To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Piekna Carisma i to z jakim silnikiem szok

Anonymous - 09-07-2008, 21:54

Tomashi napisał/a:
Może to klimatronic?

Wydaje mi się, że nie. Mam Cari z klimatronikiem (co prawda z 99r., przed liftingiem) i tam jest zupełnie inny panel - nie ma pokręteł, tylko są przyciski i jest osobny wyświetlacz przy nich. Ale może po liftingu coś zmienili?

mlun - 10-07-2008, 11:34

No po liftingu klimatronik nie miał takiego wyświetlacza tylko też pokrętła. Z tego co mi pamięć mówi to te pokrętła mniejszy skok miały czy coś takiego? Nie wiem bo nie mam takiej tylko tą starą.
Anonymous - 10-07-2008, 12:08

A nie prościej zadzwonić do gościa i zapytać się o to wszystko?
Wiadomo, ile ma fabryczna Cari, a reszta to tylko nasze spekulacje....

Anonymous - 12-07-2008, 18:51

Jak może mieć klimatronic, pokrętła?! W każdym aucie wielkoseryjnym jest regulacja przyciskowa. Jeżeli macie jakies propozycje nt auta z klimatronikiem sterowanym pokrętłami to dajcie ponieważ ja takiego na oczy nie widziałem :shock:
Odnośnie regulowanego zawieszenia to chodzi o kolumny resorujące z możliwością manualnej - nie zdalnej - regulacji. Sąsiad miał kiedyś takiego VW Golfa III :wink:

Robson86 - 12-07-2008, 19:08

Cichanos napisał/a:
Jak może mieć klimatronic, pokrętła?!

a czym sie rozni klimatronic od automatycznej klimatyzacji?? Pytam z ciekawosci...
Pozdroo

mlun - 12-07-2008, 22:49

No to zobacz w Cari po lifcie jest klima automatyczna i ma pokrętła. W mercedesie też to widziałem jakiś czas temu.
Robson86 - 12-07-2008, 22:56

Cytat:
Klimatyzacja automatyczna (ang. climate control, niem. Klimaautomatik), pot. klimatronik

http://pl.wikipedia.org/w...ja_automatyczna
Pozdroo

[ Dodano: 13-07-2008, 19:02 ]
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5773611
a tu wersja Carisma Ralliart :) (jedyny egzemplarz :) )
pozdroo

Anonymous - 14-07-2008, 20:11

Mówicie, że coś z tyłem jest nie tak a ja nic nie widzę. Można prosić o jakieś wyjaśnienie skąd takie przypuszczenia? A samo ogłoszenia faktycznie jakieś pomylone cena była inna w ogłoszeniu niż kup teraz dane z aukcji się nie pokrywają.
Robson86 - 22-08-2008, 09:48

wklejam tresc gdyby ogloszenie wygaslo (3godzinki jeszcze pozostaly)

http://www.motoallegro.pl...imatyzacja.html

Witam na mojej aukcji. Wystawiam na sprzedaż bardzo fajne auto jakim jest Mitsubishi Carisma. Mój egzemplarz jest z
roku 1998 i napędza go silnik 1.8GDI (podobno limitowana wersja 150KM) co pozwala na bardzo dynamiczna jazdę.Wyposażenie
samochodu natomiast zapewnia wspaniały komfort podróży- składa się na nie: klimatyzacja automatyczna(w pełni sprawna),
4xE.l szyby, Radio cd marki Kenwood, regulowana kolumna kierownicy,welurowa tapicerka, centralny zamek na pilota, elektryczne i pogrzewane lusterka, komputer pokładowy.Dodatkowo w aucie o bezpieczenstwo
pasażerow dba system ABS oraz 4 poduszki powietrzne. Samochód jest wyposażony również w alarm i zabezpieczenie przeciwkradzieżowe.
Kilka dni temu w aucie wymieniłem klocki hamulcowe oraz tuleje tylnego wachacza a około 3 miesiące temu przeszedł wiekszy serwis. Przebieg prawidziwy
wkońcu to auto ma 10 lat. Pierwotnie zostalo sprowadzone ze Szwajcari.
Auto jest naprawde bezawaryjne, jeszcze nigdy mnie nie zawiodło.Aktualne OC i przegląd. Dodam, że jest to naprawde zaskakująco ekonomiczny samochód na trasie-
około 6l na 100km z włączona klimatyzacja.Na życzenie moge przesłać dodatkowe zdjęcia, kontakt
8xx-1xx-9xx lub koxxx.wp@xx.pl Sprzedaję ponieważ potrzebuje pieniędzy.Cena do negocjacji!!

teraz nasuwa mi sie jedno pytanko skad ludzie biora informacje o takich wersjach mocowych :?
Pozdroo

Student - 22-08-2008, 09:55

Z tego linka to wynika że tylko drzwi kierowcy nie były bite, reszta świeżo po lakierze i newet dobrze nie umyta, szkoda gadać.
loki7777 - 22-08-2008, 10:01

To samo chcialem napisac, ze na zdjeciach wyglada jakby cale bylo obczaskane.Ale jak ktos napisal - dobrego nie kupi sie tanio
edi81 - 22-08-2008, 10:45

z tego co mi wiadomo wychodziły silniczki 1.8 GDI 122 i 125 KM więc gościu sam sobie zaprzecza hehe

seria limitowana a i owszem była 1.8 140KM (nie wiem czy to konstrukcja GDI) i wychodziły głównie na japonie i tamte regiony niech poda numery VIN z tego da rade wyczytać ile ta bestia ma kucyków :biggrin:

mlun - 22-08-2008, 11:43

MSX można i dostać w polsce jeśli o to Ci chodzi:P A w Japonii faktycznie GDI miała 140-150 koni.
Ale ta z link piękna jest, tłuczona z każdej strony, zero emblemató,szpary że palce całe wchodzą i jeszcze ( o ilę się nie mylę) zderzak białą farbą na dole brudny:P

siwek - 22-08-2008, 12:33

On ten zderzak chyba pędzlem malował patrząc na ślady pod nim...

masakra... skoro był bity i nie dokładnie złożony to tym bardziej się robi zdjęcia by tego nie było widać a tu na odwrót :shock:

heh

Robson86 - 22-08-2008, 12:49

siwek napisał/a:
masakra... skoro był bity i nie dokładnie złożony to tym bardziej się robi zdjęcia by tego nie było widać a tu na odwrót

moze to jakas nowa moda albo jakis "tjunink" o ktorym jeszcze nie wiemy :D
pozdroo