu naprawy i zagroź telefonem do gazety i urzędu ochrony konsumenta. Jesteś klientem i masz swoje prawa. Skoro są niekompetentni, to po co w ogóle zabierali się za naprawę tego auta?
Nie mogą Ci NIE mówić co dzieje się z autem
Nie mogą go nigdzie wywozić bez Twojej zgody
Absurdalna sytuacja życzę powodzenia!
Anonymous - 27-06-2008, 18:55
Pan elektryk powiedział:"proszę mnie nie poganiać, o sukcesach będę informować,pracownicy są na urlopach,jestem zawalony robotą,trzeba było od razu do mnie"
Będę musiał wynająć lawetę i zawieźć Carismę żony do ASO Mitsubishi do Torunia,jak się zgodzą przyjąć.
Tak, jest to absurdalna sytuacja.Z takim czymś nie miałem do czynienia ani w Anglii ani w RFN.Wydaje mi się,że to mi się śni.
[ Dodano: 27-06-2008, 21:59 ]
Moli!Czy rozmawiałeś z kimś z ASO w Toruniu?
511 224 385
[ Dodano: 27-06-2008, 22:11 ]
andy1, Jesteś z Gdańska?Masz jakieś doświadczenia z ASO?
511224385
arekp - 27-06-2008, 22:49
Czytam i nie wierze, czy czasem nie mowimy tu o serwisie ktory byl raczej z tych polecanych?
Musialbym poszukac w archiwum, ale cos mi sie pamieta, ze Efa chwalila ten serwis.
Matejko - 28-06-2008, 01:12
arekp napisał/a: | Efa chwalila ten serwis. |
a ja pamietam ze raczej tylko ona,
czy zasugerowales elektrykowi ten czujnik o ktorym napisalem ?? warto sprawdzic
Anonymous - 28-06-2008, 10:35
Carisma jest u Pana Skóry w Bydgoszczy ale potrzebuje czasu.Nadal nie wiem co w ASO pokazał komputer i co robili.
Fachowcy mają zawsze kłopoty z japończykami.Mojego kolegii Toyoty też nie mogli zdiagnozować.Rozpoczął się 6 tydzień napraw.
Anonymous - 28-06-2008, 10:42
Janusz -> niestety nigdy nie korzystałem z Gdańskiego ASO. Wiem, że ceny części mają z kosmosu, dużo taniej jest np w Grafix-ie, czy w Elblągu. Chciałem kiedyś jechać do nich na komputer, ale chcieli mnie ustawić w tygodniowej kolejce skorzystałem więc z nieautoryzowanego serwisu.
Podpowiedz elektrykowi ten czujnik o którym mówi Matejko
Kiepscy Ci fachowcy, jak mają problemy. Poza tym Carisma to w zasadzie nie jest japończyk. Może warto spróbować podjechać do jakiegoś serwisu volvo? S/V40 i carisma to prawie te same auta. Nie wiem tylko, czy komputer volvo wykryje dobrze carisme.
Anonymous - 28-06-2008, 10:50
Dobrze Andy zasugeruje to.
Poczekam kilka dni, a jak nie, to ustalę termin w ASO w Toruniu.
Ostatecznie w sierpniu przywiozę następną Cari z Holandii.
Dzięki za wasz czas i pomoc.
janusz
|
|
|