[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Filtry powietrza K&N
londolut - 10-07-2008, 12:13
customGTI napisał/a: | Poważniej do tematu podchodze !!! | A czy ja powiedziałem, że nie?
JayChyl, nic z tego nie wyjdzie. Lepiej kupić zwykłego filtera i mieć święty spokój a po 15-20kkm go po prostu wywalić i kupić nowy za 20zł
customGTI napisał/a: | różnica ponad 2 sekundy na korzyść seryjnej wkładki filtra pow. | Nawet w GTI nie dało to efektu a defekt
Anonymous - 10-07-2008, 18:03
Koton napisał/a: | customGTI jakie wrażenia z tego remusa(dedykowanego do colta,tak?)głośny , jest coś z niego mocy
Sorry za OT w temacie o filtrach
Jakby co jest temat wydech do gti
Pamiętam że tylko remus ma dedykowane do colta wydechy tylko ta cena 350 ewro |
Remus produkuje dedykowane tłumiki do CA0 czyli tłumiki z mocowaniami na ori wieszaki.
Tłumik pasujący do 1.3 - 1.6 - 1.8 więc średnio policzony.
Konstrukcja tłumika to komorowy a przy samych końcówkach ostre zwężki na średnicy.
Jak kto lubi ale trochę głośniej i nic więcej.
Co do mocy to kupic orginał bagatela 780 brutto
Koton - 11-07-2008, 21:34
Wielkie dzięki za odpowiedź.
Wychodzi na to że zostane przy orginalnym, choć ten też ma dość wąskie te "kabanosiki" końcowe.
Raz jeszcze dzięki
JayChyl - 14-07-2008, 12:01
A ja tłumik mam WM Sport za 35 zł . mialem wczesniej stary ale tam niestety trzeba bylo odciąc kawalek tlumika koncowego bo po prostu zardzewiala ta koncowka (była tam jak juz colta sprowadzilem z niemiec). I do tego przyspawałem ten nowy ładnie wyglądający tłumiczek, nie jest za duzy ale wazne ze sie błyszczy (bo po co mi tłumik gdzie mozna pięść wsadzić do colta 1.3).
|
|
|