To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Pirelli/Nokian/Bridgestone?

cns80 - 04-07-2008, 10:03

turek61 napisał/a:
powinieneś jeździć na Uniroyalach
Już 6 kompletów Uniroyali zjeździłem i ze wszystkich byłem zadowolony. Teraz kupiłem autko z czymś innym (Continental) i muszę poczekać aż się zużyją :( . A potem będzie ..... Uniroyal :wink:
Anonymous - 04-07-2008, 23:04

mętlik mam już do potęgi
kolega który w autach trochę siedzi poleca Yokohama PARADA Spec-2, mówi że rewelacja.
Na uniroyale tez nie narzekal, więc tylko mi dochodzą nowe propozycje:) zaraz będę rzucał monetą..albo jak chwile poczekam to będe musiał kościa:P

dałem sobie czas do poniedziałku kiedy chce ostatecznie kupić opony, dlatego mam nadzieję, że uda się nie przez net

swinks_UK - 06-07-2008, 13:25

Żadna mnie nie przekonuje.
Mam 220/45/R16 i tutaj sprawdzają mi się (cena/właściwości/prowadzenie) Avon, Falken albo Fulda.
Z tej twojej trójki to Bridgestone tylko.

Anonymous - 07-07-2008, 14:15

najprawdopodobniej skuszę się na Bridgestone, i tu mam pytanie bo mogę mieć dot 4607 za 182zł albo za 209 żł gdzie dot nie jest podany, ale zakładam, że jest jakiś z obecnego roku. Czy przyjmując ze jest nawet 2508 to czy to jest jakas istotna różnica czy opony maja na tyle długi czas przydatności że pół roku nie robi im różnicy?
Ceny podaję z opony.com i tam się wyświetlają właśnie dwie możliwości. Czy oszczędnośc 54zł (bedzie akurat na przekładke) odbije się na czymkolwiek, czy moge się tym nie przejmować i je brać?

PS tańsza ma lepszy indeks prędkości:) (V zmaiast H), ale żeby nie było, H mi wystarczy bo planuje tylko raz jechać ponad 210- jak będę na szerokiej autostradzie, żeby się przekonać co się da wycisnąć z autka:)

krzychu - 07-07-2008, 21:32

W sumie przy letnich nie powinno byc roznicy za duzej. Ale lepiej kup od razu 4 :P

Krzychu

Anonymous - 07-07-2008, 21:56

widzę, że konsekwentnie namawiasz;) ale kolejne dwie za miesiąc, teraz i tak wyjeżdżam na 2,5 tyg więc auto bedzie stało, później też za wiele nie będę jeździł, aż do września więc bez obaw mogę podzielić. A nie chce kupic 4 za miesiąc bo teraz boje się że mi te guzy strzelą, a i tak na jednym kole mam stalowy zapas 13 co dziwnie wygląda przy 3 alu 15:P
KarolS - 08-07-2008, 09:20

Dodam 3 słowa od siebie, jako że na Nokianach zrobiłem jakieś 25kkm. (V'ki na przodzie, H z tyłu :mrgreen: )

Oponki dobre, właściwości trakcyjne bardzo dobre, zwłaszcza na mokrym. Z racji na wysoki profil nie szaleję na nich, jednak nie narzekam na przyczepność. Opony są stosunkowo ciche, więc to też na +.

Jedyny minus jaki mogę dać tym oponkom za to, że trzeba je ciągle doważać. Zwracam szczególną uwagę na to czy mi coś wibruje podczas jazdy czy też nie, więc szlag mnie trafia jak po 1,5-2 miesiącach jazdy koła idą do wyważania.

To tyle.

Pozdrawiam

Pieniek - 10-07-2008, 13:08

Ja drugi sezon na przedniej osi mam poprzedni model Nokiana czyli NRVi i twierdzę, że są rewelacyjne na mokro, trakcja i hamowanie wzorowe jednak dość szybko się zużywają. Jako że na tylnej osi miałem Dunlopy Sport SP 01 w stanie półslick, to właśnie dziś odebrałem dwie nowe Toyo Proxes CF1 o których dużo dobrego czytałem. Wyglądają bardzo bojowo, miekkie, cztery głębokie rowki na wodę. Zakładam je na przód a Nokiany pójdą na tył. Niestety wrażenia z samodzielnej jazdy dodam za miesiąc bo na razie z powodu połamanej nogi jeżdżę tylko z prawej strony.
Pozdrawiam