To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA0 92-96] Może ktoś się szarpnie ;-)

pawela - 10-07-2008, 21:23

Cytat:
Pawela koniecznie wzoruj sie na tej naklejce pasku na szybie co ma cyborg !!!!! :twisted:

hehe no widzę :)
dzięki londolut za przypomnienie o sobie ;)
tak, obejrzałem dokładnie i to wygląda na swap, obrotomierz w oryginale jest do 10 000rpm. Nie ma też klimy, a Cyborgi miały ją w standardzie, często także klimatronik.
Co do oznaczenia, to Cyborgi miały CA4A jak bazowy 1.6
Cytat:
To jest 1.6 wiec moze dlatego taki obrotomierz ,ale powinien sie lepiej krecic skoro to Cyborg Turbo.Cholera wie :D

żadne turbo. To wolnossący silnik o zmiennych fazach rozrządu (słynny MIVEC), stąd tak wysoka moc.
Cytat:
No Coltmaniacy macie podstawę i wzór do upiększania swoich autek. Nawet jeśli sa one 1.3 :mrgreen:

Prawda? :D

londolut - 10-07-2008, 21:35

pawela napisał/a:
dzięki londolut za przypomnienie o sobie ;)
W końcu to ty go wyniuchałeś ;)
pawela napisał/a:
Nie ma też klimy, a Cyborgi miały ją w standardzie
Cyborgi mają wszystko w standardzie i dlatego mają 175KM, żeby to uciągnąć ;)
pawela napisał/a:
Co do oznaczenia, to Cyborgi miały CA4A jak bazowy 1.6
Mogli by się szarpnąć na coś innego. Co do CA4A to w zwykłym 1.6 niema stabilizatora z tyłu ale jest miejsce, ciekawe czy Cyborg go ma jeśli tak to może ma jednak inne oznaczenie nadwozia. Może akurat CA5A i 4G92 MIVEC? (gdybanie...)
pawela napisał/a:
żadne turbo
Dokładnie. Turbo ma Colt/Mirage EVO i starsze Colty/Mirage 4G63
pawela napisał/a:
Prawda? :D
Czaisz moje 1.3 z takim parapetem nad tylną klapą :lol: Obwieszony tym całym plastikiem, wygar jak armata i obrotkę do 10k rpm :D ? Miał bym odcięcie w połowie skali :badgrin: :badgrin:

http://www.pistonheads.com/sales/590269.htm

Marino - 10-07-2008, 21:50

piękny wózek. poczekamy aż funciak będzie po 3 zeta i łykniemy go sobie za klubową kaskę... i wtedy będziemy się nad nim pastwić ile wlezie...
londolut - 10-07-2008, 21:55

Cytat:
wtedy będziemy się nad nim pastwić ile wlezie...
Jasne... to by wyglądało tak

pawela - 10-07-2008, 21:59

Cytat:
Mogli by się szarpnąć na coś innego. Co do CA4A to w zwykłym 1.6 niema stabilizatora z tyłu ale jest miejsce, ciekawe czy Cyborg go ma jeśli tak to może ma jednak inne oznaczenie nadwozia. Może akurat CA5A i 4G92 MIVEC? (gdybanie...)

na pewno CA4A :)
Cytat:
Czaisz moje 1.3 z takim parapetem nad tylną klapą :lol: Obwieszony tym całym plastikiem, wygar jak armata i obrotkę do 10k rpm :D ? Miał bym odcięcie w połowie skali :badgrin: :badgrin:

heheh przeważyła bo biedne CA0 do tyłu, a przód oderwałby się od ziemi :lol:
Generalnie lotka Cyborga mi się nie podoba, jak z batmobilu. Dużo lepiej wyglądałby to spoiler z innych wersji, podobny do GTi, ale niższy i dluższy, bardziej zachodzoący na szybę.

