Pajero Ogólne - Co jest z userami Pinina?
Jackie - 02-09-2005, 11:10
RAFUROS, pisz na PW i powiedz jaka Cię interesuje.
Pozdrawiam
Anonymous - 04-09-2005, 10:13
Jackie napisał/a: | minimus napisał/a: | to znaczy że chcesz powiedzieć, że MMC powiedziało DC wynocha??? |
Yeap, choć to jeszcze potrwa. |
Bez jaj! Mówimy o DaimlerChrystler prawda? I twierdzisz, że to MMC miało dość DC? IIRC to prasa światowa miała trochę odmienne zdanie na temat co się stało.
Jackie - 04-09-2005, 18:58
Prasa światowa jakoś do mnie nie trafia, po jednym z artykułów na ten temat odpisałem dziennikarzowi coby nieco pogmerał i dowiedział się jak się ma DC do MC i gościu mi odpisał, że faktycznie mam rację ale oficjalnego dementi to już nie było. Przyczyny rozstania DC i MC są złożne - ale głównie chodziło o fałszywe oskarżenie MC, że w jednej z ciężarówek Merca (bodajże Actros) zawiodły hamulce, których dostawcą miało być Mitsubishi Fuso. Japończycy przeprosili, wybulili kupę kasy odszkodowania gdy okazało się, że w 2001 roku (rok produkcji nieszczęsnego Actrosa) to oni jeszcze ze sobą nie współpracowali, szczegół ten został pominięty przez DC z uwagi na "rok zarejstrowania pojazdu" i dopiero "sekcja zwłok" auta wykazała się Lukasem. Po tej drace doszło do spięć na górze (jak sobie przypomnisz, kto jest faktycznym właścicielem MC to będzie to jasne ) i doszło do rozłamu. Sytuację pogorszyło jeszcze nagromadzenie małych kłopotów na gruncie europejskim i historie z opracowywaniem wspólnych modeli a efekt jest widoczny - i mnie osobiście bardzo cieszy. Im szybciej MC wróci pod pełne skrzydła MHI tym lepiej, szczególnie, że koncern wykazuje duże zyski czego DC nie może o sobie powiedzieć. Poza tym mariaż ten przypominałby związek słonia i żaby z tym, że słoń musiałby przyjąć nazwisko Skrzekowski To tyle.
Pozdrawiam
RAFUROS - 05-09-2005, 23:20
Może ktoś wie o czy to prawda że od przyszłego roku ma być zakaz stosowania metalowego orurowania do samochodów terenowych?
Jackie - 06-09-2005, 09:19
Niestety tak i dla tego promuje się teraz orurowanie plastikowe (takie jakie miały Pajeraki na Road Show).
Pozdrawiam
Kofi - 06-09-2005, 10:45
A co bedzie z samochodami ktore sa orurowane tradycyjnie? czy bedzie trzeba je zdemontowac?
Cale to zamieszanie z orurowaniem zwiazane jest z kwestia ochrony pieszego. I ja doskonale to rozumiemi jestem za!
Jackie - 06-09-2005, 11:37
Faktycznie warunkeim otrzymania badań technicznych będzie brak orurowania, czyli trzeba będzie zdjąć...Szkoda, choć pieszy też ma ponoć jakieś prawa, tak słyszałem....;)
Pozdrawiam
luk_szc - 06-09-2005, 11:45
Jackie napisał/a: | Szkoda, choć pieszy też ma ponoć jakieś prawa, tak słyszałem.... |
Szybko uciekać - widzę to na codzień .
Co do rur to i tak w większości przypadków pieszy tego nie przeżyje - to chociaż autko rurka uchroni
wichura1 - 06-09-2005, 13:18
Pajero pozbawione orurowania? Kalafa się zapłacze.
Jackie - 06-09-2005, 13:44
wichura1 napisał/a: | Pajero pozbawione orurowania? Kalafa się zapłacze. |
Nie on jeden...
wichura1 - 06-09-2005, 15:43
Z rur to chyba dziecku huśtawkę zrobi
RAFUROS - 06-09-2005, 23:23
Czyli teraz plastikowe rury do fury kto to widział?!Ciekawe jaka jest cena takich plastików i dostępne są chyba tylko w salonie?
[ Dodano: 06-09-2005, 23:29 ]
Wie ktoś może na jakim dystansie komputer oblicza średnie spalanie w Pajero Pinin?
luk_szc - 07-09-2005, 00:34
RAFUROS napisał/a: | Czyli teraz plastikowe rury do fury kto to widział?!Ciekawe jaka jest cena takich plastików i dostępne są chyba tylko w salonie? |
Kanalizacyjne - żarty żartami - plastikowe rury widziałem w Słomczynie swego czasu ale tylko na to zerknołem - nie wgłębiając się . Lekkie i chromowane - ale takim elastycznym chromkiem .
Anonymous - 26-10-2005, 13:49
Wiec sie przyznam bez bicia, ze jestem posiadaczem pinina 1.8 MPI krotkiego i da sie lubic. Smigam nim czesto w okolicach bielska wiec czasami jezdze w urozmaiconym terenie - gory, las, rzeki, bloto etc i daje rade. Tylko od razu rada dla tych co chca nim upalac - wymiencie sobie standardowe oponki Brigeston H/T na jakies terenowe bo inaczej moze byc roznie po zjechaniu z asfaltu. Ja w swoim mam Kelly SAFARI 205/70R16 i robia swoje. Co prawda teraz jest wolniejszy - najszybciej poleci na czarnym 120 km/h i pali troche wiecej, ale za to w terenie mozna sobie pozwolic na troche wiecej niz na standardowych oponkach. Zreszta jak sie mowi - w miare jedzenia apetyt rosnie, wiec zamierzam go zamienic na cos powazniejszego. Ale do jazdy autko fajne
RAFUROS - 26-10-2005, 23:56
c24rny napisał/a: | Co prawda teraz jest wolniejszy - najszybciej poleci na czarnym 120 km/h i pali troche wiecej |
Ile pali Twój Pininek?Ja mam GDI i na asfalcie "połyka"ok 8,5l w terenie go nie sprawdzałem.Masz może instrukcje (ja swojego sprowadziłem i nie mam)?Może jest tam informacja na jakim dystansie komputer oblicza średnie spalanie?Sprawdź jeśli możesz i daj znać.Dzięki!
|
|
|