To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3]Montaż centralnego zamka

londolut - 30-06-2008, 18:08

Hugo napisał/a:
adamovicius napisał/a:
Nie znalazlem nigdzie tego peszla
Owiń kable taśmą izolacyjną.
Albo zajedź do Castroamy/OBI/Praktikera :)
josie - 30-06-2008, 18:22

adamovicius napisał/a:
jutro cisne po przewod i tzw peszel,czyli rurke na kable i ciagne + z aku.

adamovicius napisał/a:
Nie znalazlem nigdzie tego peszla

Moim zdaniem to kiepski pomysł żeby ciągnąć "+" do alarmu aż z aku. Po pierwsze po co skoro znajdziesz taki pod deską. Po drugie wystarczy zdjąć go z klemy i wszystko przestanie wyć i błyskać i jak nie ma odcięcia zapłonu w alarmie to i odjechać będzie można.

adamovicius napisał/a:
A po drugie to dzisiaj odpalam Colta i obroty wskakuja na 1500.

A po rozgrzaniu nie opadają na normalne?
Może się ECU zrestartowało.
Spróbuj odłączyć klemę na 30sek i nauczyć od nowa.

Anonymous - 30-06-2008, 18:23

Dobra panowie zamek zrobiony.Peszel zdobylem.Tylko te oborty mnie niepokoja.Na cieplym silniku podregulowalem i jest dobrze,ale teraz zapalilem na zimnym i najpierw zgasl,a pozniej obroty skakaly 600-1500 i po 2 minutach sie uspokoilo.
Zdjecia silownikow ,ktos tam chcial :D

josie
To nie alarm tylko sam zamek,ale to juz zrobione.
Teraz prosze cie o pomoc w sprawie tego zwarcia a wiem ze sie znasz :D
No i wlasnie resetowalem nawet celowo ECU i po kilku minutach sie uspokoilo ,czyli moze sie uczy jak mowisz.Bede informowal dalej.Sprawdze wieczorem jak wystygnie silnik.

kocur - 01-07-2008, 08:54

Panowie, niczego nie podpina się bezpośrednio do aku (oprócz rozrusznika:P), obwód musi być zawsze zabezpieczony w bezpiecznik i mam nadzieje ze na kabelkach od centralnego takowy się znajduje. Każda elektronika jest zawodna i spać bym nie mógł wiedząc, że przez coś takiego mogę sfajczyć sobie samochód. Wystarczy wziąć miernik i poszukać albo podpiąć się pod bezpieczniki jak ludzie nakazują, bo od tego tam one są.
Anonymous - 01-07-2008, 09:35

Bezpiecznik jest zalozony.
Anonymous - 02-08-2008, 15:08

josie napisał/a:
Moim zdaniem to kiepski pomysł żeby ciągnąć "+" do alarmu aż z aku. Po pierwsze po co skoro znajdziesz taki pod deską. Po drugie wystarczy zdjąć go z klemy i wszystko przestanie wyć i błyskać i jak nie ma odcięcia zapłonu w alarmie to i odjechać będzie można.

a moim zdaniem jest sens bo rownie dobrze mozna kleme z akumulatora zdjac i nawet jak go w innym miejscu podepnie to po alarmie :P W kazdym badz razie kto dzis kradnie takie samochody i jak ja bym zakladal sobie alarm to tylko dlatego zebym slyszal jak ktos mi radio kradnie :P

Anonymous - 02-08-2008, 19:43

Ale ja założyłem tylko centralny zamek bez alarmu :D
Anonymous - 21-08-2008, 21:21

no ja bede niedługo zakładał i mam nadzieje że pójdzie bez problemu. Tylko mam takie pytanie. Czy taki najtańszy centralny zamek z pilotem na allegro http://www.allegro.pl/ite...talowy_hit.html pasuje do maszej fury??
Anonymous - 21-08-2008, 21:29

Moje siłowniki wyglądaja tak samo.Troche wyżej na zdjeciach masz pokazane jak zamontowac.Inaczej nawet nie kombinuj bo nic nie wymyslisz :D Może bedziesz potrzebował troche przewodów bo moje były za krótkie żeby doszły do drugich drzwi.
Anonymous - 21-08-2008, 22:58

aha. dzięki. czyli ogólnie moge to kupić i będzie wszystko grało:)??!!
Anonymous - 22-08-2008, 08:18

A czemu ma nie grac :D
Anonymous - 15-09-2008, 09:49

jolly69 napisał/a:
W kierunki bardzo łatwo się podpiąć od przełącznika awaryjnych. Z tego co pamiętam to podpinasz się pod dwa przewody na górze, patrząc z pozycji kierowcy dwa od prawej.

A byś mógł sprawdzić żebym wiedział na 100%

[ Dodano: 15-09-2008, 12:45 ]
mam problem z zamocowaniu siłowników w colcie. Kto mi pomoże?? Na tych zdjęciach nie widać gdzie są umocowane

Anonymous - 15-09-2008, 21:49

No prosze cie jakto nie widac.Na pierwszym jest pokazane w jakiej pozycji sa ,a na nastepnych zdjeciach juz nie widac bo sa zamontowane wewnatrz drzwi.Miejsce tez łatwo skojarzyc bo widac gdzie jest klamka i cięgła do zamka.Jak masz takie siłowniki to własnie tak trzeba zamontowac.To jest opatentowany przeze mnie sposób :D
Anonymous - 16-09-2008, 02:26

już zamontowałem ale w innym miejscu