Cytat:
http://www.pistonheads.com/sales/590269.htm

jak chiałem robić colta w stylu rajdowym i dać takie chlapacze Ralliart, to mnie chłopaki wyśmiali :roll: a tu wygląda to świetnie

karolgt - 10-07-2008, 22:19

hmm, jak to 4G92 to dużo by bylo pracy z zalozeniem MIVECA do zwyklego 4G92 ? :twisted:

jest to wogole mozliwe?

pawela - 10-07-2008, 22:25

karolgt napisał/a:
hmm, jak to 4G92 to dużo by bylo pracy z zalozeniem MIVECA do zwyklego 4G92 ? :twisted:

jest to wogole mozliwe?

brak doświadczeń = brak pojęcia ;)
ale SĄDZĘ :wink: , że to wykonalne, skoro to niemal ten sam silnik, buda ta sama, rozmieszczenie osprzętu pod maską zdaje się być identyczne.
Ale to tylko pawełowe teorie...

karolgt - 10-07-2008, 22:27

tzn pewnie problem bylby z częściami chociaz moze z innych modeli pasują ktore maja mivec, albo moze jakiegos vtec od hondy? tego sie pewnie wiecej znajdzie na złomach :P
pawela - 10-07-2008, 22:34

karolgt, jakie części masz na myśli?
karolgt - 10-07-2008, 22:41

pawela napisał/a:

hmm, żadne :) nie znam sie na tym dlatego zapytałem. Ale skoro oznaczenia silników są te same to znaczy ze przynajmniej większośc będzie taka sama. wiem na czym polega MIVEC/VTEC wiec wydaje mi sie ze jest to wykonalne. Napewno jakies części się różnia a ze zdobycie ich moze nie być łatwe do colta cyborga wiec moze dalo by się cos od hondy z VTEC.

pawela - 10-07-2008, 22:45

karolgt napisał/a:
pawela napisał/a:

hmm, żadne :) nie znam sie na tym dlatego zapytałem. Ale skoro oznaczenia silników są te same to znaczy ze przynajmniej większośc będzie taka sama. wiem na czym polega MIVEC/VTEC wiec wydaje mi sie ze jest to wykonalne. Napewno jakies części się różnia a ze zdobycie ich moze nie być łatwe do colta cyborga wiec moze dalo by się cos od hondy z VTEC.

myślę, że blok, wał, może tłoki są takie same. Osprzęt wygląda na taki sam. Zaś głowica (to oczywiste), dolot, wydech są zapewne inne.
wątpię za to w jakąkolwiek kompatybilność z VTECkiem ;)

Anonymous - 10-07-2008, 23:01

cyborgi miały obrotomierz do 10000 rpm :D
PiotrekSL4 - 10-07-2008, 23:09

pawela napisał/a:
myślę, że blok, wał, może tłoki są takie same.

Jeśli masz rację i te silniki wytrzymują moc 175 KM bez żadnych kutych elementów, to przy mocy 113 KM jakie maja 1.6, to te jednostki będą chodziły wieki.

Hubeeert - 10-07-2008, 23:18

pawela napisał/a:
myślę, że blok, wał, może tłoki są takie same. Osprzęt wygląda na taki sam. Zaś głowica (to oczywiste), dolot, wydech są zapewne inne.

Blok chyba tak.
Reszta nie. Wał, tłoki, korbowody, głowica, dolot, wydech - wszystko inne.
pawela napisał/a:
wątpię za to w jakąkolwiek kompatybilność z VTECkiem
Bo to kompletnie inne systemy.
customGTI napisał/a:
cyborgi miały obrotomierz do 10000 rpm
Tak. Pisano już o tym w tym temacie. Wystarczyło przeczytać co napisali Twoi poprzednicy.

Żaden z Was nie wpadł na proste wytłumaczenie.
Tam gdze sprzedawano Cyborgi obowiązuje ograniczenie prędkości do 180km/h. I żaden licznik samochodu z Japonii nie jest wyskalowany wyżej. Zeby przejść SVR trzeba zmienić licznik na taki wyskalowany w milach (milach/km) między innymi. Własciciel poszedł po najmniejszej linii oporu. Zapewne.

harpagan - 11-07-2008, 00:50

Hubeeert napisał/a:
Blok chyba tak.
Reszta nie. Wał, tłoki, korbowody, głowica, dolot, wydech - wszystko inne.

Hubeeert daaaawno temu obilo mi sie o uszy ze robia jakies skladaki 4g92 mivec z 4g93
Wiesz cos o tym czy mnie wyobraznia poniosla?